REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

I-a pus Garda mâna-n cap: contract de 2 milioane de euro pentru afaceristul monden al Constanței

I-a pus Garda mâna-n cap: contract de 2 milioane de euro pentru afaceristul monden al Constanței

Replica API 17 octombrie 2019 | 00:00 1031

Valoare triplă față de cifra de afaceri pe un an întreg

Valoare triplă față de cifra de afaceri pe un an întreg

Eduard Scmilevschi, sursa foto: Facebook

Un cunoscut afacerist din Constanța, activ în mediul monden și delegațiile din străinătate ale primarilor din județ, poate spune că i-a pus Dumnezeu mâna-n cap, după ce a primit un contract cu o valoare de trei ori mai mare decât cifra de afaceri a firmei sale pe un an întreg. Sau mai bine zis Garda de Coastă, care i-a oferit lucrările pentru modernizarea sediului din Băneasa, în valoare totală de circa 2 milioane de euro.

Garda de Coastă a atribuit pe 14 octombrie 2019 contractul pentru ”modernizare și reabilitare termică sediu S.P.F. Băneasa”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 4 februarie 2019.

Garda de Coastă: Polițiștii lucrau în condiții improprii

Potrivit documentației de atribuire, ”Obiectul contractului îl reprezintă „MODERNIZARE şi REABILITARE TERMICĂ SEDIU S.P.F. BĂNEASA, CONSTRUIRE COPERTINA AUTO, STAŢIE ALIMENTARE CL, REFACERE REŢELE UTILITĂŢI, ÎMPREJMUIRE CU SUPRAVEGHERE ŞI ILUMINAT PERIMETRAL ŞI SISTEMATIZARE INCINTĂ, DESFIINTARE CLĂDIRI C2,C3,C4,C5,C6,C7,C8,C9,C10”.

”Prin realizarea lucrărilor se urmărește asigurarea unor condiții optime de lucru pentru personalul SPF, care în acest moment are condiții improprii pentru desfășurarea activităților specifice, prin demolarea clădirilor care nu mai au funcționalitate și aplicabilitate, reabilitarea și dotarea clădirii administrative C1, reconfigurarea incintei și asigurarea dotărilor exterioare.

De asemenea, spațiul interior al clădirii se va recompartimenta, pentru a întruni toate criteriile unei bune desfășurări a activității. Din punct de vedere al utilizării eficiente a energiei, este necesară realizarea unor lucrări de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor (termoizolarea anvelopei şi reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi iluminat), prin care se urmăreşte reducerea consumurilor energetice.

Proiectul își propune reducerea consumului anual de energie primara, precum și scăderea cantității de gaze cu efect de seră pentru imobilul pavilion administrativ de la sediul SPF Băneasa, prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor aferente clădirii și utilizarea surselor de energie regenerabilă”, se mai arată în documentație.

Câștigătoare a fost desemnată asocierea alcătuită din Ecserv Interprod SRL (lider, reprezentată de Eduard Scmilevschi) și Mipro Concept Design SRL (reprezentată de Dragoș Alexandru Mitulescu), subcontractantă cu 1% din lucrări.

Valoarea totală a contractului este de 7.859.950 lei, fără TVA, echivalentul a peste 2 milioane de euro, cu TVA.

Profit an de an și contracte de 5 milioane de euro de la stat

Ecserv Interprod SRL Constanţa a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 2.457.808 lei şi un profit net de 14.142, cu 20 de angajaţi, dar şi datorii de 2.409.503. Înfiinţată în 2002, firma bifează o performanţă rar întâlnită: are profit an de an, la cifre de afaceri mai degrabă modeste, cuprinse între 900.000 lei şi maxim 6 milioane de lei.

Ecserv Interprod SRL a cumulat în ultimii 14 ani profituri de peste 1,5 milioane lei. Firma este controlată de Eduard Schmilevschi, un om de afaceri cunoscut mai ales pentru prezenţa activă în mediul monden al Constanţei, pe la petrecerile Corinei Martin sau în delegaţiile în străinătate ale primarilor din judeţ. Ecserv Interprod SRL a primit, de-a lungul timpului, aproape 300 de contracte cu statul, în valoare totală de peste 5 milioane de euro.

Sute de atribuiri directe

Din acestea, circa 250 i-au fost oferite prin încredinţare directă, fără licitaţie. Printre clienţii fideli ai lui Schmilevschi sunt Primăria Constanţa, UM 02022 Constanţa, Sanatoriul Balnear Mangalia, diverse şcoli, licee şi spitale din Constanţa (în special Şcoala 18 „Jean Bart”), CFR, primăriile din Ovidiu, Mihail Kogălniceanu şi Cumpăna etc.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa cum se vede !!! Muie !!!
3
0
Este USR ist asa cum se aude?
1
1
Sifonul asta imperial ar fi trebuit sa fie coleg de camera cu Mazare acum. Dar ptr ca a sifonat cum trebuie acum e premiat cu niste contracte
7
0
E firma lui Fagadau. Stie toata lumea
8
1
MIHAELA SONEL de la DIRECTIA AGRICOLA CONSTANTA are format un grup infractional organizat prin luare de spaga in forma continuata avand sageti ca turcul ala care se da mare scula si pitica aia blonda de la CONSULTANTA mare formatoare care da diplome pe bani de cand erau in sediul din Grivita,o proasta de pute pamantul sub ea, nora de PSD-ista, basca directoarea BRUCHENTAL care primeste mai putin. Intai sfintii si dupa aia ajunge si la Dumnezeu spaga. LA PUSCARIEEEEE CU VOOOOI HUAAAAA
16
0
Descurcaret baiat.
8
1
EEEE cinstit ,e de la USR.
6
8
pai daca sotia lui lucreaza la CJC normal ca ii da pe goarna toate informatiile
11
1
Mason ...e normal
10
1
mai exista organe de control, parchet etc
14
0
PSD a facut posibil acest lucru.Stiu toti dar nimeni nu da din casa.
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102