REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Huţucă: Domnule primar Făgădău, ce ați făcut ieri? Pentru constănțeni, pentru acest oraș?

Huţucă: Domnule primar Făgădău, ce ați făcut ieri? Pentru constănțeni, pentru acest oraș?

Replica API 24 noiembrie 2018 | 04:36 345

Tot mai des, opoziţia face comparaţii între Constanţa şi alte oraşe ale ţării, ca de exemplu Cluj, pentru a arăta că oraşul de la malul mării este în urmă cu dezvoltarea.

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, îi lansează o provocare primarului Decebal Făgădău: "Ce aţi făcut ieri? Pentru constănţeni, pentru acest oraş?".

"Vă întreb pentru că ieri, primarul Emil Boc a fost la Bruxelles, unde a semnat aderarea Clujului la inițiativa strategică privind susținerea economiei de inovare în orașele din Europa, devenind astfel primul oraș românesc care devine parte acestui program.

Este vorba despre un proiect care urmărește crearea unui sistem de suport pentru orașele din Europa care au ca obiectiv strategic dezvoltarea economică bazată pe inovare.

Conceptul de la care pornește această inițativă strategică se referă la faptul că orașele de talie medie din Uniunea Europeană constituie o reală coloană vertebrală a economiei statelor membre și, prin urmare, potențialul lor de dezvoltare și rolul pe care îl pot juca în a stimula inovarea și crearea de ecosisteme locale funcționale trebuie susținut și de la nivelul instituțiilor europene. Astfel, această inițiativă se va axa în principal pe efortul de a conecta aceste centre de start-up din orașele medii din Europa la nivel internațional și de a le crea sisteme de sprijin pentru a crește participarea acestor orașe la economia de inovare în special cu ajutorul start-up-urilor.

Știm că pentru dvs sunt cuvinte prea mari și poate fără sens, dar pentru orașe precum Cluj Napoca, Arad, Oradea, fondurile și proiectele europene chiar reprezintă un motor de dezvoltare foarte rapid și fără eforturi financiare mari. Este nevoie, însă, într-adevăr, de efortul dvs și al colegilor dvs din Primărie pentru a identifica problemele și oportunitățile Constanței, de a scrie și a depune proiecte sustenabile pentru acest oraș.

Pare a fi însă o strategie a PSD, pe care și dvs ca primar al Constanței o îmbrățișați cu ardoare, de a vă îndepărta de Europa, de valorile și regulile UE, de a sta departe de tot ce implică investiții din fonduri europene. Într-adevăr, comunitatea europeană este foarte atentă la corectitudinea și transparența în cheltuirea acestor fonduri, și de aceea vă temeți, dvs și colegii din PSD în general, de banii europeni.

Domnule primar Făgădău, e timpul ca orașul Constanța să se dezvolte, să devină atractiv pentru cetățeni și investitori, dar pentru asta e nevoie de proiecte, de fonduri, de strategii de dezvoltare și nu doar de cârpeli și mici ciupeli.

În timp ce primarul Emil Boc informa ieri cetățenii despre aderarea Clujului la inițiativa strategică privind susținerea economiei de inovare în orașele din Europa, dvs, pe pagina Primăriei, făceați inventarul amenzilor de parcare date constănțenilor și ne anunțați că s-a mai pus o șipcă pe acoperișul Cazinoului...", transmite deputatul Bogdan Huţucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HUTUCA tu nu vezi ce face primarul tau de la EFORIE? Cum fura bani nostri ? Te asteptam la Eforie si ia masuri cat mai urgent. Dracu va mai vota PNL EFORIE.
0
0
Cand incasai la fel ca Misa si impreuna cu el nu il mai vedeai atat de inapt?Esti un mizerabil PSDist mai Hutuca mai.
0
1
Insa Fagadau nu este singurul primar din judet.Aveti si voi la PNL o multime de Fagadai.Aplicati acest discurs si pentru aceeia?Astept raspuns.
2
0
Eu sunt Bola cel vestit, Sobolanul cel mai mic, La PNL Constanta sunt vedeta, Cand beau zici ca sunt o racheta!
5
1
sa ne cacam pa tine hutuca si pa tooooti ai tai
7
5
Bine spus!
4
4
Constanta are nevoie de parcuri industriale nu numai de mall-uri, are nevoie de un hub IT, are nevoie de modernizarea efectiva a Portului Constanta, orasul are nevoie de vizita navelor de pasageri de la numeroasele companii existente, Constanta are nevoie de bazin de inot si de sala polivalenta de sport, Constanta are nevoie de spital judetean performant, Constanta are nevoie de investitii majore in facilitati industriale si infastructura Judetului, Constanta are nevoie de OAMENI CAPABILI, sa dezvolte sanatos aceasta perla a Romaniei de la malul Marii Negre . Oare se va dovedi cineva pe viitor
5
4
"Ciubuc", "bacsis" sunt cuvinte de origine turceasca nu romaneasca si arata obiceiurile si datinile de 500 de ani de ocupatie a Dobrogei de catre imperiul otoman care se continua si pana azi cand Constanta ofera Romaniei de 30 de ani unii dintre cei mai corupti politicieni, spre deosebire de Vestul Romaniei!
5
2
...nu cimpanzei si ciori ca la Constanta. Acolo are sens sa vorbesti de inovatie, fiindca oamenii au creiere cu multe circumvolutiuni. Dobitoacele de Constanta au doar creier mic si mat gros. Ce sa inoveze ele?
10
2
...matreata doar !
6
2
Constanta A AJUNS MAI RAU CA SI CARTIERUL FERENTARI DIN BUCURESTI ..un dezastru in primul rand locuitorii acestui ghetou sunt un dezastru la propriu ..
9
1
Ce sa faca? Falimenteaza orasul cu stiinta sau fara stiinta. Inconjurat de incompetenti. De ce oare Clujul are de exemplu buget mult mai mare fata de constanta? Cine o fi la putere ... Deocamdata? He, he .. Care mai e industria din oras?
8
0
cam are dreptate ce spune indiferent cine e la putere exista o vorba omul sfinteste locul!
13
1
Niii ma ,uite un tantalau de la cluuj,
3
9
Excelent discurs, jos palaria! Constanta cu Clujul nu o sa se compare nici de acum 1000ani! Pacat de asa judet ca l-au condus numai lepre ! CONSTANTA orasul verde de la malul marii devenit acum GUNOIUL DOBROGEI!
17
5
Stop vot psd da drumu la puscariasi
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272