REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
11.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Încă o reprezentantă a Congresului SUA sfidează China printr-o vizită în Taiwan

Încă o reprezentantă a Congresului SUA sfidează China printr-o vizită în Taiwan

Replica API 27 august 2022 | 00:00 783

Senatoarea americană Marsha Blackburn, membră a comisiilor pentru comerţ şi pentru serviciile militare ale Senatului SUA, a sosit joi la Taipei cu un avion militar, transmite Reuters.

Marsha Blackburn

Este a treia vizită din această lună în Taiwan a unor membri ai Congresului Statelor Unite, în ciuda reacţiei dure a Beijingului, care consideră insula o parte a Chinei, citează Agerpres.

Drumul a fost deschis de preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, iar după o săptămână au ajuns în Taiwan încă cinci membri ai legislativului de la Washington.

China a reacţionat prin efectuarea mai multor exerciţii militare în apropierea Taiwanului, inclusiv cu lansarea pentru prima oară a unor rachete balistice pe deasupra oraşului Taipei, şi prin întreruperea mai multor legături cu SUA, printre care dialogul direct între forţele armate şi tratativele privind schimbările climatice.

Blackburn a comentat la momentul respectiv, pe Twitter, că "trebuie să fim alături de Taiwan" şi a adăugat că "o aplaudă" pe Pelosi pentru că nu a cedat în faţa preşedintelui american Joe Biden - care nu a aprobat vizita - sau a Partidului Comunist Chinez.

Potrivit Agenţiei Centrale de Presă taiwaneze, senatoarea urmează să se întâlnească vineri cu preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen.

Statele Unite nu au relaţii diplomatice oficiale cu Taiwanul şi recunosc oficial principiul unei singure Chine, cu guvernul la Beijing, însă şi-au asumat obligaţia legală de a le asigura forţelor taiwaneze mijloace de autoapărare.

Beijingul nu a exclus niciodată utilizarea forţei pentru a prelua controlul asupra Taiwanului, deşi guvernul de la Taipei arată că Republica Populară Chineză nu a guvernat niciodată insula, care este de facto independentă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe chinezoi. Au si ei un putin al lor. Mwie !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272