REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ÎN PERICOL, pentru că se surpă malul: locuitorii unei străzi din Cumpăna vor fi EVACUAŢI!

ÎN PERICOL, pentru că se surpă malul: locuitorii unei străzi din Cumpăna vor fi EVACUAŢI!

Replica API 19 iulie 2019 | 00:00 355

Vor locui provizoriu la ANL, până sunt gata lucrările

Vor locui provizoriu la ANL, până sunt gata lucrările

Locuitorii din Cumpăna, afectaţi de alunecările de teren, vor fi evacuaţi din case! În data de 1 mai 2019, o alunecare minoră existentă pe malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră, cuprinsă între km 56+935 și km 56+164, din zona Cumpăna, s-a extins până la limita terenului administrat de Compania Canalelor Navigabile SA și s-a apropiat de case la circa șapte metri. Pentru stoparea fenomenului de alunecare, autorităţile au luat măsuri. Daniel Georgescu, şeful Admininstraţiei Canalelor Navigabile, a anunţat că în scurt timp vor începe lucrările reparaţii. Atunci, timp de o săptămână, locuitorii din zonă vor fi evacuaţi din case. Însă, cele trei familiia fectate ar trebui să stea fără grijă. Primăria Cumpăna le va înmâna, în cursul zilei de vineri, 19 iulie, cheile de la garsonierele ANL unde vor locui atunci când îşi vor părăsi casele.

„S-au făcut expertize, sunt în drum spre Bucureşti ca să-mi dea expertul ultima soluţie propusă. Cel mai târziu, săptămâna viitoare, vor începe şi lucrările. Pe perioada cât, în faţa gospodăriilor, se vor turna nişte piloţi. Pe această perioadă, maxim o săptămână, nu vor sta oamenii în casw. Sperăm să nu mai găsească ceva pentru că a fost găsită o a treia pungă de apă, sunt utilaje care scanează zona. Nu se pot apuca de lucrări până nu vor fi evacuate pungile de apă2, a declarat Daniel Georgescu, şeful ACN. Acesta a mai precizat că probleme d egenul acersta se mai găsesc şi în alte zone, însă acestea nu sunt prioritare, întrucât nu sunt locuinţe în zone. „Mai sunt trei zone cu această argilă roşie care crează pungile de apă. O să ne îndreptăm şi către aceste zone, dar nu sunt populate. Vorbesc de zona dintre Murfatlar şi Agigea, malul stâng, Poarta Albă şi Medgidia, malul stând şi drept. Nu stă nimeni acolo, e doar canal”, a conchis Georgescu.

Primarul Mariana Gâju a declarat, pentru Replica, faptul că cele trei familii vor primi, în cursul zilei de vineri, cheile de la garsonierele ANL pe care administraţia locală le-au pus la dispoziţie. „Mâine n.red. (vineri, 19 iulie) vor primi cheile de la garsoniere. Sunt trei familii, fiecare are câte doi membri. Oamenii să ştie că au unde să pună capul atunci când vor avea nevoie”, a declarat, pentru Replica, Mariana Gâju.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai cacatule de la 12:39 dupa cate stiu eu tot pesedeul tau e la putere si fura in continuare dar pe ultima suta de metri !!! Ce pizda ma-tii te tot agiti cu usereul. Ia-mi cacatul la lins si taci in iarba.
7
1
Lasa ca vine usereul sa isi faca un pic de campanie electorala in zona, un pic de agitatie ca acum 2 3 luni. De atunci s a schimbat ceva?au venit, au mimat un pic de implicare si gata. Dupa Gaju vine Duamna Tanase de la usereu care are ditai viloiul in cumpana si o sa va salveze ea cu userlocii. Mai rabdati si voi un pic pana la lapte si miere.
3
9
Primarita cu gura mare e in campanie electorala , la europarlamentare a pierdut rusinos !
6
0
"specialistii ", ingineri ai lui peste prajit , iesiti dupa 1990 de pe bancile facultatilor de inginerie. Intrati doar pe baza de dosar fara examen si frecventand facultatea din an in Pasti. Ca si "expertii" de la CNADR , aia cu autostrazile !!
9
1
o sa-i ia tiganca si cu Florin electricianu la ei acasa
8
0
Un articol de nimic. Domnisoara M. Pascal nici macar nu a fost curioasa sa vada actuala situatie de la fata locului. S-a mai surpat pe o suprafata de circa 2000 de mp fata de ce arata fotografiile ei. Georgescu doarme, spune ca expertizele sunt pe drum. Cum merg, pe jos? Nu face nimic pentru ca este cald si nu poate iesii pe teren, sta la aer conditionat in birou. Pentru autoarea articolului: piloni, nu piloti.
14
1
Ce a uitat sa spuna primarita este faptul ca se vor da cheile intr-un cadru festiv ...
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614