REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

În Hârșova, grupurile mai mari de 3 persoane, INTERZISE să STAȚIONEZE!

În Hârșova, grupurile mai mari de 3 persoane, INTERZISE să STAȚIONEZE!

Replica API 19 martie 2020 | 11:45 6034

Primăria Orașului Hârșova a luat măsuri fără precedent, menite să reducă riscul răspândirii noului coronavirus. În contextul în care numeroase persoane au venit în localitate din țări cu un grad ridicat de contaminare, precum Italia sau Spania, fără a declara acest lucru autorităților, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Hârșova a dispus măsuri drastice.

Principala hotărâre interzice grupurilor mai mari de trei persoane să staționeze pe domeniul public. De asemenea, se limitează accesul a maximum trei persoane în parcuri, terenuri de fotbal și locuri de joacă pentru copii, pe toată durata stării de urgență. Totodată, agenții economici și taximetriștii din localitate sunt obligați să ia măsuri de dezinfectare a spațiilor, respectiv a autoturismelor, și de evitare a aglomerării.

"Măsurile au fost luate și pe fondul nenumăratelor sesizări venite din partea cetățenilor care reclamă faptul că mai multe persoane care sunt bănuite că au revenit din străinătate, din zone de risc și nu au declarat adevărul la graniță, nefiind luate în evidență, staționează în grupuri pe domeniul public, riscând îmbolnăvirea celorlalți", a precizat Viorel Ionescu, primarul Orașului Hârșova.

Nu în ultimul rând, s-a instituit obligația izolării la domiciliu a tuturor persoanelor sosite din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri. În cazul în care nu s-au izolat în mod separat, la momentul ajungerii la domiciliu, toate persoanele de la domiciliu cu care au luat contact intră în izolare, timp de 14 zile. Reprezentanții primăriei spun că vor contacta zilnic persoanele pentru a monitoriza starea de sănătate până la finalizarea celor 14 zile.

Hotărârea este obligatorie pentru toți cetățenii ce au domiciliul pe raza orașului Hârșova sau care tranzitează teritoriul localității. Deciziile au fost luate ieri, 18 martie, în cadrul ședinței Comitetului Local Pentru Situații de Urgență Hârșova. "Vă rugăm să respectați atât măsurile dispuse la nivel național, cât și aceste măsuri de prevenție, prezentate mai jos, pentru ca, la rândul lor, autoritățile să vă poată proteja și ajuta în mod corespunzător.", este apelul autorităților locale.

Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, potrivit articolului 352 din Noul Cod Penal.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Isterico, du-te si vezi-ti de treaba ta!!! Din cauza unor nebuni ca tine o sa ne intoarcem in Evul Mediu!!
0
1
trebuie inchise toate granitele si aeroporturile si toate activitatile suspendate fara exceptie pana nu este prea tarziu, nu vedeti ce e in jur?
2
0
Masura este ilegala deoarece starea de urgenta nu a fost confirmata de parlament.
0
0
restauramtul din centrul orasului,la distanta de 200 de metri de primarie, isi desfasura ,ieri,activitatea fara sa tina cont de faptul ca acest tip de activitati au fost interzise ,poate domnul primar VIorel Ionescu ne spune si noua ce se intampla de unii respecta legea si altii nu ,si ar fi bine sa mai coboare din biroul unde sa autoizolat sa l mai vedem si pe strada ,coordonand actiunile care se impun in acest moment pe teren ,el fiind seful comitetului de urgenta la nivel local .
1
0
Felicitari primare, orasul are f. multi tigani si s-au intors de la cersit, si acum jegosii astia imprastie virusul oamenilor.Poate va ia exemplul si alti primari sau autoritatile statului.Iohanise, Orbane, numai clociti oua, luati masuri dure cat mai e timp, lasati voturile diasporenilor, vedem la tv. ce calitate morala au. Salvati vietile romanilor, cumparati teste, echipamente, tb. sa le cumpere Becali pe care l-ati bagat la puscarie. Asta n-are nicio calitate, voi ati fost votati cu 70% sa contribuiti la sanatatea si bunastarea romanilor.
6
1
Si ciorile care vin si stau cu zecile prin centru nu se ia nimeri de ele.E unu da lu Moise venit din Anglia se plimba din magazin in magazin.
5
0
Aseara, intre orele 19 si 21, nu am vazut picior sau girofar de politist, jandarm, local, din contra era chef mare cu muzica si tot tacamul intr-un spatiu verde de pe str revolutiei. jandarmii cred ca sunt tot la autoizolare, de cand au fost infiintati
4
0
Cine vine de afara acum doar aia care nu muncesc cu contract vin aia de la negru
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218