rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Înţelegere în familie

Încă un contract uriaş oferit de ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră. Banii se duc tot la americani

Americanii de la ExxonMobil au oferit fără licitaţie un contract de 93 de milioane de dolari pentru achiziţia de echipamente submarine, care vor fi folosite la exploatarea gazelor din Marea Neagră. Înţelegerea a fost semnată cu o companie din Marea Britanie şi una din România, ambele însă cu acelaşi proprietar din SUA, astfel încât banii se întorc tot la americani. ExxonMobil a cheltuit deja până acum peste 1,5 miliarde de dolari pentru explorarea gazelor din perimetrul Neptun Deep, pe care îl deţine în concesiune alături de OMV Petrom.

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas)- Sucursala Bucureşti a atribuit pe 06.03.2018 un contract pentru „furnizare echipamente submarine şi componente asociate”, în urma unor negocieri iniţiate în mai 2017. Valoarea estimată iniţial a contractului era de 260.000.000 de dolari, dar în cele din urmă americanii au făcut o afacere cât se poate de bună, parafând înţelegerea pentru “numai” 92.931.636,08 dolari, fără TVA. Firmele câştigătoare sunt One Subsea UK Limited din Londra şi Cameron Romania SRL din Câmpina.

În ce constă contractul

Potrivit anunţului ExxonMobil, „obiectivul contractului este furnizarea de echipamente submarine şi componente, inclusiv proiectare, achiziţie, fabricare, construire, testare şi transport. Echipamentele submarine includ urmatoarele: arbori verticali monobore submarini cu dispozitiv de susţinere a legăturilor ţevilor de extracţie (Vertical monobore subsea trees with tubing head spools and tubing hangers); echipament de instalare, inclusiv instrumente de funcţionare şi de recuperare (Installation rigging, including running and retrieval tools); manifold-uri submarine şi sisteme asociate (inclusiv structura de protecţie pentru manifold-uri) (Subsea Manifolds and associated systems (Including manifold subsea protection structure)); substructură fundaţii şi piloni (substructură interfaţă Domino şi fundaţie Pelican) ((Foundations substructure and piles (Domino interface substructure and Pelican foundation)); conectori submarini de legătură şi sisteme de conectare (Subsea jumper connectors and connection systems) • Debitmetre (Flowmeters); sisteme de control submarin şi echipamente asociate (Subsea controls system and associated equipment); unităţi de distribuţie submarină şi ansambluri de terminaţie ombilicale (Subsea distribution units and umbilical termination assemblies); flying conducte şi cadre de implementare şi role, inclusiv sistemul de antrenare tambur pentru instalarea conductelor de oţel HFLs; conductori volante şi cadre de angrenare şi role, inclusiv sistemul de acţionare a rolelor pentru instalarea tubulaturii de metal pentru conductorii hidraulici (Flying leads and deployment frames and reels including the reel drive system for the installation of steel tube HFLs). Atât One Subsea UK, cât şi Cameron Romania SRL sunt controlate de concernul american Schlumberger, astfel încât se poate spune că mare parte din cei 93.000.000 de dolari se vor duce tot la americani. Ce-i drept, Cameron Romania deţine două fabrici de utilaje petroliere în România, una la Câmpina şi alta la Ploieşti, unde lucrează peste 1.000 de angajaţi şi prin care derulează afaceri anuale de peste un miliard de lei.

Miliarde de dolari pentru lucrări în zona Constanţei

Achiziţia de echipamente submarine reprezintă doar unul din contractele derulate de gigantul ExxonMobil în vederea exploatării uriaşelor resurse de gaze naturale din Marea Neagră. În februarie 2018, americanii au lansat o licitaţie pentru un acord-cadru pe 3 ani cu o singură firmă contractoare pentru servicii de foraj marin în sectorul românesc al Mării Negre. Valoarea maximă a contractului este estimată la 420 milioane dolari, fără TVA.

În decembrie 2017, ExxonMobil iniţia o altă licitaţie, scopul fiind achiziţia a 190 de kilometri de ţeavă pentru construirea unei conduce care să aducă la ţărm gazele naturale din perimetrul concesionat, valoarea totală maximă a contractului fiind estimată la peste 128 milioane dolari cu tot cu TVA. În noiembrie 2017, gigantul american a demarat o procedură de dialog competitiv pentru atribuirea unui contract pe 4 ani, în valoare maximă estimată de peste 1,5 miliarde dolari, de executare a lucrărilor necesare demarării extracţiei gazelor din perimetrul Neptun Deep.

În mai 2017, ExxonMobil a lansat şi o licitaţie privind „consultarea pieţei pentru a obţine informaţii de la operatorii economici de pe piaţa de proiectare, achiziţii şi construcţii pentru a sprijini dezvoltarea unei potenţiale exploatări de gaze în partea românească a Mării Negre în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”.

Contractul este unul din cele mai mari acordate vreodată în România: 900.000.000 de dolari, fără TVA. În aceeaşi lună, americanii organizau o licitaţie şi pentru servicii privind „consultarea pieţei pentru furnizarea de conducte termoplastice de tip ombilical şi/sau sisteme flexibile încălzite electric pentru a sprijini activitatea de fabricare în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”. Durata contractului va fi de 36 de luni de la data adjudecării acestuia, iar valoarea estimată este de 42.000.000 de dolari, fără TVA.

Decizia finală, aşteptată anul acesta

Decizia finală de investiție în proiectul offshore Neptun Deep este așteptată anul acesta din partea celor doi parteneri la concesiune, ExxonMobil și OMV Petrom. Cele două companii petroliere au anunțat în 2012 descoperirea unui important zăcământ de gaze naturale cu sonda Domino-1 în zona de mare adâncime a blocului Neptun. Potrivit informațiilor inițiale, rezervele de gaze din acel perimetru au fost estimate între 42 de miliarde și 84 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Dezvoltarea perimetrului Neptun Deep ar putea însemna prima producție de hidrocarburi în ape de mare adâncime din România. Costurile unui astfel de proiect de producție gaze în zonă de apă adâncă pot ajunge la câteva miliarde de euro.

Rocsana CRISTEA

vineri, 6 aprilie 20187065
Comentarii

02ciprian(8 iun 16:58)
Din acest motiv se plimba si navele de razboi Americane prin Portul Constanta , nu ca iar fi mare dor de NATO !!
14nelu(16 apr 16:44)
La sa o duca bine alte tari .Spre exemplu in Elvetia curentl si apa sunt la preturi f accesibile si calitatea tuturor produselor indiscutabila Noi nu avem decat hamesitii si corupti in fruntea tarii Unii care nu se mai satura iar omul de rand pt Un pui o vinde si pe ma sa
04Sandu(15 apr 14:50)
Ce glume....Pai cum sa-si foloseasca romanii resursele tarii lor,cand o pot face altii? Romanii au fost mereu slugi dar cu gurile mari,cu laudarosenie de sine cat Everestul.
14pop(13 apr 19:29)
taner, astia au cumparat peste 60 de ha teren intre Tuzla si Costinesti, si vor mai cumpara ptr "fractionari hidraulice", asa ca fac ce vor pe terenul lor, ptr ca asa sint legile la noi mai ales cind e vorba de americani. Vind romanii si pe masa ptr dolari, ce se va intimpla cu tara nu conteaza.
05taner(11 apr 19:19)
vor sa distruga plaja de la tuzla.de ce nu se folosesc de traseul lui oil terminal?
26Real(11 apr 09:15)
NATIONALIZAREA RAPIDA A TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !
011dan(10 apr 08:27)
Pai daca nu au reusit cu Rosia Montana,au luat Marea Neagra...
013frumos(6 apr 15:29)
Romania o minunata colonie alba PUNCT
45Ptr prostul de ghe 10.20(6 apr 13:44)
Da prostule dar resursele sunt ale tarii si in plus omv petrom partenerul e partiql de stat
13Pt 9:39(6 apr 11:22)
Da, greseste la pret, dar cu pretul corect de 1.5 lei pe mc la distribuitor, ar trebui sa fie cam 1 leu pe mc la furnizor. Ceea ce face ca mia de mc sa fie la vreo 200 de euro. Impartind 100 de miliarde la 1000mc si inmultind cu 200 o sa te cam crucesti oricum
114Marin(6 apr 10:25)
Dupa evenimentele din 1989,tara a incaput pe mainile celor ce de fapt o conduceau,doar cu mici cosmetizari. De acolo vin mereu candidatii pe care populatia ii voteaza,ca totul sa para democratic. In esenta,tara este devalizata asa cum a fost mereu de-a lungul istoriei,de lacomii din interior si de straini.Poporul de slugi se consuma ,oamenii se cearta intre ei,intre timp adevaratii hapsani se lafaie scuipand pe tara si popor.
37ghe(6 apr 10:20)
ghici ce ? exxon e privat si da banii cui vrea p..a lui
54guta(6 apr 10:18)
bai dar n-ati vrea sa fiti bogati precum bubuini sau qatarezi,voi la pesedeu
22Pentru Gogu(6 apr 09:39)
Cum sa fie ma 100 dolari 1mc de gaz? Il confunzi cu barilul de petrol? Eu nu zic ca n-o sa se umple de ani baietii, dar nu mai scrie prostiile astea, ca mai gasesti vreun naiv care sa te si creada. P.S. Tu asa platesti gazul natural, nu? 100 de parai mc?
04Exxon da a(6 apr 09:20)
Asta e situatia..... isi dau tot lor.... astia sunt Ei ,
14auziti ma(6 apr 08:51)
cica fara licitatie, hai rezistentilor unde e luluta sa verifice? se poarta si la altii deci
27Danezu(6 apr 08:39)
Pai astia sunt prosti ca romani ?
316Colonie, Gogule(6 apr 08:38)
Pentru retarzii... aaaa... Rezistii carora li se pare pareri. Calcul simplu: Exxon estimeaza ca depozitul are cam 100 de miliarde de metri cubi. 100 MILIARDE!!! Inmultit cu - sa zicem - 100 de dolari vanzare pe metrul cu, desi nu e atat de jos, ia socotiti. 10000 de dolari pentru EXXON! La o investitie de cat? 1 miliar jumate? 2 miliarde? Scadem si ridicola redeventa de 10 la suta - stim ca nu e atat de mare, dar scadem atat. Reulta un profit brut de 9900 de miliarde. Ehhh... n-asa ca e misto democratia lui John?
126Lex(6 apr 08:33)
Dormiti romanasilor tuva n dinti iar criminalii joaca de bucurie pe prostia si lasitatea voastra! SARACIA voastra !
mai mult...Anchete
13 iul 02:14AncheteAfacere suprinzătoare: fraţii Micula au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe firma din Neptun executată de ANAF

Frații Micula au făcut o mutare suprinzătoare și au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe numele unei firme din Neptun...3328

9 iul 00:13AncheteMAI MULTE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL CONSTANȚA, SUB COD DE VREME REA!3422
8 iun 00:26AncheteO fostă angajată a Primăriei Constanţa, preşedinte într-o secţie de votare după ce a minţit că are cazier curat!4284
4 iun 00:24AncheteUn celebru vameş din Constanţa, ţepuit de o firmă de construcţii cunoscută pentru escrocheriile sale

Se adună creditorii în procesul de insolvență al unei firme cunoscute pentru matrapazlăcurile sale. Societatea de...9374

19 mai 11:21AncheteBARBUT MĂSLUIT şi CĂMĂTĂRIE! Clanul Săceanu învârtea BANI GREI; printre ‘ÎNŢEPAŢI’ ar fi şi patronul de la siteul Autovit!15271
19 mai 00:17AncheteFirma din Constanţa care a pus în funcţiune un hotel plutitor cu fonduri europene, acuzată de spălare de bani!10519
28 apr 03:28AncheteImagini EXCLUSIVE de la o CRIMĂ comisă într-un local PLIN! Soţia victimei, DECLARAŢII ŞOCANTE!

Cazul oribilei crime din localitatea Cobadin, de la sfârșitul anului trecut, revine în atenția opiniei publice cu...33606

18 apr 21:54AncheteȘpăgi de milioane de euro la reabilitarea căii ferate București - Constanța!4798
17 apr 01:16AncheteIzvoarele - un colţ de rai îngropat în DOSARELE de CORUPŢIE care blochează investiţiile7337
13 apr 13:19AncheteFirma acuzată că a țepuit Consiliul Județean Constanța cu milioane de euro și-a cerut falimentul

O firmă de construcții care a țepuit bugetul de stat și Consiliul Județean Constanța cu circa zece milioane de lei...4975

28 mar 00:38AncheteFirmă din Constanţa, suspectată că face parte dintr-un cartel care A SCUMPIT INTENŢIONAT ouăle din România6259
22 feb 17:42AncheteCurtea de Conturi: Jaf de milioane de euro la varianta de ocolire a municipiului Constanţa9062
Vremea
30°24.6° - 30° duminică, 22 iulie 2018
câțiva noriUmiditate: 90%
Vânt: 1.12 m/s din VNV
Presiune: 1021.15 milibari

Loto
6/492516234149
5/4011219213923
joker8222831407
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 iul 00:00SportIncredibil! Stadionul pe care ar trebui să joace România în Liga Națiunilor n-a fost omologat nici pentru Liga 2

Petrolul a promovat în Liga 2, însă nu va putea juca meciurile de acasă pe arena "Ilie Oană", stadionul obișnuit,...565

21 iul 00:00SportSezonul trecut a evoluat în alb-roșu, acum se va antrena cu Ronaldo: "Deja foştii colegi de la Dinamo îmi cer o grămadă de tricouri"

Portarul Laurențiu Brănescu s-a întors la clubul de care aparține, Juventus Torino, după ce în ultimii doi ani a...653

21 iul 00:00SportCampioana CFR Cluj, ţinută în şah de FC Botoşani, în primul meci al ediţiei 2018-2019 a Ligii I

CFR Cluj, campioana en titre, a terminat la egalitate cu FC Botoşani, 1-1 (1-0), vineri seara, pe stadionul ''Dr....454

21 iul 00:00SportSorana Cîrstea, calificată în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, a cincea favorită, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului...383

Local
21 iul 00:00LocalAccident rutier în Tomis 3, pe trecere: o femeie de 90 de ani a ajuns la spital

Un bărbat de 58 de ani a condus, la data de 20 iulie a.c., ora 11.45, un autoturism marca Peugeot pe strada Soveja din...456

21 iul 00:00LocalJudeţul Constanţa suferă de lipsa centrelor de permanenţă: ‘Să împrumute de la Timişoara centre medicale permanente, pentru că acolo sunt 17’

Vizită de zile mari pe litoralul românesc! Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi ministrul de Finanţe, Orlando...399

21 iul 00:11LocalApelul unui constănțean: ATENŢIE la această maşină! Anunţaţi dacă o vedeţi dând târcoale!

Un bărbat din Năvodari a postat un mesaj pe rețelele de socializare, cerând să fie anunțat dacă există...7241

21 iul 00:26LocalCSM: Anunț cu privire la șeful DNA Constanța

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul...2223

21 iul 00:27LocalPERCHEZIȚII ÎN CONSTANȚA ȘI ÎN ALTE JUDEȚE: dosar cu pejudiciu de 7 milioane de lei!

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean...1992

21 iul 01:33LocalFOTO/VIDEO. TÂRG la Muzeul de Artă Populară. Meșteri olari din întreaga țară au venit la Constanța!

Muzeul de Artă Populară Constanța continuă seria manifestărilor culturale din acest sezon estival, sub genericul...788

21 iul 01:38LocalDacă vedeți această femeie din Ovidiu sunați de urgență la Poliție

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei femei, Ghiulserim Negip, în vârstă de 29 de ani, din...2253

21 iul 01:34LocalDoi șoferi băuți și unul fără permis, prinși pe străzile din Constanța

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 20 iulie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 33...433

21 iul 01:34LocalFurt dintr-un local din Satul de Vacanță. Hoțul a fost prins

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au...816

21 iul 01:35LocalDouă femei din Deleni, prinse la cerșit în Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Constanța, la data de 19 iulie a.c., au depistat două femei, în vârstă...412

Politică
21 iul 01:31PoliticăMăsurile anunţate pompieristic de Vâlcov la TV, explicate de Teodorovici: proiectul cu gazele a fost retras; pentru amnistia fiscală se fac analize

De dată recentă, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat la Antena 3 că se va da...712

21 iul 00:03PoliticăProiectul privind plafonarea preţului la gaze a fost retras. Teodorovici: ‘Va fi discutat când toţi vom fi pregătiţi’

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, aflat la Constanţa alături de ministrul Sănătăţii, Sorina...1302

21 iul 01:32PoliticăElan Schwartzenberg scapă de arestul preventiv

Magistrații Tribunalului București au admis, vineri, solicitarea lui Elan Schwartzenberg și ridică arestul preventiv...597

21 iul 01:32PoliticăPrimăria Constanța caută DIRECTOR ADJUNCT pentru Serviciile Publice

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs de promovare la sediul din bd. Tomis nr .51 pentru ocuparea unui...607

21 iul 01:35PoliticăConcurs de angajare la Primăria Murfatlar: iată ce posturi sunt vacante

Primăria oraşului Murfatlar organizează un concurs pentru ocuparea a două funcții vacante de referent clasa III,...470

21 iul 01:38PoliticăFOTO/VIDEO. Așa arată acum fostul Spital de Oase de la Eforie! Este Secție de Balneologie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando se află, vineri, 20 iulie...6280

21 iul 01:30PoliticăTEROAREA din parcurile din Constanța: țânțarii! Primăria spune că în fiecare zonă din oraș se intervine la câteva zile!

Supărare în rândul părinților constănțeni: aceștia acuză că au ajuns să fie „terorizați” de țânțari...3128

21 iul 01:37PoliticăHuţucă îl ceartă pe Făgădău pentru Podul de la Butelii

Podul de la Butelii pune la grea încercare nervii constănţenilor. În aşteptarea finalizării reparaţiilor fără...955

20 iul 01:25PoliticăLudovic Orban vorbește despre candidatura sa la europarlamentare, după ședința greilor PDL din sediul PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Brăila, că nu a luat încă o decizie referitoare la o eventuală...464

21 iul 01:37PoliticăAqua Park Năvodari: a fost depusă o ofertă pentru proiectul scos la licitaţie

În sfârşit! A fost depusă o ofertă pentru proiectul centrului de agrement de la Năvodari. Este vorba despre acel...1392

Monden
21 iul 00:00MondenRod Stewart lansează în septembrie un album nou pe care l-a descris ca fiind „profund personal“

Cântăreţul britanic Rod Stewart, în vârstă de 73 de ani, va lansa pe 28 septembrie un nou album de studio,...221

21 iul 00:00MondenComemorarea Reginei Maria la Castelul Săvârşin

La 80 de ani de la trecerea în nefiinţă a bunicii Regelui Mihai, fosta suverană a fost comemorată în cadrul unei...218

21 iul 00:00MondenAsemănarea incredibilă dintre micuţa Prinţesă Charlotte şi bunica ei, Prinţesa Diana

Fanii Prinţesei Diana sunt în continuare cu ochii pe familia regală britanică, chiar dacă îndrăgita prinţesă nu...320

21 iul 00:00MondenCum arată Kirk Douglas, starul din „Spartacus”, la 101 ani?

A ajuns la venerabila vârstă de 101 de ani, însă se simte minunat. Nu ne-o spune tocmai el, căci s-a restras de...408

21 iul 00:00MondenFarsa neagră jucată de colegi lui Cătălin Botezatu. Designerul a fost la un pas să ajungă la spital

Clipe de coșmar pentru Cătălin Botezatu, în urma unei farse puse la cale de echipa emisiunii Wowbiz de la Kanal D....313

21 iul 00:00MondenAndreea Mantea și Victor Slav rămân fără emisiune. Ce au decis șefii din conducerea Kanal D

Andreea Mantea și Victor Slav rămân fără emisiune. Emisiunea-tabloid WowBiz va intra în vacanță, iar potrivit...356

21 iul 00:00MondenTrupa Radiohead cere explicații pentru moartea colegului lor. Scena metalică s-a prăbușit peste el

Trupa Radiohead cere explicații pentru moartea colegului lor, Scott Johnson, în vârstă de 33 de ani, care s-a stins...247

21 iul 00:00MondenObiecte care i-au aparţinut lui Robin Williams, scoase la licitaţie la patru ani de la moartea celebrului artist

Obiecte de artă, de recuzită şi personale ale actorului Robin Williams vor fi scoase la licitaţie pe 4 octombrie, la...227

21 iul 00:00MondenTrupa Muse lansează un nou album, în noiembrie

Trupa britanică Muse a anunţat, vineri, că va lansa un nou album de studio - al optulea din carieră -, care va...193

21 iul 00:00Monden''Mamma Mia! Here We Go Again'', un nou musical care promite să escaladeze box-office-ul

Musicalul ''Mamma Mia! Here We Go Again'', continuarea lansată după 10 ani a celebrului musical ''Mamma Mia!'',...251

Mapamond
21 iul 00:00MapamondMarea Britanie: Program-pilot pentru obţinerea ''settled status'' de către cetăţenii UE

Primele cereri din partea cetăţenilor Uniunii Europene care vor să rămână în Marea Britanie după Brexit vor fi...251

21 iul 00:00MapamondTurcia şi Olanda au convenit să-şi normalizeze relaţiile diplomatice

Turcia şi Olanda au convenit vineri să-şi normalizeze relaţiile diplomatice, după disputa din 2017 legată de...221

21 iul 00:00MapamondMoscova cere ajutor online pentru rusoaica arestată în SUA ca agentă secretă

Ministerul rus de externe a lansat joi o campanie online pentru Maria Butina, cetăţeană rusă arestată duminica...230

21 iul 00:00MapamondDonald Trump îl invită pe Vladimir Putin la Washington

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a cerut consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, să...219

21 iul 00:00MapamondCoreea de Sud: Fosta preşedintă Park Geun-hye, condamnată la opt ani de închisoare pentru noi fapte

Preşedinta sud-coreeană demisă Park Geun-hye a fost condamnată vineri la opt ani de închisoare, îndeosebi pentru...228

21 iul 00:00MapamondRegiunea separatistă transnistreană şi prezenţa militară rusă, cele mai mari ameninţări pentru Republica Moldova

Existenţa regiunii separatiste transnistrene şi prezenţa militară rusă în stânga Nistrului sunt cele mai mari...217

21 iul 00:00MapamondDenuclearizarea Coreei de Nord într-un an este improbabilă potrivit directorului pentru informaţiile naţionale ale SUA

Directorul pentru informaţiile naţionale ale SUA, Dan Coats, a apreciat joi că denuclearizarea Coreei de Nord este...205

21 iul 00:00MapamondTrump respinge cererea lui Putin de a permite magistraţilor ruşi să interogheze cetăţeni americani

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a respins joi cererea omologului său rus, Vladimir Putin, de a permite unor...214

21 iul 00:00MapamondUngaria: Avioane de luptă Gripen au interceptat două aparate de zbor uşoare la centrala nucleară de la Paks

Avioane ungare de luptă Gripen au interceptat două aparate de zbor uşoare la centrala nucleară de la Paks joi...292

21 iul 00:00MapamondPoliţia şi serviciile secrete britanice folosesc minori ca spioni

Spioni britanici minori, uneori şi cu vârste sub 16 ani, colaborează cu poliţia şi serviciile secrete ale Marii...228

Sănătate
20 iul 01:08SănătateCONSULT GRATUIT, în Constanța, oferit de un oncolog turc pentru copiii bolnavi de cancer

Un reputat doctor specializat în oncologie pediatrică din Turcia, prof. dr. Ceyhun Bozkurt, vine în Constanța,...1068

20 iul 01:08SănătateAsociația Pro Consumatori, după analizarea a 155 de sosuri din comerț: „Sunt pline de substanțe chimice, nu sunt recomandate copiilor și femeilor gravide”

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România,...847

19 iul 09:35SănătateAMENINŢARE de la Guvern: dacă nu dispar centrele „mamut” pentru bolnavii cu handicap până la sfârşitul lui 2018, se taie din finanţare!

Centrele rezidențiale „mamut” pentru persoanele cu dizabilități fizice și psihice din subordinea direcțiilor de...539

19 iul 00:31SănătateBani mai mulți pentru asistenții adulților cu handicap

Guvernul a aprobat, marți, 17 iulie a.c., un proiect de ordonanță de urgență care modifică și completează Legea...802

17 iul 00:25SănătateModelul arhitectural al primului spital regional a fost prezentat la Iași

Ministrul Sănătății Sorina Pintea s-a aflat pe data de 12 iulie a.c., la Iași alături de Cristian Grasu,...522

17 iul 00:21SănătateUn reputat doctor oncolog turc vine în Constanța pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală

Un reputat doctor, specializat în oncologie pentru adulţi din Turcia, prof. dr. Kerem Okutur, vine în Constanța,...1147

13 iul 03:15SănătateHEKA Hospital din Constanța, finanțat cu 11 milioane lei pentru construcție și dotare medicală

Garanti Bank a acordat o finanțare de 11 milioane de lei unității medicale HEKA Hospital din Constanța. Potrivit...1189

13 iul 02:18SănătateSistemul sanitar din Constanța, ÎN FIERBERE: salariații vor trebui să dea bani înapoi la stat?

Din nou, sistemul sanitar din Constanța – ca de altfel, din întreaga țară! – este în fierbere! Contabilele...6507

7 iul 02:23SănătatePeste două sute de noi cazuri de rujeolă. Numărul total al îmbolnăvirilor este record

Peste două sute de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fără a fi înregistrate noi...637

4 iul 00:47SănătatePosturi de medici şefi în Spitalul Judeţean Constanţa, scoase la concurs

Se caută medici șefi pentru patru secții din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța....1973