REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Îl mai știți pe 'URMĂRITUL' care a FURAT din eMAG și care a PLECAT cu 2 MII de EURO dintr-o mașină? Acum a SUSTRAS un SAC cu BANI!

Îl mai știți pe 'URMĂRITUL' care a FURAT din eMAG și care a PLECAT cu 2 MII de EURO dintr-o mașină? Acum a SUSTRAS un SAC cu BANI!

Replica API 14 iunie 2019 | 01:57 715

Tânărul care a plecat cu încasările magazinului Cărturești din City Park Mall nu este la prima abatere. Acesta a mai furat, în trecut, din magazinul eMAG, dar și dintr-o mașină (sumele de 2.200 de euro și 4.000 de lei) dar a comis infracțiuni și în Germania. Dacă prima oară a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, de data aceasta nu mai poate fi vorba de așa ceva. Sali Enghin, pentru că despre el este vorba, a ajuns în arest preventiv.

Amintim că, la data de 23 mai a.c., în jurul orei 21.55, bărbatul ar fi sustras, din incinta unei societăți comerciale cu sediul într-un centru comercial din municipiu (magazinul Cărturești din City Park Mall – n.r.), un sac textil, care conținea suma de 12.300 de lei, reprezentând încasările din ziua respectivă. Pentru probarea activității infracționale a bărbatului în cauză, polițiștii Secției 1, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat două percheziții domiciliare în municipiul Constanța. În cursul zilei de miercuri, 12 iunie, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța. La data de 13 iunie a.c., acesta a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Și, așa cum bine s-a înțeles, nu este la prima abatere.

În 2017 era CĂUTAT pentru furtul din eMAG! Fusese FILMAT în plină acțiune

Se pare că Sali Enghin a comis infracțiuni în Germania, după care, în 2017, a acționat și în Constanța. Astfel, la data de 26.01.2017, ar fi sustras dintr-un autoturism, parcat în Constanța, o sumă de bani, fiind vorba de 2.200 de euro şi 4.000 de lei, iar la data de 4.03.2017, ar fi sustras, dintr-o societate comercială din Constanța, prin deconectarea sistemului de alarmă, un aparat de ras. Mai exact, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 26.01.2017, în intervalul orar 12:00 – 12:10, prin forţarea chederului geamului portierei dreapta faţă, Sali Enghin a sustras din interiorul autoturismului marca Daewoo, model Cielo Executive, parcat în dreptul imobilului cu nr. 70 situat pe strada Banu Mihalcea din municipiul Constanţa, o borsetă ce conținea sumele de 2.200 de Euro şi aproximativ 4.000 de lei, precum şi un telefon mobil marca Samsung, prejudiciul cauzat persoanei vătămate fiind în valoare de aproximativ 14.500 lei. Totodată, Ali Iener a asigurat locul faptei cât timp celălalt a deschis mașina și a luat borseta, după care a venit la autoturism și a poziționat borseta din care au fost sustrase bunurile descrise, înapoi pe scaunul din autoturism unde a fost lăsată de persoana vătămată. De asemenea, pe 4 martie, în jurul orelor 16:41, Sali Enghin a sustras din magazinul eMAG situat în municipiul Constanţa, pe bulevardul Tomis, nr. 218, prin deconectarea sistemului de alarmă, de pe unul din rafturi, un aparat de ras electric marca Philips, model Aqua Touch, cu acumulator, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 300 de lei. Tinerii au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore și au fost introduși în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, după care au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii i-au plasat în arest la domiciliu. Întrucât cu una dintre părțile vătămate s-au împăcat, pedepsele au fost mici, Sali Enghin alegându-se cu 10 luni cu suspendare. Aici s-a ținut cont și de faptul că tânărul este integrat social, are studii gimnaziale, că prejudiciul a fost mic (furtul din eMAG), stabilindu-se că riscul de săvârșire a unor infracțiuni este mediu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai make cum e ma in liberte pasarico mai am putin si o sa pun-pula pe tine
2
0
Ce inseamna sa fii dobitoc si sa nu stii ca in secolul 21 sunt camere peste tot, asta nu e hot, e gainar, hotul de regula e "profesionist".
1
0
a promovat pe linie ierarhica, o sa mai auziti de el ca a furat nu stiu ce tablouri de la un mare muzeu din Olanda, cat de curand
0
0
Voinicii lui Dragnea.Sa nu-l bruscati ca PSD i-a dat prin lege numai drepturi.
4
2
Deja este consacrat in aceasta activitate. Mai poate fi oprit ?
2
1
e o meserie care se aprofundeaza odata cu trecerea anilor, ea se poate uita prin supraveghere atenta a individului, educatie, loc de munca !
0
0
Bai asta FARA HOTIE de la 6,30 ai o judecata USERISTA. Hotia dispare recuperind de la judecatorul care ia dat NUP LA PRIMUL FURT. Crezi ca mai scapau bastani astia care au distrus vindut Romania ca sa mai intre in parlamentul M ue. Cazul lui Basescu Dragnea, Nastase, Voiculescu, Fasole ... . Pestele de la cap se inpute. Alti nu-i miroase tartacuta care o poarta cu ei degeaba.
7
4
Moarte Ciorilor..
18
0
Trebuia sa i taie cate un degetel de la manuta dupa fiecare furt. Iar daca scursura asta nu se linistestea nici dupa ce ramanea doar cu 2 degetele la manuta, atunci trebuia pus la munca fortata pana strangea de 10 ori valoarea prejudiciului.
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369