REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

În aşteptarea Sălii Polivalente. Fantome și regrete în bazinul de pe Badea Cârțan

În aşteptarea Sălii Polivalente. Fantome și regrete în bazinul de pe Badea Cârțan

Replica API 16 martie 2020 | 00:00 2358

Pe vremuri, bazinul de înot de pe Badea Cârțan din Constanța reprezenta principalul loc de antrenament pentru tinerii înotători ai orașului. Acum, starea lui este deplorabilă, amintind parcă de un colțișor de Cernobîl.

În urmă cu câțiva ani, o poveste stranie s-a țesut în jurul bazinului de înot de pe Badea Cârțan. Astfel, mai toți cei care locuiesc în zonă, povestesc despre ”Mireasa moartă de pe Badea Cârțan”. "Mireasa a fost decapitată de iubitul ei care era gelos şi credea că îl înşală, chiar înainte cu câteva zile de nuntă. El, foarte supărat şi înecat în alcool, a decapitat-o şi i-a aruncat corpul în bazinul acela din spatele stadionului. Ce este cu adevărat curios este că ea bântuie locul respectiv şi se spune că au fost câteva persoane dispărute în locul respectiv şi nimeni nu spune şi nu ştie nimic deoarece, fiind într-o zonă foarte populată, pentru a nu provoca haos, totul a fost muşamalizat. Ea bântuie mai mult bărbaţii, să se răzbune pe soţul care nu a avut încredere în ea. Apariţiile sunt fenomenal de dubioase. Foarte puţine persoane au văzut-o cu adevărat sau au simţit-o dar cei care au făcut-o sunt cam panicaţi să vorbească” a povestit un bărbat care locuiește în zonă.

În zilele noastre, o altă poveste pare să prindă viață în jurul acestui faimos bazin. Mireasa moartă pare a nu mai fi de actualitate, cea care pare să bântuie acea zonă fiind…fantoma Sălii Polivalente. Astfel, în urmă cu 6 ani, actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, declara:” „Vom scoate din suprafața de transferat terenul de rugby, unde există rezultate foarte bune. Predăm bucata cu bazinul acela infect, pe care îl știm cu toții, către CNI, pentru a fi realizat un bazin olimpic de înot, de 50 m lungime, ce poate găzdui competiții internaționale și care se va face conform reglementărilor internaționale ce vizează competițiile de natație, polo și înot sincron“. Cu toate că au trecut 6 ani, bazinul a rămas la fel de infect, reprezentând un adevărat focar de infecție, iar proiectul Sălii Polivalente este deocamdată la fel de utopic ca și apariția ”miresei moarte”. Localnicii din zonă așteaptă cu interes demararea lucrărilor la viitoare Sală Polivalentă, sperând că bazinul va fi și el reabilitat. Deocamdată, proiectul este blocat din cauza unor litigii în privința terenului unde ar trebui construită Sala Polivalentă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa va trebuie constantenilor , ati vrut PSD nu o sa aveti nimic , ramaneti cu PSD !
0
0
sanctionati la vot, abia astept
1
0
Deja vad un bloc p4 plus 1 in acte , 10 etaje in realitate Un cazino la parter 3 sali de pariuri si un mega image Si la 20 de metri de bloc un Lidl si 3 sensuri giratorii
2
0
minciuni, nu e nici o fantoma pe acolo
0
0
dupa mine potopul
0
1
Doar CORONAVIRUSUL mai poate scapa constanta de MAFIA PESEDISTA care a INGROPAT al doilea oras al tarii !!!
4
0
Vorbim de incompetenta in forma ei pura.El crede ca face ceva.NU. Nu face nimic.Asfaltare, vopsit pe jos, adunat gunoaiele constantenilor.Asta nu e urbanism, astea sunt indatoriri demne de o banala comuna. Proiectele ar trebui gandite sa faca viata usoara investitorilor.Proiecte care sa vizeze dezvoltarea pe termen lung.Generatoare de locuri de munca. Incubatoare, da-le spatiu studentilor sa isi dezvolte ideile. Daca ii dai o casa din containere ca si sediu unui student la informatica, automatica face mai multe decat o cioara din henri coanda.Fura studentii de top din Buc.Adu-i aici retardule!
5
0
atat poate fagadaul
5
0
ieri inotam in acest bazin
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212