REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iată unde vrea Primăria Constanța să facă stații de încărcare pentru mașini electrice!

Iată unde vrea Primăria Constanța să facă stații de încărcare pentru mașini electrice!

Replica API 3 decembrie 2018 | 00:00 994

Autoritățile locale constănțene susțin tranziția către un mod de transport sustenabil, cu un vădit aport la protejarea mediului înconjurător. Altfel spus, susțin introducerea mașinilor electrice. Astfel, în ultima ședință de Consiliu Local Constanța, a fost aprobat Studiul de fezabilitate privind „Stațiile de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Constanța”. Conform acestui studiu de fezabilitate, ar fi necesare nu mai puțin 18 stații de reîncărcare în Constanța, iar în articolul următor vă prezentăm unde anume ar trebui acestea să fie amplasate.

„Ne dorim să dăm un exemplu tuturor locuitorilor, pentru că da, ne dorim să avem din ce în ce mai puține mașini vechi, bulgărești, pe teritoriul Constanței și din ce în ce mai multe mașini nepoluante, Eco, cu atât mai mult cu cât municipiul acordă bonificație în ceea ce privește autoturismele nepoluante”, afirma primarul Decebal Făgădău, la începutul săptămânii trecute, după ședința extraordinară de Consiliu Local în care a fost votat proiectul de hotărâre care vizează aprobarea participării unității administrativ teritorial a municipiului Constanța la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019 – RABLA PLUS și asigurarea contribuției proprii necesare achiziționării autovehiculelor noi în cadrul programului. Totodată, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța ar urma să se înnoiască cu 68 de autobuze electrice. Dar, pe lângă aceste proiecte care vizează flota auto a primăriei și transportul public, autoritățile locale intenționează să asigure stații de încărcare a mașinilor electrice pentru constănțeni. Drept pentru care, în ultima ședință de Consiliu Local Constanța a fost votat proiectul privind studiul de fezabilitate, realizat de SC Tehno Consulting Solutio SRL.

„Una din prioritățile municipiului Constanța o constituie reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră provenite din transporturi. În ceea ce privește transportul public, au fost inițiate demersuri cu privire la înnoirea și suplimentarea parcului auto al operatorului local, însă în privința transportului privat, nu s-au luat foarte multe măsuri pentru încurajarea trecerii la utilizarea autovehiculelor electrice.

Scopul realizării obiectivului de investiții îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic în municipiul Constanța, ca urmare a identificării nevoilor de reducere a poluării aerului, ceea ce va permite atât îmbunătățirea calității vieții populației, cât și îmbunătățirea calității mediului înconjurător. Amplasarea unui număr de 18 stații de reîncărcare pe raza municipiului, inclusiv în stațiunea Mamaia, vine în întâmpinerea cetățenilor și a turiștilor, de a încuraja achiziționarea și utilizarea de autovehicule mai puțin poluante”, a expus Ani Merlă, director executiv Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene, în cadrul Primăriei Constanța.

Valoarea totală a investiției în cele 18 stații de încărcare pentru mașinile electrice ar fi de peste 3,7 milioane de lei fără TVA, adică undeva la 4,4 milioane de lei, cu TVA inclus.

Cât privește zonele unde ar fi indicat să fie realizate aceste stații de încărcare, studiul de fezabilitate enumeră: în cartierul Poarta 6, pe strada Brizei, lângă Piața Roșie, în cartierul Km 4-5, pe strada Liliacului, vizavi de Piața agroalimentară, pe Șos. Industrială nr. 7, la fostul Liceu „Vasile Pârvan”, pe B-dul 1 Decembrie 1918, lângă BCR din zona Gării, în zona Casei de Cultură, pe aleea Daliei, în portul Tomis, unde se află locul de joacă, la Poarta 1, în parcarea publică, în zona Palatului Justiției, în parcarea de pe strada Traian, în centru pe strada Răscoalei 1097, la intersecție cu B-dul Ferdinand, în parcarea de lângă Sala Sporturilor, în parcarea Spitalului Județean Constanța, în zona Badea Cârțan, vizavi de sediul SPIT Constanța, la intersecția aleii Stadionului cu strada Badea Cârțan, în parcarea supermarketului Mega Image din cartierul Tomis III, în cartierul Faleză Nord, pe strada Pescarilor, în parcarea Pavilionului Expozițional, în zona Aqua Magic, în zona Casino Mamaia, și pe aleea Megara, în zona Mamaia Nord. În toate zonele, pe lângă investiția în cutia de alimentare și în montarea acesteia, vor fi amenajate și parcări.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Decebal Făgădău: „Vrem să dăm un exemplu, să avem mai puține mașini vechi și bulgărești în Constanța!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O initiativa foarte buna!
1
0
oras gri jegos ! Imputit cu trafic de ucraina pe timpe de raboi. Oribil oras mai aveti
6
0
statiile electrice se pun in parcarile mall urilor ,,,cat isi face omul treaba se incarca si masina ..afara toate sunt facute cu panouri solare ..nu mai e nevoie de aprobare de la jigodiile de la ENEL ..astepti 5 ani pt un racord la retea
3
1
Pe bulevardul Bratianu nu se pun nicio statie, cel mai mare bulevard din Cta, ce halal de studiu de SF de 2 lei. Ce firma fara creer a facut studiul asta
1
1
Cimpanzeii de Chiustende au nevoie de banane, nu de masini electrice.
4
4
Unde sa fie amplaste statiile electrice??? .....pai,langa transformatoare trifazice. Sa vedem soferitele cum ranjesc ca atunci cand baga motorina in loc de benzina. Daca tot incurca la carburanti atunci,sa aiba varianta si la curent.
4
0
Curat murdar coane buladau. Avem statii de benzinarie in buricul orasului si statii de incarcare electyrice la periferie. Siktir sobolan rosu. Oare te-ai sfatuit cu fratii tai satanisti din masonerie ca sa ne mai faci multe zile fripte pina ce ai sa ajungi la mititica.
11
2
cat va costa incarcarea? cat va dura incarcarea? ce vor face soferii in cele 1-2 ore cat va dura incarcarea? vor admira jegul de oras numit Constanta?
16
2
Tu trebuia sa cumperi autobuzele electrice si nu de la turci
11
2
Fix asta ne lipsea.
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108