rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Înţelegere în familie

Încă un contract uriaş oferit de ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră. Banii se duc tot la americani

Americanii de la ExxonMobil au oferit fără licitaţie un contract de 93 de milioane de dolari pentru achiziţia de echipamente submarine, care vor fi folosite la exploatarea gazelor din Marea Neagră. Înţelegerea a fost semnată cu o companie din Marea Britanie şi una din România, ambele însă cu acelaşi proprietar din SUA, astfel încât banii se întorc tot la americani. ExxonMobil a cheltuit deja până acum peste 1,5 miliarde de dolari pentru explorarea gazelor din perimetrul Neptun Deep, pe care îl deţine în concesiune alături de OMV Petrom.

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas)- Sucursala Bucureşti a atribuit pe 06.03.2018 un contract pentru „furnizare echipamente submarine şi componente asociate”, în urma unor negocieri iniţiate în mai 2017. Valoarea estimată iniţial a contractului era de 260.000.000 de dolari, dar în cele din urmă americanii au făcut o afacere cât se poate de bună, parafând înţelegerea pentru “numai” 92.931.636,08 dolari, fără TVA. Firmele câştigătoare sunt One Subsea UK Limited din Londra şi Cameron Romania SRL din Câmpina.

În ce constă contractul

Potrivit anunţului ExxonMobil, „obiectivul contractului este furnizarea de echipamente submarine şi componente, inclusiv proiectare, achiziţie, fabricare, construire, testare şi transport. Echipamentele submarine includ urmatoarele: arbori verticali monobore submarini cu dispozitiv de susţinere a legăturilor ţevilor de extracţie (Vertical monobore subsea trees with tubing head spools and tubing hangers); echipament de instalare, inclusiv instrumente de funcţionare şi de recuperare (Installation rigging, including running and retrieval tools); manifold-uri submarine şi sisteme asociate (inclusiv structura de protecţie pentru manifold-uri) (Subsea Manifolds and associated systems (Including manifold subsea protection structure)); substructură fundaţii şi piloni (substructură interfaţă Domino şi fundaţie Pelican) ((Foundations substructure and piles (Domino interface substructure and Pelican foundation)); conectori submarini de legătură şi sisteme de conectare (Subsea jumper connectors and connection systems) • Debitmetre (Flowmeters); sisteme de control submarin şi echipamente asociate (Subsea controls system and associated equipment); unităţi de distribuţie submarină şi ansambluri de terminaţie ombilicale (Subsea distribution units and umbilical termination assemblies); flying conducte şi cadre de implementare şi role, inclusiv sistemul de antrenare tambur pentru instalarea conductelor de oţel HFLs; conductori volante şi cadre de angrenare şi role, inclusiv sistemul de acţionare a rolelor pentru instalarea tubulaturii de metal pentru conductorii hidraulici (Flying leads and deployment frames and reels including the reel drive system for the installation of steel tube HFLs). Atât One Subsea UK, cât şi Cameron Romania SRL sunt controlate de concernul american Schlumberger, astfel încât se poate spune că mare parte din cei 93.000.000 de dolari se vor duce tot la americani. Ce-i drept, Cameron Romania deţine două fabrici de utilaje petroliere în România, una la Câmpina şi alta la Ploieşti, unde lucrează peste 1.000 de angajaţi şi prin care derulează afaceri anuale de peste un miliard de lei.

Miliarde de dolari pentru lucrări în zona Constanţei

Achiziţia de echipamente submarine reprezintă doar unul din contractele derulate de gigantul ExxonMobil în vederea exploatării uriaşelor resurse de gaze naturale din Marea Neagră. În februarie 2018, americanii au lansat o licitaţie pentru un acord-cadru pe 3 ani cu o singură firmă contractoare pentru servicii de foraj marin în sectorul românesc al Mării Negre. Valoarea maximă a contractului este estimată la 420 milioane dolari, fără TVA.

În decembrie 2017, ExxonMobil iniţia o altă licitaţie, scopul fiind achiziţia a 190 de kilometri de ţeavă pentru construirea unei conduce care să aducă la ţărm gazele naturale din perimetrul concesionat, valoarea totală maximă a contractului fiind estimată la peste 128 milioane dolari cu tot cu TVA. În noiembrie 2017, gigantul american a demarat o procedură de dialog competitiv pentru atribuirea unui contract pe 4 ani, în valoare maximă estimată de peste 1,5 miliarde dolari, de executare a lucrărilor necesare demarării extracţiei gazelor din perimetrul Neptun Deep.

În mai 2017, ExxonMobil a lansat şi o licitaţie privind „consultarea pieţei pentru a obţine informaţii de la operatorii economici de pe piaţa de proiectare, achiziţii şi construcţii pentru a sprijini dezvoltarea unei potenţiale exploatări de gaze în partea românească a Mării Negre în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”.

Contractul este unul din cele mai mari acordate vreodată în România: 900.000.000 de dolari, fără TVA. În aceeaşi lună, americanii organizau o licitaţie şi pentru servicii privind „consultarea pieţei pentru furnizarea de conducte termoplastice de tip ombilical şi/sau sisteme flexibile încălzite electric pentru a sprijini activitatea de fabricare în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”. Durata contractului va fi de 36 de luni de la data adjudecării acestuia, iar valoarea estimată este de 42.000.000 de dolari, fără TVA.

Decizia finală, aşteptată anul acesta

Decizia finală de investiție în proiectul offshore Neptun Deep este așteptată anul acesta din partea celor doi parteneri la concesiune, ExxonMobil și OMV Petrom. Cele două companii petroliere au anunțat în 2012 descoperirea unui important zăcământ de gaze naturale cu sonda Domino-1 în zona de mare adâncime a blocului Neptun. Potrivit informațiilor inițiale, rezervele de gaze din acel perimetru au fost estimate între 42 de miliarde și 84 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Dezvoltarea perimetrului Neptun Deep ar putea însemna prima producție de hidrocarburi în ape de mare adâncime din România. Costurile unui astfel de proiect de producție gaze în zonă de apă adâncă pot ajunge la câteva miliarde de euro.

Rocsana CRISTEA

vineri, 6 aprilie 20188137
Comentarii

00Parinte(21 aug 17:42)
Frumoasa, Redeventa......nazistu ne vinde , Dragnea ne vinde.......Vadimee unde esti ?
00asa(21 aug 08:25)
deci de aia nu o sa vedeti niciodata mari investitori la constanta, aici e alta afacere, a altora.
02ciprian(8 iun 16:58)
Din acest motiv se plimba si navele de razboi Americane prin Portul Constanta , nu ca iar fi mare dor de NATO !!
14nelu(16 apr 16:44)
La sa o duca bine alte tari .Spre exemplu in Elvetia curentl si apa sunt la preturi f accesibile si calitatea tuturor produselor indiscutabila Noi nu avem decat hamesitii si corupti in fruntea tarii Unii care nu se mai satura iar omul de rand pt Un pui o vinde si pe ma sa
04Sandu(15 apr 14:50)
Ce glume....Pai cum sa-si foloseasca romanii resursele tarii lor,cand o pot face altii? Romanii au fost mereu slugi dar cu gurile mari,cu laudarosenie de sine cat Everestul.
14pop(13 apr 19:29)
taner, astia au cumparat peste 60 de ha teren intre Tuzla si Costinesti, si vor mai cumpara ptr "fractionari hidraulice", asa ca fac ce vor pe terenul lor, ptr ca asa sint legile la noi mai ales cind e vorba de americani. Vind romanii si pe masa ptr dolari, ce se va intimpla cu tara nu conteaza.
05taner(11 apr 19:19)
vor sa distruga plaja de la tuzla.de ce nu se folosesc de traseul lui oil terminal?
26Real(11 apr 09:15)
NATIONALIZAREA RAPIDA A TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !
012dan(10 apr 08:27)
Pai daca nu au reusit cu Rosia Montana,au luat Marea Neagra...
014frumos(6 apr 15:29)
Romania o minunata colonie alba PUNCT
46Ptr prostul de ghe 10.20(6 apr 13:44)
Da prostule dar resursele sunt ale tarii si in plus omv petrom partenerul e partiql de stat
13Pt 9:39(6 apr 11:22)
Da, greseste la pret, dar cu pretul corect de 1.5 lei pe mc la distribuitor, ar trebui sa fie cam 1 leu pe mc la furnizor. Ceea ce face ca mia de mc sa fie la vreo 200 de euro. Impartind 100 de miliarde la 1000mc si inmultind cu 200 o sa te cam crucesti oricum
115Marin(6 apr 10:25)
Dupa evenimentele din 1989,tara a incaput pe mainile celor ce de fapt o conduceau,doar cu mici cosmetizari. De acolo vin mereu candidatii pe care populatia ii voteaza,ca totul sa para democratic. In esenta,tara este devalizata asa cum a fost mereu de-a lungul istoriei,de lacomii din interior si de straini.Poporul de slugi se consuma ,oamenii se cearta intre ei,intre timp adevaratii hapsani se lafaie scuipand pe tara si popor.
37ghe(6 apr 10:20)
ghici ce ? exxon e privat si da banii cui vrea p..a lui
54guta(6 apr 10:18)
bai dar n-ati vrea sa fiti bogati precum bubuini sau qatarezi,voi la pesedeu
22Pentru Gogu(6 apr 09:39)
Cum sa fie ma 100 dolari 1mc de gaz? Il confunzi cu barilul de petrol? Eu nu zic ca n-o sa se umple de ani baietii, dar nu mai scrie prostiile astea, ca mai gasesti vreun naiv care sa te si creada. P.S. Tu asa platesti gazul natural, nu? 100 de parai mc?
05Exxon da a(6 apr 09:20)
Asta e situatia..... isi dau tot lor.... astia sunt Ei ,
15auziti ma(6 apr 08:51)
cica fara licitatie, hai rezistentilor unde e luluta sa verifice? se poarta si la altii deci
28Danezu(6 apr 08:39)
Pai astia sunt prosti ca romani ?
317Colonie, Gogule(6 apr 08:38)
Pentru retarzii... aaaa... Rezistii carora li se pare pareri. Calcul simplu: Exxon estimeaza ca depozitul are cam 100 de miliarde de metri cubi. 100 MILIARDE!!! Inmultit cu - sa zicem - 100 de dolari vanzare pe metrul cu, desi nu e atat de jos, ia socotiti. 10000 de dolari pentru EXXON! La o investitie de cat? 1 miliar jumate? 2 miliarde? Scadem si ridicola redeventa de 10 la suta - stim ca nu e atat de mare, dar scadem atat. Reulta un profit brut de 9900 de miliarde. Ehhh... n-asa ca e misto democratia lui John?
126Lex(6 apr 08:33)
Dormiti romanasilor tuva n dinti iar criminalii joaca de bucurie pe prostia si lasitatea voastra! SARACIA voastra !
mai mult...Anchete
26 oct 00:35AncheteACORD DE RECUNOAȘTERE a VINOVĂȚIEI, RESPINS de INSTANȚĂ! Judecătorii au concluzionat că pedeapsa e prea blândă!

O femeie, inculpată într-un dosar de complicitate la înșelăciune, fals privind identitatea în formă continuată...2651

25 oct 00:49AncheteUTILAJELE LUATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN ÎN 2013, CU FONDURI EUROPENE, S-AU EVAPORAT!4455
19 oct 20:51AnchetePorturile Constanţei, dragate de firma unui afacerist italian arestat pentru corupţie4067
8 sep 23:13AncheteANCHETE! O TÂNĂRĂ CARE VINE ÎN PROBE PENTRU ANGAJARE FURĂ CU NESIMȚIRE DIN LOCALURI și DIN APARTAMENTE! VIDEO

O tânără din județul Constanța a pus la cale un plan pentru a se alege cu bani nemunciți, pe care l-a și pus în...8665

20 aug 00:20AncheteBăncile pierd procesele cu clienții! Un constănțean are de primit de la BCR 13.000 euro10710
1 aug 20:50AncheteDirectorii care au ‘în mână’ soarta încălzirii la Constanţa se bat în indemnizaţii cu preşedintele României7523
27 iul 01:23AncheteRĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei

Dosarul Taberei de copii de la Năvodari este departe de a se fi încheiat. Nicolae Matei, fostul primar al...7946

13 iul 02:14AncheteAfacere suprinzătoare: fraţii Micula au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe firma din Neptun executată de ANAF5123
9 iul 00:13AncheteMAI MULTE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL CONSTANȚA, SUB COD DE VREME REA!5996
8 iun 00:26AncheteO fostă angajată a Primăriei Constanţa, preşedinte într-o secţie de votare după ce a minţit că are cazier curat!

Stela Răduş a fost angajată în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Constanţa, dar a...5566

4 iun 00:24AncheteUn celebru vameş din Constanţa, ţepuit de o firmă de construcţii cunoscută pentru escrocheriile sale10960
19 mai 11:21AncheteBARBUT MĂSLUIT şi CĂMĂTĂRIE! Clanul Săceanu învârtea BANI GREI; printre ‘ÎNŢEPAŢI’ ar fi şi patronul de la siteul Autovit!17236
Vremea
1° - 1° luni, 19 noiembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 10.2 m/s din NV
Presiune: 1028.04 milibari

Loto
6/493510334248
5/4081318263628
joker161828404320
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 noi 00:00SportOlanda, remiză nesperată cu Germania, în Liga Naţiunilor

Naţionala Olandei a obţinut o remiză nesperată în faţa Germaniei, 2-2, la Gelsenkirchen, luni seara, în Liga...73

20 noi 23:26SportAndrei Arădoaie, medalie de argint la Campionatele Uniunii Europene

Pugilistul român Andrei Arădoaie a obţinut medalia de argint la Campionatele de box ale Uniunii Europene de la...281

20 noi 23:25SportHandbal masculin: Dinamo, învinsă în ultima secundă în Norvegia, în Liga Campionilor

Dinamo Bucureşti a fost învinsă dramatic în deplasare de formaţia norvegiană Elverum Handball, cu scorul de 29-28...242

19 noi 00:00SportSimona Halep, distracție pe cinste într-un club din București. S-a dezlănțuit pe ritmuri macedonești la concertul Andrei

...1199

Local
20 noi 23:42LocalUtilităţi Publice, anunţ important în atenţia locuitorilor din Cernavodă

SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL aduce la cunoştinţa abonaţilor că CNE Cernavodă va întrerupe furnizarea...620

20 noi 23:34LocalFostul președinte al Sanitas Constanța a încetat din viață!

Ani Borși, fostul președintele al Sindicatului Sanitas Constanța, s-a stins din viață. ”Un gând pios și o...1414

20 noi 23:34LocalElevii constănțeni au învățat despre răspunderea penală

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la data de 19 noiembrie a.c., au...206

20 noi 23:33LocalPoligonul ZIP ESCORT pregătește cea de-a VI-a ediție de tir cu arme de foc

Duminică, 2 decembrie, începând cu ora 10:00, se va desfășura în poligonul Zip Escort cea de-a VI-a ediție a...201

20 noi 23:31LocalSpectacol la Centrul Cultural „Jean Constantin”, organizat de Școala Gimnazială „Dan Barbilian” Constanța

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 28 ,,Dan Barbilian’’ Constanța doresc să trăiască bucuria de a fi...153

20 noi 23:30LocalSute de amenzi pentru șoferii care n-au plătit parcarea prin SMS

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 1576 (468 sancțiuni au fost...496

20 noi 23:29LocalUn șofer BEAT a provocat un accident rutier la Cumpăna

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat...778

20 noi 23:29LocalRAZII! Cum vine weekendul, cum ies pe străzi șoferii fără permis și beți

Polițiștii rutieri au acționat pe străzile din Constanța, atât sâmbătă cât și duminică. Au tras pe dreapta...411

20 noi 23:29LocalFurturi din magazine, la Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 17 noiembrie a.c., au depistat o femeie, în vârstă de 40 de...311

20 noi 23:21LocalDESCOPERIRE MACABRĂ la Năvodari: trupul unei persoane, în canalizare

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 19 noiembrie, pe Aleea Parcului din...2802

Politică
20 noi 00:13PoliticăEl e ministrul pentru care Liviu Dragnea NU a votat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni, după ședința CEx PSD, că s-a abținut la vot în cazul numirii...388

20 noi 00:12PoliticăCampania ALDE „Implică-te, donează sânge, salvează o viaţă!“ continuă!

„Implică-te, donează sânge, salvează o viaţă!“ este un eveniment lansat de ALDE Constanţa, prin OFLDE...473

20 noi 00:07PoliticăDupă demisia de la Apărare, Fifor primeşte funcţie de preşedinte la PSD

...771

20 noi 23:43PoliticăPrefectura Constanţa a făcut publice rezultatele verificării de la Primăria Cogealac

În perioada 13-16 noiembrie a.c., Instituția Prefectului Județului Constanța a realizat o verificare a activității...784

20 noi 23:42PoliticăFirea scapă cu sancţiunea cea mai uşoră în CEx

Gabriela Firea, primarul Capitalei, rămâne membru PSD şi vicepreşedinte al partidului, în urma şedinţei...452

20 noi 23:35PoliticăVestigiile cetății Tomis riscă să fie îngropate sub un bloc cu 6 etaje!

Scandal în jurul proiectului privind “Aprobare Plan Urbanistic de Detaliu strada Mircea cel Bătrân nr 47A...633

20 noi 23:34PoliticăCSM a dat aviz negativ pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr

Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii ministrului justiției, Tudorel Toader, de revocare din...244

20 noi 00:02PoliticăREMANIERE GUVERNAMENTALĂ. LIA OLGUŢA VASILESCU, PROPUSĂ SĂ PREIA TRANSPORTURILE!

Social democraţii decid în şedinţa Comitetului Executiv cine rămâne şi cine pleacă din Guvern. Conform...785

20 noi 00:11PoliticăFirma Primăriei Constanța, sancționată de Poliția Locală!

Și angajații Confort Urban au ajuns în vizorul polițiștilor locali! Societatea aflată în subordinea primăriei a...1806

20 noi 00:06PoliticăDemisii înainte de ședința CEx. Gabriela Firea și-a dat demisia de la șefia PSD București! Fifor pleacă din Guvern!

Înainte de ședința CEx, Fabriela Firea a anunțat că și-a dat demisia de la PSD București. ”Domnia Sa (n.red....2053

Monden
19 noi 00:00MondenFlorin Busuioc, externat din spital, după ce în urmă cu o săptămână a suferit un infarct pe scenă

Vești bune despre Florin Busuioc. Medicii au decis că acesta este în afara oricărui pericol, astfel că va fi...426

19 noi 00:00MondenCampioni la răzgândiri. Trupa Proconsul a renunțat iar la un recital anunțat pentru unul plătit

Bodo și colegii lui de la Proconsul și-au luat stand la un târg de nunți din Capitală, au bătut palma și pentru...232

19 noi 00:00MondenMaria Buză are datorii mari. Actrița a spus adevărul despre situația ei financiară

Actrița Maria Buză are o carieră de succes și o căsnicie așa cum și-a dorit. În urmă cu ceva timp și-a deschis...524

19 noi 10:40MondenJessie J a mărturisit că este infertilă și nu va putea avea copii

Cântăreaţa Jessie J le-a mărturisit fanilor, în timpul unui concert susținut la Londra, că nu poate avea copii,...239

19 noi 10:40MondenJustin Bieber și Hailey Baldwin confirmă că s-au căsătorit

Hailey Baldwin pare să confirme că ea și Justin Bieber sunt căsătoriți după ce și-a schimbat numele de pe...369

19 noi 10:40MondenTom Hardy a fost decorat de prințul Charles. Ce distincție a primit actorul

Starul de Hollywood a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic pentru contribuția sa în timpul unei ceremonii...240

19 noi 10:41MondenChitaristul american de country și prezentator tv, Roy Clark, a murit

Roy Clark a murit la vârsta de 85 de ani, în locuința lui din Tulsa, Oklahoma din cauza pneumoniei. Artistul a...198

19 noi 00:00MondenVeşti bune despre starea de sănătate a lui Florin Busuioc: Nu mai este dependent de aparate şi umblă câţiva paşi în salon

Actorul Florin Busuioc va mai râmâne internat câteva zile la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C....245

19 noi 00:00Monden90 de ani de la prima animaţie Disney cu sonor

La 18 noiembrie 1928, a avut loc premiera primului film de desene animate cu sonor sincronizat produs de Studiourile...174

19 noi 00:00MondenDaniel Iordăchioaie s-a ales cu dosar penal: A fost prins la volan fără permis

Cântăreţul Daniel Iordăchioaie a fost prins la volan fara permis la Târgovişte. Artistul a fost dus la audieri de...277

Mapamond
20 noi 23:25MapamondVa urma un nou referendum pentru Brexit? Liderul opoziției din Marea Britanie, ieșire surprinzătoare după ce s-a ajuns la un acord cu Bruxellesul

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, a declarat că un al...500

20 noi 23:24MapamondMaroc: 22 de imigranţi sunt daţi dispăruţi în urma unui naufragiu

Un număr de 22 de migranţi sunt daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în largul...227

20 noi 23:23MapamondProteste de amploare în Bulgaria: Mii de persoane au blocat frontierele, revoltaţi de creştere preţurilor la carburanţi

Mii de bulgari au blocat duminică drumurile principale şi punctele de trecere a frontierei între Bulgaria şi Turcia,...423

20 noi 23:23MapamondATENTAT în Irak: Cinci morţi şi 16 răniţi, după explozia unei mașini capcană la un restaurant

Cinci civili, între care trei femei, au fost ucişi duminică în explozia unei maşini capcană la Tikrit, în nordul...188

19 noi 00:00MapamondFranţa: O manifestantă a fost lovită mortal de o maşină în timpul protestului "Vestelor galbene"

O manifestantă a murit sâmbătă dimineaţă în Savoia la un baraj organizat de "Vestele galbene" după ce a fost...200

19 noi 00:00MapamondVicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat vineri, după câteva săptămâni de proteste de stradă împotriva...208

19 noi 00:00MapamondXi Jinping intenţionează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord în 2019, la invitaţia lui Kim, indică Seulul

Preşedintele chinez Xi Jinping intenţionează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord anul viitor, în urma...183

19 noi 00:00MapamondTrump: SUA vor stabili în zilele următoare cine l-a ucis pe Khashoggi

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat sâmbătă că Statele Unite vor stabili în următoarele zile cine l-a...212

19 noi 00:00MapamondBilanţul victimelor incendiului din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi

Numărul victimelor incendiului Camp Fire din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi, conform informaţiilor oferite...205

19 noi 00:00MapamondFranţa: 244.000 de manifestanţi în toată ţara, proteste şi gaze lacrimogene în apropierea Palatului Elysée

Situaţia era tensionată sâmbătă după-amiază în cartierul Palatului Elysée din Paris, unde forţele de ordine au...223

Sănătate
19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...1966

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...684

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...549

13 noi 21:24SănătateAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia

Organizația Salvați Copiii cu sprijnul DP World Constanța dotează secția de neonatologie din cadrul Spitalului...734

13 noi 21:27SănătateA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 2

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța anunță că din această...1991

10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe

...897

10 noi 21:28SănătateCabinetele stomatologice nu dispar de la parterul blocurilor

Medicii dentiști au motive să răsufle ușurați: două prevederi legale privind condițiile de funcționare a...1805

10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe...3819

10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!

Doliu în lumea medicală. Apreciatul medic oncolog Cristian Davidescu s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de...2228

7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!

Profesorul Meral Gunaldi, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia,...996