REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

În plină epidemie de gripă, în Tulcea dai cu tunul și nu găsești un PEDIATRU, în zi de sărbătoare!

În plină epidemie de gripă, în Tulcea dai cu tunul și nu găsești un PEDIATRU, în zi de sărbătoare!

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:18 395

De ani buni, părinții din județul Tulcea iau drumul spre Constanța, Galați sau București atunci când li se îmbolnăvesc copiii. Nu au alte soluții, de vreme ce nu știu niciodată dacă la Spitalul Județean din municipiul reședință de județ vor găsi sau nu medic! Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea anunțau, în urmă cu doar câteva zile, cu mândrie, faptul că din martie a.c. echipa de medici din cea mai mare unitate spitalicească din județ se va mări. Mai este însă cale lungă până atunci și rămâne de văzut dacă promisiunile policienilor se vor concretiza. Până atunci, ce este cert, este că joi, 24 ianuarie a.c., părinții care au avut nevoie de medic pediatru nu au găsit niciunul: nici în Spitalul Județean Tulcea, nici în cabinetele private!

Este sezonul infecțiilor respiratorii, iar copiii sunt o categorie vulnerabilă, astfel că numărul îmbolnăvirilor, în special în rândul copiilor, este în creștere. Dacă mai punem la socoteală faptul că numărul gripelor a crescut, la fel și numărul deceselor cauzate de această afecțiune, este lesne de înțeles că numeroși părinți caută sfatul și consultul unui specialist atunci când cei mici prezintă și cele mai mici simptome de boală.

Ce faci, însă, când „dai cu tunul” și nu găsești niciun pediatru?! Acest lucru s-a întrebat, joi, 24 ianuarie a.c., o mămică din municipiul Tulcea, după ce a luat la rând Spitalul Județean Tulcea și cabinetele private din municipiu. Pentru că a fost Ziua Unirii, zi liberă de la stat, specialiștii pediatri au avut și ei liber. Nimeni nu a asigurat permanența, însă...

„24 ianuarie, Ziua Unirii. Ora 13,00, nici urmă de medic pediatru în Spitalul Județean, în cabinetul individual sau privat”, semnalează mămica indignată. Iar această situație în contextul în care la nivel național s-a tras un semnal de alarmă cu privire la creșterea incidenței gripei în rândul populației!

„Responsabilii din zona politicului joacă hora unirii, mănâncă fasole cu ciolan și prostesc electoratul, că, deh, altă ocazie mai bună nu este. Oameni buni, este epidemie de gripă! Ce facem?”, a mai semnalat mămica alarmată.

Probabil situația se va schimba din martie a.c., căci după cum au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Tulcea, din acea lună echipa de medici pediatrie se va mări la patru membri. Rămâne de văzut, însă, dacă anunțul îmbucurător se va concretiza.

F.B.

Citește și: Mai mulți pediatri în Spitalul Județean Tulcea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai, sunt liberi, "onor BUGATARII".... !? Au salarii, dublate, triplate chiar, tichete de vacanta si "libere" cat mai multe, pentru CA POT, sunt la putere. Traiasca sistemul privat! Ei duc economia... si tot in ei se da, cel mai mult.
2
2
pediatru fusese de dimineata...a semnat condica si a plecat la el la cabinet. Doar nu e prost sa stea. Pesemne ca e batran altfel mai statea oleaca la fumat, cafele si babardit asistente.
4
2
Cu atat mai mult ar trebui asigurata permanenta ... macar!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212