REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Hotelurile fraţilor Micula scot bani din jeg și vara aceasta, cu tot sechestrul ANAF

Hotelurile fraţilor Micula scot bani din jeg și vara aceasta, cu tot sechestrul ANAF

Replica API 21 mai 2018 | 00:13 445

Ministerul Turismului le închide, instanța le ține deschise

Ministerul Turismului le închide, instanța le ține deschise

Situație tipic românească pe litoral, acolo unde trei instituții ale statului se calcă în picioare și își faultează reciproc interesul public, în timp ce afaceriștii vizați se umplu în continuare de bani din vânzarea jegului sub eticheta de hotel. Este vorba despre veșnicii frați Micula, care tot amenință că pleacă de pe litoral și acuză autoritățile de sabotaj, dar rămân să vândă cazare și masă la condiții de acum 50 de ani.

În paralel, ei și-au scos și hotelurile la vânzare, concurând astfel direct cu ANAF, care execută și ea ruinele Frutti Fresh. La rândul lor, cei din Ministerul Turismului au retras vara trecută certificatele de clasificare pentru hotelurile fraților Micula, din cauza condițiilor mizerabile. Ce să vezi, însă: instanța din Mangalia a stabilit pentru septembrie 2018 judecata în dosarele care vizează hotelurile fraților Micula. Între timp, acestea vor funcționa bine mersi.

Judecătoria Mangalia a fixat pentru data de 12 septembrie 2018 termenul de judecată pentru contestațiilor depuse de Romanța Estival 2002 SA și Terra Estival 2002 SA la decizia Ministerului Turismului din iulie 2017 de ridicare a certificatelor de clasificare pentru hotelurile Romanța, respectiv Terra. Mai mult ca sigur, situația este idetntică și în cazul celorlalte hoteluri ale fraților Micula închise în iulie 2017 de Ministerul Turismului. Una peste alta, niște ruine închise pe bună dreptate din cauza serviciilor mizerabile oferite turiștilor săraci vor rămâne, totuși, deschise și vara aceasta, pentru că puterea instanței este superioară celei a ministerului.

Licitații fără rezultat ale ANAF

În paralel, și ANAF încearcă să mai obțină ceva de la frații Micula și a organizat, pe 14 mai, o a patra licitație pentru vânzarea hotelului Prahova (preț de pornire de aproape 5,5 milioane lei) și a complexului hotelier Romanța (hotel, club de noapte, parcare, restaurant și teren aferent cu un preț de pornire al licitației de peste 6 milioane lei). Anterior, Fiscul scosese la licitație și hotelul Craiova, dar frații Micula au blocat executarea tot cu ajutorul instanței.

Nici frații Micula nu găsesc cumpărători

La rândul lor, în martie 2017, fraţii Ioan și Viorel Micula anunţau că scot la vânzare 11 din cele 12 hoteluri pe care le au pe litoral din anul 2002, cel mai mare pachet turistic scos vreodată la vânzare în România. Este vorba despre hotelurile Terra, Caraiman, Romanţa, Slatina, Craiova, Prahova, Bâlea, Banat şi Clăbucet din Neptun şi Olimp, precum şi Naţional şi Unirea, din Mamaia. Singurul pe care milionarii vor să-l păstreze este hotelul Patria, din Mamaia, unicul modernizat în ultimii 15 ani. Valoarea totală a activelor este de peste 110 milioane lei, echivalentul a 25 de milioane de euro. O super afacere, din moment ce hotelurile au fost cumpărate în 2002 de la statul român, în mandatul fostului ministru Dan Matei Agathon, cu doar 500.000 de euro bucata.

Etalon al mizeriei din turismul românesc

Hotelurile fraţilor Micula au devenit etalonul turismului de proastă calitate, autorităţile locale şi guvernanţii dându-le an de an ca exemple negative. Nu degeaba Protecţia Consumatorului le amendează în fiecare vară cu zeci de mii de lei, atât pentru mâncarea expirată din restaurant, cât şi pentru mizeria din camere. Acum câţiva ani, un grup de turişti din Argeş a făcut, pur şi simplu, grevă, revoltat de condiţiile de cazare pe care le-au găsit la un hotel deţinut de fraţii Micula.

Datori cu sute de milioane la stat

Fraţii Ioan şi Viorel Micula controlează peste 30 de firme, în domenii precum industria alimentară, turism şi media. Majoritatea au pierderi şi datorii uriaşe. Astfel, numai de la European Food SA statul are de recuperat peste 400 de milioane de lei, potrivit datelor ANAF.

De asemenea, General Transilvania Exim SRL are datorii de cinci milioane de lei, în timp ce European Drinks SA raportează datorii de 288 milioane lei, deşi a declarat un profit de 18,4 milioane lei în 2016. La rândul lor, firmele de turism din Constanţa au datorii de peste 1,1 milioane lei şi pierderi cumulate de peste 1,3 milioane lei. 175.000.000 euro este valoarea estimată a averii fraţilor Micula, printre primii milionari ai României de după 1989.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Erau in stare sa te execute si pt 2 lei. Mie nu mi-au gasit nereguli si mi-au cerut arhiva. Dupa doua ore de cautat in cutii cu acte au gasit niste chestii din contabilitate in format electronic, pe CD, dar nu si pe hartie. Cf legii, sunt obligat sa le tin ori in registru fizic pe hartie, ori in format electronic. Nu le-a pasat. S-au legat de chestia asta si mi-au dat 2000 de lei amenda. Aveau norma, oamenii. Si pe alde Micula care rup evaziunea ii gadila la oua, cand astia trebuiau sa infunde puscaria.
1
0
Pt toti postacii sau prostanacii care au postat - cand fratii Micula faceau milioane de euro, voi va bucurati de un Frutti Fresh ieftin si plin de chimicale...N-o sa le dea nimeni peste nas, stati linistiti. Sunt prea vechi si bine infipti. Din articol reiese ca ANAF-ul mai mult ii roaga frumos, decat sa-i execute silit. PS - plaja gasiti si in BG, TR, GR, ES, etc, dar romanii cer ieftin si prost
0
1
Javrele securiste si bastardul executati pe capete!
5
1
mie, ptr restante de 1098 lei impozit pe profit din servicii foto, anaf mi'a blocat contu si a recuperat banii !!!! de ei nu indraznesc sa se atinga !!!!
5
0
Nu dezinformati lumea.Hotelurile sant inchise anul acesta.
2
1
nu i-au prins inca hingherii pe fratii miscula
3
0
Pai nu le-a cumparat Bucovala ? Ia mai informati-va.
2
1
Romanilor le place JEGUL ! daca nu exista cerere nu era oferta!
7
0
Daca ar invia Ceausescu, v-ar impusca pe toti, lichele ordinare. Ati distrus tot, prosti sunt cei care mai raman in tara
15
1
Hotelurile trebuiesc sigilate ca sa nu mai poata functiona in astfel de infectii castigand bani de pe urma noastra a cetatenilor doritori de un concediul decent pe litoral
14
0
Ba saracilor voi nu aveti bani de un bricfor si vreti la mine la hotel , mars la cort sau pe banca in parc ca nu aveti voi fata de hotelurile mele . Daca va las sa intrati in hotel il umpleti de jeg ca va curge de sub unghii si dintre degetele de la picioare.
3
8
Nu functioneaza, mincinosilor!
3
5
Mai bine o saptamana la Ibizaaa , la Mamaia ba iei teapa de la taximetru , ba mancarea e expirata , bautura contrafacuta , plaja plina de mizerie ... peste tot se vrea profit si servicii 0
10
2
La toate produsele, preturile sunt duble sau triple ca in occident. Dar din cauza banilor negri care circula in Ro se vand chiar si asa. Evaziunea e imensa, dar cine sa observe? Totul se rezolva prin mita, mita cu bani negri.
15
0
Cine mai baga bani sa faca concediul in aceasta tara, ori e prost, ori e masochist. Ma cac pe serviciile din aceasta tara si pe preturile care sunt deja mai mari ca in Occident. Mai bine plec in Ibiza o saptamana decat sa pierd banii in Mamaia. Singura alternativa a ramas muntele ori delta, insa si acolo dai de cocalari si gramezi de gunoaie in salbaticie.
26
3
Cel mai mult jeg se gaseste la carciuma lui ruxanda iulian din satu nou ...plosnite si paduchi
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614