rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Înţelegere în familie

Încă un contract uriaş oferit de ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră. Banii se duc tot la americani

Americanii de la ExxonMobil au oferit fără licitaţie un contract de 93 de milioane de dolari pentru achiziţia de echipamente submarine, care vor fi folosite la exploatarea gazelor din Marea Neagră. Înţelegerea a fost semnată cu o companie din Marea Britanie şi una din România, ambele însă cu acelaşi proprietar din SUA, astfel încât banii se întorc tot la americani. ExxonMobil a cheltuit deja până acum peste 1,5 miliarde de dolari pentru explorarea gazelor din perimetrul Neptun Deep, pe care îl deţine în concesiune alături de OMV Petrom.

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas)- Sucursala Bucureşti a atribuit pe 06.03.2018 un contract pentru „furnizare echipamente submarine şi componente asociate”, în urma unor negocieri iniţiate în mai 2017. Valoarea estimată iniţial a contractului era de 260.000.000 de dolari, dar în cele din urmă americanii au făcut o afacere cât se poate de bună, parafând înţelegerea pentru “numai” 92.931.636,08 dolari, fără TVA. Firmele câştigătoare sunt One Subsea UK Limited din Londra şi Cameron Romania SRL din Câmpina.

În ce constă contractul

Potrivit anunţului ExxonMobil, „obiectivul contractului este furnizarea de echipamente submarine şi componente, inclusiv proiectare, achiziţie, fabricare, construire, testare şi transport. Echipamentele submarine includ urmatoarele: arbori verticali monobore submarini cu dispozitiv de susţinere a legăturilor ţevilor de extracţie (Vertical monobore subsea trees with tubing head spools and tubing hangers); echipament de instalare, inclusiv instrumente de funcţionare şi de recuperare (Installation rigging, including running and retrieval tools); manifold-uri submarine şi sisteme asociate (inclusiv structura de protecţie pentru manifold-uri) (Subsea Manifolds and associated systems (Including manifold subsea protection structure)); substructură fundaţii şi piloni (substructură interfaţă Domino şi fundaţie Pelican) ((Foundations substructure and piles (Domino interface substructure and Pelican foundation)); conectori submarini de legătură şi sisteme de conectare (Subsea jumper connectors and connection systems) • Debitmetre (Flowmeters); sisteme de control submarin şi echipamente asociate (Subsea controls system and associated equipment); unităţi de distribuţie submarină şi ansambluri de terminaţie ombilicale (Subsea distribution units and umbilical termination assemblies); flying conducte şi cadre de implementare şi role, inclusiv sistemul de antrenare tambur pentru instalarea conductelor de oţel HFLs; conductori volante şi cadre de angrenare şi role, inclusiv sistemul de acţionare a rolelor pentru instalarea tubulaturii de metal pentru conductorii hidraulici (Flying leads and deployment frames and reels including the reel drive system for the installation of steel tube HFLs). Atât One Subsea UK, cât şi Cameron Romania SRL sunt controlate de concernul american Schlumberger, astfel încât se poate spune că mare parte din cei 93.000.000 de dolari se vor duce tot la americani. Ce-i drept, Cameron Romania deţine două fabrici de utilaje petroliere în România, una la Câmpina şi alta la Ploieşti, unde lucrează peste 1.000 de angajaţi şi prin care derulează afaceri anuale de peste un miliard de lei.

Miliarde de dolari pentru lucrări în zona Constanţei

Achiziţia de echipamente submarine reprezintă doar unul din contractele derulate de gigantul ExxonMobil în vederea exploatării uriaşelor resurse de gaze naturale din Marea Neagră. În februarie 2018, americanii au lansat o licitaţie pentru un acord-cadru pe 3 ani cu o singură firmă contractoare pentru servicii de foraj marin în sectorul românesc al Mării Negre. Valoarea maximă a contractului este estimată la 420 milioane dolari, fără TVA.

În decembrie 2017, ExxonMobil iniţia o altă licitaţie, scopul fiind achiziţia a 190 de kilometri de ţeavă pentru construirea unei conduce care să aducă la ţărm gazele naturale din perimetrul concesionat, valoarea totală maximă a contractului fiind estimată la peste 128 milioane dolari cu tot cu TVA. În noiembrie 2017, gigantul american a demarat o procedură de dialog competitiv pentru atribuirea unui contract pe 4 ani, în valoare maximă estimată de peste 1,5 miliarde dolari, de executare a lucrărilor necesare demarării extracţiei gazelor din perimetrul Neptun Deep.

În mai 2017, ExxonMobil a lansat şi o licitaţie privind „consultarea pieţei pentru a obţine informaţii de la operatorii economici de pe piaţa de proiectare, achiziţii şi construcţii pentru a sprijini dezvoltarea unei potenţiale exploatări de gaze în partea românească a Mării Negre în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”.

Contractul este unul din cele mai mari acordate vreodată în România: 900.000.000 de dolari, fără TVA. În aceeaşi lună, americanii organizau o licitaţie şi pentru servicii privind „consultarea pieţei pentru furnizarea de conducte termoplastice de tip ombilical şi/sau sisteme flexibile încălzite electric pentru a sprijini activitatea de fabricare în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”. Durata contractului va fi de 36 de luni de la data adjudecării acestuia, iar valoarea estimată este de 42.000.000 de dolari, fără TVA.

Decizia finală, aşteptată anul acesta

Decizia finală de investiție în proiectul offshore Neptun Deep este așteptată anul acesta din partea celor doi parteneri la concesiune, ExxonMobil și OMV Petrom. Cele două companii petroliere au anunțat în 2012 descoperirea unui important zăcământ de gaze naturale cu sonda Domino-1 în zona de mare adâncime a blocului Neptun. Potrivit informațiilor inițiale, rezervele de gaze din acel perimetru au fost estimate între 42 de miliarde și 84 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Dezvoltarea perimetrului Neptun Deep ar putea însemna prima producție de hidrocarburi în ape de mare adâncime din România. Costurile unui astfel de proiect de producție gaze în zonă de apă adâncă pot ajunge la câteva miliarde de euro.

Rocsana CRISTEA

vineri, 6 aprilie 20187747
Comentarii

00Parinte(21 aug 17:42)
Frumoasa, Redeventa......nazistu ne vinde , Dragnea ne vinde.......Vadimee unde esti ?
00asa(21 aug 08:25)
deci de aia nu o sa vedeti niciodata mari investitori la constanta, aici e alta afacere, a altora.
02ciprian(8 iun 16:58)
Din acest motiv se plimba si navele de razboi Americane prin Portul Constanta , nu ca iar fi mare dor de NATO !!
14nelu(16 apr 16:44)
La sa o duca bine alte tari .Spre exemplu in Elvetia curentl si apa sunt la preturi f accesibile si calitatea tuturor produselor indiscutabila Noi nu avem decat hamesitii si corupti in fruntea tarii Unii care nu se mai satura iar omul de rand pt Un pui o vinde si pe ma sa
04Sandu(15 apr 14:50)
Ce glume....Pai cum sa-si foloseasca romanii resursele tarii lor,cand o pot face altii? Romanii au fost mereu slugi dar cu gurile mari,cu laudarosenie de sine cat Everestul.
14pop(13 apr 19:29)
taner, astia au cumparat peste 60 de ha teren intre Tuzla si Costinesti, si vor mai cumpara ptr "fractionari hidraulice", asa ca fac ce vor pe terenul lor, ptr ca asa sint legile la noi mai ales cind e vorba de americani. Vind romanii si pe masa ptr dolari, ce se va intimpla cu tara nu conteaza.
05taner(11 apr 19:19)
vor sa distruga plaja de la tuzla.de ce nu se folosesc de traseul lui oil terminal?
26Real(11 apr 09:15)
NATIONALIZAREA RAPIDA A TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !
012dan(10 apr 08:27)
Pai daca nu au reusit cu Rosia Montana,au luat Marea Neagra...
014frumos(6 apr 15:29)
Romania o minunata colonie alba PUNCT
46Ptr prostul de ghe 10.20(6 apr 13:44)
Da prostule dar resursele sunt ale tarii si in plus omv petrom partenerul e partiql de stat
13Pt 9:39(6 apr 11:22)
Da, greseste la pret, dar cu pretul corect de 1.5 lei pe mc la distribuitor, ar trebui sa fie cam 1 leu pe mc la furnizor. Ceea ce face ca mia de mc sa fie la vreo 200 de euro. Impartind 100 de miliarde la 1000mc si inmultind cu 200 o sa te cam crucesti oricum
115Marin(6 apr 10:25)
Dupa evenimentele din 1989,tara a incaput pe mainile celor ce de fapt o conduceau,doar cu mici cosmetizari. De acolo vin mereu candidatii pe care populatia ii voteaza,ca totul sa para democratic. In esenta,tara este devalizata asa cum a fost mereu de-a lungul istoriei,de lacomii din interior si de straini.Poporul de slugi se consuma ,oamenii se cearta intre ei,intre timp adevaratii hapsani se lafaie scuipand pe tara si popor.
37ghe(6 apr 10:20)
ghici ce ? exxon e privat si da banii cui vrea p..a lui
54guta(6 apr 10:18)
bai dar n-ati vrea sa fiti bogati precum bubuini sau qatarezi,voi la pesedeu
22Pentru Gogu(6 apr 09:39)
Cum sa fie ma 100 dolari 1mc de gaz? Il confunzi cu barilul de petrol? Eu nu zic ca n-o sa se umple de ani baietii, dar nu mai scrie prostiile astea, ca mai gasesti vreun naiv care sa te si creada. P.S. Tu asa platesti gazul natural, nu? 100 de parai mc?
05Exxon da a(6 apr 09:20)
Asta e situatia..... isi dau tot lor.... astia sunt Ei ,
15auziti ma(6 apr 08:51)
cica fara licitatie, hai rezistentilor unde e luluta sa verifice? se poarta si la altii deci
28Danezu(6 apr 08:39)
Pai astia sunt prosti ca romani ?
317Colonie, Gogule(6 apr 08:38)
Pentru retarzii... aaaa... Rezistii carora li se pare pareri. Calcul simplu: Exxon estimeaza ca depozitul are cam 100 de miliarde de metri cubi. 100 MILIARDE!!! Inmultit cu - sa zicem - 100 de dolari vanzare pe metrul cu, desi nu e atat de jos, ia socotiti. 10000 de dolari pentru EXXON! La o investitie de cat? 1 miliar jumate? 2 miliarde? Scadem si ridicola redeventa de 10 la suta - stim ca nu e atat de mare, dar scadem atat. Reulta un profit brut de 9900 de miliarde. Ehhh... n-asa ca e misto democratia lui John?
126Lex(6 apr 08:33)
Dormiti romanasilor tuva n dinti iar criminalii joaca de bucurie pe prostia si lasitatea voastra! SARACIA voastra !
mai mult...Anchete
8 sep 23:13AncheteANCHETE! O TÂNĂRĂ CARE VINE ÎN PROBE PENTRU ANGAJARE FURĂ CU NESIMȚIRE DIN LOCALURI și DIN APARTAMENTE! VIDEO

O tânără din județul Constanța a pus la cale un plan pentru a se alege cu bani nemunciți, pe care l-a și pus în...6833

20 aug 00:20AncheteBăncile pierd procesele cu clienții! Un constănțean are de primit de la BCR 13.000 euro9361
27 iul 01:23AncheteRĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei6885
13 iul 02:14AncheteAfacere suprinzătoare: fraţii Micula au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe firma din Neptun executată de ANAF

Frații Micula au făcut o mutare suprinzătoare și au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe numele unei firme din Neptun...4398

9 iul 00:13AncheteMAI MULTE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL CONSTANȚA, SUB COD DE VREME REA!5330
8 iun 00:26AncheteO fostă angajată a Primăriei Constanţa, preşedinte într-o secţie de votare după ce a minţit că are cazier curat!4917
4 iun 00:24AncheteUn celebru vameş din Constanţa, ţepuit de o firmă de construcţii cunoscută pentru escrocheriile sale

Se adună creditorii în procesul de insolvență al unei firme cunoscute pentru matrapazlăcurile sale. Societatea de...10124

19 mai 11:21AncheteBARBUT MĂSLUIT şi CĂMĂTĂRIE! Clanul Săceanu învârtea BANI GREI; printre ‘ÎNŢEPAŢI’ ar fi şi patronul de la siteul Autovit!16209
19 mai 00:17AncheteFirma din Constanţa care a pus în funcţiune un hotel plutitor cu fonduri europene, acuzată de spălare de bani!11323
28 apr 03:28AncheteImagini EXCLUSIVE de la o CRIMĂ comisă într-un local PLIN! Soţia victimei, DECLARAŢII ŞOCANTE!

Cazul oribilei crime din localitatea Cobadin, de la sfârșitul anului trecut, revine în atenția opiniei publice cu...35045

18 apr 21:54AncheteȘpăgi de milioane de euro la reabilitarea căii ferate București - Constanța!5409
17 apr 01:16AncheteIzvoarele - un colţ de rai îngropat în DOSARELE de CORUPŢIE care blochează investiţiile8072
Vremea
16°15.3° - 16° marţi, 18 septembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 4.21 m/s din E
Presiune: 1034.62 milibari

Loto
6/4981014233037
5/40241136398
joker121821283213
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 sep 00:00SportSimona Halep, pentru a 46-a săptămână pe primul loc. La ce distanţă se află faţă de rivalele sale

Simona Halep a început săptămâna cu numărul 46 pe primul loc în clasamentul WTA. Pe locul secund se află daneza...488

18 sep 00:00SportChivu e de neoprit în Italia! Echipa sa a ajuns la două trofee câştigate în două săptămâni

Cristian Chivu a mai cucerit un trofeu de antrenor cu echipa U14 a Interului. Fostul căpitan al naţionalei României...671

18 sep 00:00SportDorinel Munteanu este noul antrenor al Concordiei Chiajna. Ce le-a cerut jucătorilor

Dorinel Munteanu este noul antrenor al Concordiei Chiajna și a conduce ieri deja primul antrenamentul echipei ilfovene,...367

18 sep 00:00SportDică s-a săturat! Antrenorul FCSB a cedat nervos din cauza lui Gigi Becali

După 1-1 cu CFR Cluj, Gigi Becali l-a criticat pe antrenorul Nicolae Dică și jocul echipei, spunând că îl va...885

Local
18 sep 01:16LocalXTC SHARING va construi un imobil de locuințe colective în Năvodari

S.C. XTC SHARING S.R.L. intenționează să ridice un bloc în orașul Năvodari, iar din acest motiv a fost depus la...658

18 sep 00:14LocalTânărul din Cernavodă beat şi drogat, care a produs accidentul rutier mortal din Mamaia, va fi judecat pentru crimă

Tânărul din Cernavodă care a provocat accidental mortal în staţiunea Mamaia, la trecerea de pietoni din dreptul...9611

18 sep 01:16LocalFIVE HOLDING SA va ridica un ansamblu de blocuri și spații comerciale

S.C. FIVE HOLDING S.A. a depus la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (APM), un proiect ce vizează...1842

18 sep 00:13LocalCRIMĂ ÎN CONSTANȚA: O PERSOANĂ A MURIT DUPĂ CE A FOST ÎNJUNGHIATĂ

Intervenție contracronometru în județul Constanța, în localitatea Faclia! Cadrele medicale au fost solicitate să...5496

18 sep 00:14LocalVIDEO. O ambulanță din Constanța a intrat într-o clădire dezafectată. A evitat un camion!

La un pas de tragedie! O ambulanță din Constanța, tip B2, în timp ce se afla în misiune, în drum spre...2356

18 sep 13:51LocalUn motociclist din Constanța a accidentat un biciclist mort de beat!

Un bărbat de 42 de ani din Constanța, la data de 16 septembrie a.c, în timp ce conducea o motocicletă în...684

18 sep 00:43LocalCOD ROŞU de amenzi pe litoral: constănţenii, 'arşi' de poliţiştii locali!

În perioada 10 - 16 septembrie 2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au...685

18 sep 00:42LocalRAZII pe șoselele din Constanța: 'a plouat' cu șoferi băuți!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 16 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...2139

18 sep 00:41LocalPicături de istorie, spectacolul care a adus la viață poveștile Tomisului antic

Spectacolul „Picături de istorie”, care a avut loc sâmbătă seara, în centrul vechi al Constanței, a adus la...384

18 sep 00:40LocalUn tânăr a furat dintr-un magazin din Năvodari!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari, la data de 16 septembrie a.c., au identificat un tânâr, în...396

Politică
18 sep 16:35PoliticăJudeţul Constanţa ar putea rămâne şi fără subprefectul Levent Accoium

Ape tulburi în PSD, iar tensiunile de la centru se resimt şi în teritoriu, unde chestiuni precum lipsa unor...2508

18 sep 01:15PoliticăPRECIZĂRI IMPORTANTE DIN PARTEA GUVERNULUI, DUPĂ ÎNTÂLNIREA RATATĂ CU JUNCKER!

Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica...793

18 sep 01:15PoliticăKlaus Iohannis, la Summitul ”Inițiativa celor Trei Mări”: Viitorul Uniunii Europene este unul al unităţii şi coeziunii

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni, la deschiderea oficială a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei...223

18 sep 00:50PoliticăLiviu Dragnea, anunț CATEGORIC: Funcția de președinte al PSD nu se ia cu japca

Liderul PSD Liviu Dragnea e categoric privind plecarea sa din fruntea PSD. După ce zilele trecute anunța că e dispus...436

18 sep 00:48PoliticăFostul viceprimar al unei localități din Tulcea, găsit incompatibil!

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură...535

18 sep 00:47PoliticăTeodorovici despre accesul românilor la servicii medicale: Nimeni nu va avea de suferit, nimeni nu va primi mai puţin

Nimeni nu va avea de suferit şi nu va primi mai puţin pe zona de asistenţă medicală, în condiţiile în care...377

18 sep 00:42PoliticăContinuă lucrările de asfaltare în Constanţa! Iată zonele vizate!

Oraşul Constanţa a fost mult criticat de către locuitori privind mai multe aspecte. Printre ele reamintim...1035

18 sep 01:17PoliticăDonald Trump, mesaj pentru Klaus Iohannis: preşedintele SUA menţionează tema gazelor naturale

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, în...487

18 sep 01:17PoliticăPonta intervine exploziv în scandalul violențelor din 10 august: 'Dragnea a dat ordinul'. Fostul premier anunță o toamnă incendiară

Liderul Pro România Victor Ponta a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă că violențele de la...534

18 sep 01:19PoliticăO celebră judecătoare face DEZVĂLUIRI despre SECRETELE protestului magistraților: 'Mă scuzați, dar eu nu mă las manipulată! Nu au venit pentru asta'

Aproape 200 de judecători și procurori au participat, timp de o oră, la un miting tăcut, pe treptele Curții de Apel...1441

Monden
18 sep 00:00MondenActrița din „Neveste Disperate”, diagnosticată cu cancer

Starul din ”Neveste Disperate”, Marcia Cross, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer în trecut și că,...238

18 sep 00:00MondenBăiețelul Magdei Vasiliu a început școala în Italia. Vlad a fost diagnosticat cu cancer, în urmă cu mai bine de un an

Magda Vasiliu a trăit azi cele mai frumoase emoții. Băiețelul ei, Vlad, a început școala în Italia, după ce mai...287

18 sep 00:00MondenMihai Trăistariu merge din nou la Eurovision. „Va fi a zecea participare”

Mihai Trăistariu nu se lasă și plănuiește o nouă participare la Eurovision 2019. Artistul recunoaște că urcă...192

18 sep 00:00MondenRichard Gere va deveni tată la vârsta de 69 de ani

Richard Gere va deveni din nou tată, la vârsta de 69 de ani. Soţia sa, Alejandra Silva, mai tânără cu aproape 35...274

18 sep 00:00MondenCher a vorbit în premieră despre scânteia care a aprins pasiunea dintre ea şi Tom Cruise

Cântăreaţa şi actriţa americană Cher a vorbit în premieră despre scânteia care a aprins pasiunea dintre ea şi...361

18 sep 00:00MondenPentru prima dată în aproape 40 de ani, Paul McCartney se află în fruntea topului american Billboard

Paul McCartney tocmai a urcat în fruntea clasamentului de referinţă al vânzărilor de albume în SUA, topul...172

18 sep 00:00MondenA apărut primul trailer oficial pentru ''Mary Poppins Returns'', cu Emily Blunt în rolul principal

Magia revine pe marile ecrane odată cu coborârea din cer a lui Mary Poppins în primul trailer oficial al mult...165

18 sep 00:00MondenRod Stewart declară într-un mesaj video că abia aşteaptă să vină la Bucureşti

Cântăreţul britanic Rod Stewart declară într-un clip postat vineri seara pe pagina sa de Facebook că abia...158

18 sep 00:00MondenPremiile Emmy 2018: Tendinţe şi recorduri înaintea celei de-a 70 ediţii

Gala premiilor Emmy, care răsplătesc în fiecare an cele mai valoroase producţii americane de televiziune, va avea...156

18 sep 00:00MondenLungmetrajul "Green Book", de Peter Farrelly, marele învingător la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto

Lungmetrajul "Green Book", regizat de Peter Farrelly, a câştigat duminică cel mai important trofeu - Premiul...158

Mapamond
18 sep 00:00MapamondPremierul spaniol propune o reformă constituţională care să elimine măsurile de protecţie judiciară pentru politicieni

Premierul spaniol, socialistul Pedro Sanchez, a propus luni o reformă constituţională menită să pună capăt...153

18 sep 00:00MapamondPetro Poroşenko a emis un decret privind denunţarea Tratatului de prietenie şi parteneriat între Ucraina şi Rusia

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat un decret privind punerea în aplicare a deciziei din 6 septembrie a...157

18 sep 00:00MapamondElveţia nu va tolera o intensificare a activităţii de spionaj din partea Rusiei pe teritoriul său

Elveţia ''nu va tolera'' o ''escaladare'' a activităţilor de spionaj rusesc pe teritoriul său, a declarat luni...147

18 sep 00:00MapamondOficialităţi ruse susţin că au dovezi că Ucraina a doborât avionul companiei Malaysia Airlines în 2014

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov, a declarat luni că ţara sa are dovezi...184

18 sep 00:00MapamondDoar 15% dintre britanici cred că guvernul gestionează bine problema imigraţiei

Doar 15% dintre britanici cred că guvernul a gestionat în mod competent chestiunea imigraţiei, potrivit unui nou...162

18 sep 00:00MapamondKremlinul spune că cei doi ruşi suspectaţi că l-au otrăvit pe Skripal nu au nimic de-a face cu Putin

Cei doi ruşi suspectaţi că l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia nu au nimic de-a...158

18 sep 00:00MapamondBulgari din diaspora au participat la Sofia la un protest împotriva corupţiei

Sute de cetăţeni bulgari care trăiesc în afara ţării au călătorit la Sofia şi s-au strâns duminică în faţa...166

18 sep 00:00MapamondCirca 1.000 de unguri au manifestat împotriva lui Viktor Orban la un miting pro-UE

Circa 1.000 de unguri au manifestat duminică împotriva premierului Viktor Orban la un miting pro-UE organizat de...149

18 sep 00:00MapamondPoliţia germană investighează un posibil atac antisemit la Frankfurt

Poliţia germană a deschis o investigaţie după ce un tânăr evreu de 20 de ani a fost atacat la Frankfurt la...162

18 sep 18:33MapamondSpania: Panică la metroul din Madrid, după ce laptopul unei femei i-a luat foc în geantă

Autorităţile spaniole s-au văzut nevoite să evacueze luni dimineaţă o garnitură de metrou care circula pe linia 9...153

Sănătate
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...362

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...574

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1318

13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...1846

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...492

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'

Se crede, în mod greşit, că depresia este o stare pe care persoanele afectate şi-o pot controla sau schimba brusc,...701

12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....588

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...711

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în...551

5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează să...577