rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Înţelegere în familie

Încă un contract uriaş oferit de ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră. Banii se duc tot la americani

Americanii de la ExxonMobil au oferit fără licitaţie un contract de 93 de milioane de dolari pentru achiziţia de echipamente submarine, care vor fi folosite la exploatarea gazelor din Marea Neagră. Înţelegerea a fost semnată cu o companie din Marea Britanie şi una din România, ambele însă cu acelaşi proprietar din SUA, astfel încât banii se întorc tot la americani. ExxonMobil a cheltuit deja până acum peste 1,5 miliarde de dolari pentru explorarea gazelor din perimetrul Neptun Deep, pe care îl deţine în concesiune alături de OMV Petrom.

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas)- Sucursala Bucureşti a atribuit pe 06.03.2018 un contract pentru „furnizare echipamente submarine şi componente asociate”, în urma unor negocieri iniţiate în mai 2017. Valoarea estimată iniţial a contractului era de 260.000.000 de dolari, dar în cele din urmă americanii au făcut o afacere cât se poate de bună, parafând înţelegerea pentru “numai” 92.931.636,08 dolari, fără TVA. Firmele câştigătoare sunt One Subsea UK Limited din Londra şi Cameron Romania SRL din Câmpina.

În ce constă contractul

Potrivit anunţului ExxonMobil, „obiectivul contractului este furnizarea de echipamente submarine şi componente, inclusiv proiectare, achiziţie, fabricare, construire, testare şi transport. Echipamentele submarine includ urmatoarele: arbori verticali monobore submarini cu dispozitiv de susţinere a legăturilor ţevilor de extracţie (Vertical monobore subsea trees with tubing head spools and tubing hangers); echipament de instalare, inclusiv instrumente de funcţionare şi de recuperare (Installation rigging, including running and retrieval tools); manifold-uri submarine şi sisteme asociate (inclusiv structura de protecţie pentru manifold-uri) (Subsea Manifolds and associated systems (Including manifold subsea protection structure)); substructură fundaţii şi piloni (substructură interfaţă Domino şi fundaţie Pelican) ((Foundations substructure and piles (Domino interface substructure and Pelican foundation)); conectori submarini de legătură şi sisteme de conectare (Subsea jumper connectors and connection systems) • Debitmetre (Flowmeters); sisteme de control submarin şi echipamente asociate (Subsea controls system and associated equipment); unităţi de distribuţie submarină şi ansambluri de terminaţie ombilicale (Subsea distribution units and umbilical termination assemblies); flying conducte şi cadre de implementare şi role, inclusiv sistemul de antrenare tambur pentru instalarea conductelor de oţel HFLs; conductori volante şi cadre de angrenare şi role, inclusiv sistemul de acţionare a rolelor pentru instalarea tubulaturii de metal pentru conductorii hidraulici (Flying leads and deployment frames and reels including the reel drive system for the installation of steel tube HFLs). Atât One Subsea UK, cât şi Cameron Romania SRL sunt controlate de concernul american Schlumberger, astfel încât se poate spune că mare parte din cei 93.000.000 de dolari se vor duce tot la americani. Ce-i drept, Cameron Romania deţine două fabrici de utilaje petroliere în România, una la Câmpina şi alta la Ploieşti, unde lucrează peste 1.000 de angajaţi şi prin care derulează afaceri anuale de peste un miliard de lei.

Miliarde de dolari pentru lucrări în zona Constanţei

Achiziţia de echipamente submarine reprezintă doar unul din contractele derulate de gigantul ExxonMobil în vederea exploatării uriaşelor resurse de gaze naturale din Marea Neagră. În februarie 2018, americanii au lansat o licitaţie pentru un acord-cadru pe 3 ani cu o singură firmă contractoare pentru servicii de foraj marin în sectorul românesc al Mării Negre. Valoarea maximă a contractului este estimată la 420 milioane dolari, fără TVA.

În decembrie 2017, ExxonMobil iniţia o altă licitaţie, scopul fiind achiziţia a 190 de kilometri de ţeavă pentru construirea unei conduce care să aducă la ţărm gazele naturale din perimetrul concesionat, valoarea totală maximă a contractului fiind estimată la peste 128 milioane dolari cu tot cu TVA. În noiembrie 2017, gigantul american a demarat o procedură de dialog competitiv pentru atribuirea unui contract pe 4 ani, în valoare maximă estimată de peste 1,5 miliarde dolari, de executare a lucrărilor necesare demarării extracţiei gazelor din perimetrul Neptun Deep.

În mai 2017, ExxonMobil a lansat şi o licitaţie privind „consultarea pieţei pentru a obţine informaţii de la operatorii economici de pe piaţa de proiectare, achiziţii şi construcţii pentru a sprijini dezvoltarea unei potenţiale exploatări de gaze în partea românească a Mării Negre în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”.

Contractul este unul din cele mai mari acordate vreodată în România: 900.000.000 de dolari, fără TVA. În aceeaşi lună, americanii organizau o licitaţie şi pentru servicii privind „consultarea pieţei pentru furnizarea de conducte termoplastice de tip ombilical şi/sau sisteme flexibile încălzite electric pentru a sprijini activitatea de fabricare în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”. Durata contractului va fi de 36 de luni de la data adjudecării acestuia, iar valoarea estimată este de 42.000.000 de dolari, fără TVA.

Decizia finală, aşteptată anul acesta

Decizia finală de investiție în proiectul offshore Neptun Deep este așteptată anul acesta din partea celor doi parteneri la concesiune, ExxonMobil și OMV Petrom. Cele două companii petroliere au anunțat în 2012 descoperirea unui important zăcământ de gaze naturale cu sonda Domino-1 în zona de mare adâncime a blocului Neptun. Potrivit informațiilor inițiale, rezervele de gaze din acel perimetru au fost estimate între 42 de miliarde și 84 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Dezvoltarea perimetrului Neptun Deep ar putea însemna prima producție de hidrocarburi în ape de mare adâncime din România. Costurile unui astfel de proiect de producție gaze în zonă de apă adâncă pot ajunge la câteva miliarde de euro.

Rocsana CRISTEA

vineri, 6 aprilie 20188278
Comentarii

00Parinte(21 aug 17:42)
Frumoasa, Redeventa......nazistu ne vinde , Dragnea ne vinde.......Vadimee unde esti ?
00asa(21 aug 08:25)
deci de aia nu o sa vedeti niciodata mari investitori la constanta, aici e alta afacere, a altora.
02ciprian(8 iun 16:58)
Din acest motiv se plimba si navele de razboi Americane prin Portul Constanta , nu ca iar fi mare dor de NATO !!
14nelu(16 apr 16:44)
La sa o duca bine alte tari .Spre exemplu in Elvetia curentl si apa sunt la preturi f accesibile si calitatea tuturor produselor indiscutabila Noi nu avem decat hamesitii si corupti in fruntea tarii Unii care nu se mai satura iar omul de rand pt Un pui o vinde si pe ma sa
04Sandu(15 apr 14:50)
Ce glume....Pai cum sa-si foloseasca romanii resursele tarii lor,cand o pot face altii? Romanii au fost mereu slugi dar cu gurile mari,cu laudarosenie de sine cat Everestul.
14pop(13 apr 19:29)
taner, astia au cumparat peste 60 de ha teren intre Tuzla si Costinesti, si vor mai cumpara ptr "fractionari hidraulice", asa ca fac ce vor pe terenul lor, ptr ca asa sint legile la noi mai ales cind e vorba de americani. Vind romanii si pe masa ptr dolari, ce se va intimpla cu tara nu conteaza.
05taner(11 apr 19:19)
vor sa distruga plaja de la tuzla.de ce nu se folosesc de traseul lui oil terminal?
26Real(11 apr 09:15)
NATIONALIZAREA RAPIDA A TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !
012dan(10 apr 08:27)
Pai daca nu au reusit cu Rosia Montana,au luat Marea Neagra...
014frumos(6 apr 15:29)
Romania o minunata colonie alba PUNCT
46Ptr prostul de ghe 10.20(6 apr 13:44)
Da prostule dar resursele sunt ale tarii si in plus omv petrom partenerul e partiql de stat
13Pt 9:39(6 apr 11:22)
Da, greseste la pret, dar cu pretul corect de 1.5 lei pe mc la distribuitor, ar trebui sa fie cam 1 leu pe mc la furnizor. Ceea ce face ca mia de mc sa fie la vreo 200 de euro. Impartind 100 de miliarde la 1000mc si inmultind cu 200 o sa te cam crucesti oricum
115Marin(6 apr 10:25)
Dupa evenimentele din 1989,tara a incaput pe mainile celor ce de fapt o conduceau,doar cu mici cosmetizari. De acolo vin mereu candidatii pe care populatia ii voteaza,ca totul sa para democratic. In esenta,tara este devalizata asa cum a fost mereu de-a lungul istoriei,de lacomii din interior si de straini.Poporul de slugi se consuma ,oamenii se cearta intre ei,intre timp adevaratii hapsani se lafaie scuipand pe tara si popor.
37ghe(6 apr 10:20)
ghici ce ? exxon e privat si da banii cui vrea p..a lui
54guta(6 apr 10:18)
bai dar n-ati vrea sa fiti bogati precum bubuini sau qatarezi,voi la pesedeu
22Pentru Gogu(6 apr 09:39)
Cum sa fie ma 100 dolari 1mc de gaz? Il confunzi cu barilul de petrol? Eu nu zic ca n-o sa se umple de ani baietii, dar nu mai scrie prostiile astea, ca mai gasesti vreun naiv care sa te si creada. P.S. Tu asa platesti gazul natural, nu? 100 de parai mc?
05Exxon da a(6 apr 09:20)
Asta e situatia..... isi dau tot lor.... astia sunt Ei ,
15auziti ma(6 apr 08:51)
cica fara licitatie, hai rezistentilor unde e luluta sa verifice? se poarta si la altii deci
28Danezu(6 apr 08:39)
Pai astia sunt prosti ca romani ?
317Colonie, Gogule(6 apr 08:38)
Pentru retarzii... aaaa... Rezistii carora li se pare pareri. Calcul simplu: Exxon estimeaza ca depozitul are cam 100 de miliarde de metri cubi. 100 MILIARDE!!! Inmultit cu - sa zicem - 100 de dolari vanzare pe metrul cu, desi nu e atat de jos, ia socotiti. 10000 de dolari pentru EXXON! La o investitie de cat? 1 miliar jumate? 2 miliarde? Scadem si ridicola redeventa de 10 la suta - stim ca nu e atat de mare, dar scadem atat. Reulta un profit brut de 9900 de miliarde. Ehhh... n-asa ca e misto democratia lui John?
126Lex(6 apr 08:33)
Dormiti romanasilor tuva n dinti iar criminalii joaca de bucurie pe prostia si lasitatea voastra! SARACIA voastra !
mai mult...Anchete
16 feb 02:18AncheteIată lista cu terenurile pe care Primăria Constanța trebuie să le recupereze!

După decizia definitivă din dosarul retrocedărilor, Primăria Constanța caută servicii de consultanță să ia...5763

8 feb 00:08AncheteAutoritățile s-au îngrozit: în AZILUL ILEGAL de la Agigea bătrânii erau ținuți nemâncați și nespălați!5832
30 ian 00:01AncheteANCHETĂ. AZIL CLANDESTIN la Agigea? Ce declară femeia care se ocupă de 'afacere'!6383
19 dec 01:20AncheteANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Pacienți cazați la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord... în saloane care nu...3628

26 oct 00:35AncheteACORD DE RECUNOAȘTERE a VINOVĂȚIEI, RESPINS de INSTANȚĂ! Judecătorii au concluzionat că pedeapsa e prea blândă!4657
25 oct 00:49AncheteUTILAJELE LUATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN ÎN 2013, CU FONDURI EUROPENE, S-AU EVAPORAT!6655
19 oct 20:51AnchetePorturile Constanţei, dragate de firma unui afacerist italian arestat pentru corupţie

Dragajul de întreţinere din porturile maritime ale Constanţei va fi realizat în următorii doi ani de o firmă din...5524

8 sep 23:13AncheteANCHETE! O TÂNĂRĂ CARE VINE ÎN PROBE PENTRU ANGAJARE FURĂ CU NESIMȚIRE DIN LOCALURI și DIN APARTAMENTE! VIDEO9931
20 aug 00:20AncheteBăncile pierd procesele cu clienții! Un constănțean are de primit de la BCR 13.000 euro11945
1 aug 20:50AncheteDirectorii care au ‘în mână’ soarta încălzirii la Constanţa se bat în indemnizaţii cu preşedintele României

Societăţile la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ sunt conduse de persoane care pot afirma că l-au...8823

27 iul 01:23AncheteRĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei9350
13 iul 02:14AncheteAfacere suprinzătoare: fraţii Micula au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe firma din Neptun executată de ANAF6309
Vremea
12°7.9° - 12° joi, 21 februarie 2019
câțiva noriUmiditate: 81%
Vânt: 3.06 m/s din VSV
Presiune: 1020.68 milibari

Loto
6/49121317284547
5/403925313924
joker3411134316
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 feb 00:00SportPSG a spulberat Montpellier, fără Neymar și Cavani

PSG continuă să defileze în Ligue 1. Campioana Franței s-a impus categoric în fața celor de la Montpellier, cu...225

21 feb 00:00SportSchalke - Manchester City: 2-3!

Manchester City a câştigat cu 3-2, în deplasare, primul meci cu Schalke, din optimile UEFA Champions League. Conduşi...213

21 feb 00:00SportAtletico Madrid - Juventus: 2-0

Meciul de la Madrid a fost fără îndoială duelul serii. Echipa lui Simenone s-a impus cu 2-0 și a luat o opțiune...258

21 feb 00:00SportSimona Halep o înțelege pe Naomi Osaka: „Nimeni nu a trecut prin ce am trecut eu în România!”

Simona Halep (2 WTA) a vorbit despre ascensiunea lui Naomi Osaka, cea care a detronat-o din fotoliul de lider al...746

Local
21 feb 00:00LocalÎncă un hoț prins la Valu!

Locuitorii din Valu lui Traian au comentat, de dată recentă, că sunt îngrijorați de faptul că au reapărut...1122

21 feb 02:37LocalO mașină a luat FOC în MERS!

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină miercuri, 20 februarie, în jurul orei...433

21 feb 03:05LocalJandarmi şi specialişti ai Centrului Antidrog Constanţa, prezenţi în şcoli

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog...349

21 feb 02:53LocalÎncă un bărbat săltat de polițiști în dosarul de corupție de la Constanța!

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanţa, la data de 19 februarie a.c., au identificat un...1751

21 feb 02:53LocalCe au depistat polițiștii pe străzile din Constanța: mașini radiate și șoferi fără permis!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 19 februarie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...617

21 feb 03:06LocalDoi tineri, prinși în timp ce fumau jointuri

O patrulă mixtă de ordine publică, formată dintr-un polițist al Secției 2 și un jandarm din cadrul GMJ...490

21 feb 02:35LocalPRINS la volan cu PERMISUL SUSPENDAT: 'Am oprit la 10 farmacii, dacă nu găsesc..' VIDEO

În timpul derulării unei acțiuni specifice privind siguranța și fluidizarea traficului rutier din municipiul...2142

21 feb 03:09LocalAccident rutier GRAV în județul Constanța

Un accident rutier a avut loc în dimineața de miercuri, 20 februarie, în localitatea Satu Nou din județul...2486

21 feb 03:08LocalElaborare PUZ. Maria Stavrositu, soțul și fratele ei ridică un hotel în zona Capitol

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Local Constanța se va întruni joi, 21...2223

21 feb 02:57LocalAutoutilitară CONTROLATĂ de polițiști în trafic!

Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, în data de 19.02.2019, în jurul...510

Politică
21 feb 00:00PoliticăSurpriza lui Tudorel Toader din OUG 7 pe legile justiției, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial

Ordonanța de Urgență care modifică legile justiției a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial, în...337

21 feb 03:40PoliticăClaudiu Ceti, ALDE Constanţa: 'Taxa de 2% ar putea cât de cât să afecteze dezvoltarea companiilor din energie'

ALDE susţine în cadrul coaliţiei de guvernare renunţarea la taxa de 2% impusă companiilor energetice prin...308

21 feb 00:00PoliticăLucrări de extindere a sistemului de termoficare în Cernavodă. Totul depinde de alocările bugetare

Toate locuinţele din Cernavodă vor fi racordate la sistemul termoficare, în baza unui proiect iniţiat de primarul...253

21 feb 00:00PoliticăLa Saraiu încep lucrările la Centrul Cultural

Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia anunță că, în curând, va începe un nou proiect în localitate, Centrul...221

21 feb 03:10PoliticăActivitatea directorului Muzeului de Artă Constanța, analizată de o comisie de evaluare a CLM

Activitatea Doinei Păuleanu, evaluată! În proxima ședință de Consiliu Local, aleșii vor supune la vot proiectul...387

21 feb 03:46PoliticăPSD, reacţie la criticile lui Iohannis: Blochează orice, fără să fi avut nici măcar o singură inițiativă constructivă

PSD a reacționat miercuri la criticile purtătorului de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina...297

21 feb 01:42PoliticăScandal pe tema transportului. Asociațiile de elevi și studenți au pierdut procesul cu Consiliul Județean Constanța!

Reprezentanții Asociației Elevilor Constanța și cei ai Asociației Studenților Constanța au pierdut procesul cu...1197

21 feb 02:54PoliticăPrimăria Constanța continuă reabilitarea trotuarelor din oraș

Angajații S.C. Confort Urban au acționat marți, 19 februarie, pe strada București, tronsonul cuprins între strada...338

21 feb 02:59PoliticăUSR Constanța, proiect de sterilizare gratuită a câinilor!

Uniunea Salvați România Filiala Constanța a înaintat primarului şi consilierilor municipiului Constanța, luni, 18...292

21 feb 02:58PoliticăFlorin Cîțu lansează o profeție NEAGRĂ pentru Guvern: 'Și-au făcut calcule prea optimiste'

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, arată că Executivul și-a făcut calcule prea optimiste, iar în acest an o...382

Monden
21 feb 03:03MondenReacția Andreei Bălan după ce Cătălin Botezatu a spus că arată „ca un dulăpior“

Andreea Bălan se pregătește să devină mămică pentru a doua oară, aflându-se în ultima lună de sarcină....427

21 feb 00:00MondenLady Gaga s-a despărţit de logodnicul ei, Christian Carino

Cântăreaţa şi actriţa americană Lady Gaga s-a despărţit de logodnicul ei, Christian Carino, care îi este şi...213

21 feb 00:00MondenMircea Badea explică de ce acceptă să lupte în ring: „Sunt bărbat, sunt șmecher“

La începutul lunii februarie, Mircea Badea s-a bătut în ring, pentru a doua oară, cu motociclistul-luptător Teodor...245

21 feb 00:00MondenSerena Williams, unul dintre invitaţii la petrecerea pentru viitorul bebeluş al ducesei Meghan de Sussex, la New York

Ducesa Meghan de Sussex a organizat o petrecere pentru viitorul său bebeluş, marţi, la New York, aceasta fiind prima...238

21 feb 17:55MondenTrupul neînsufleţit al lui Karl Lagerfeld va fi incinerat, conform dorinţei creatorului de modă

Trupul neînsufleţit al lui Karl Lagerfeld, care a murit marţi dimineaţă, la vârsta de 85 de ani, va fi incinerat,...208

21 feb 00:00MondenEUROVISION 2019: Preţurile biletelor la marea finală de la Tel Aviv variază între 121 şi 487 de euro

Fanii care vor dori să asiste la Concursul Eurovision, care se va desfăşura în luna mai la Tel Aviv, trebuie să...148

21 feb 17:45MondenJennifer López, o proletară ajunsă şefă în comedia ''Second Act''

Faptul că a devenit una dintre vedetele cele mai râvnite de la Hollywood nu a îndepărtat-o de originile sale modeste...178

21 feb 00:00MondenAriana Grande, pe primele trei locuri ale Billboard Hot 100 - o premieră de la Beatles

Cântăreaţa americană Ariana Grande şi-a adjudecat primele trei locuri ale celui mai recent top Billboard Hot 100,...169

21 feb 00:00MondenPisica Choupette, desemnată moştenitoare a lui Karl Lagerfeld. Ce sumă fabuloasă îi revine felinei

Creatorul de modă german Karl Lagerfeld, designerul principal al casei Chanel, care a murit la vârsta de 85 de ani,...303

21 feb 00:00MondenHelen Mirren, Michael B. Jordan şi Elsie Fisher se alătură celebrităţilor care vor prezenta Oscarurile în acest an

Dame Helen Mirren, Michael B. Jordan şi Elsie Fisher se alătură celebrităţilor care vor prezenta Oscarurile în...161

Mapamond
21 feb 00:00MapamondPreşedintele Igor Dodon ar fi prezentat la Conferinţa de la Munchen un „plan de federalizare“ a Republicii Moldova, susţine blocul ACUM

Reprezentantul blocului ACUM (Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr /PPDA/ şi Partidul Acţiune şi Solidaritate...197

21 feb 00:00MapamondElveţia: Aproximativ 1.000 de ''veste galbene'' din Franţa au manifestat la Geneva pentru a sensibiliza ONU

Aproximativ o mie de ''veste galbene'' din Franţa au manifestat miercuri, într-o atmosferă de calm, la Geneva...151

21 feb 00:00MapamondAcord în UE privind o înăsprire a condiţiilor de acordare a vizei pentru cetăţenii ţărilor care refuză readmisia de migranţi

Negociatorii Uniunii Europene au convenit miercuri asupra unor noi reguli privind procesarea vizelor în baza cărora...166

21 feb 00:00MapamondRegatul Unit are termen până la mijlocul lunii martie să adopte acordul pentru Brexit

Regatul Unit are termen până la mijlocul lunii martie să adopte acordul privind Brexit-ul încheiat cu Uniunea...170

21 feb 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: Preşedintele Igor Dodon îi îndeamnă pe cetăţeni să se pregătească de proteste

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit, în cadrul unei intervenţii directe pe o reţea de socializare...183

21 feb 19:00MapamondCe pot aştepta SUA de la al doilea summit Kim-Trump

Înalţi responsabili ai serviciilor de informaţii şi ai forţelor armate americane consideră improbabil ca Phenianul...159

21 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Rusia este deschisă dialogului, dar nu va bate la uşi închise

Rusia este deschisă dialogului, dar nu va bate la uşi închise, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în timpul...185

21 feb 00:00MapamondFrontex: Numărul de migranţi ilegali sosiţi în UE a scăzut, dar este nevoie de întărirea controalelor la frontiere

Şeful agenţiei pentru securitatea frontierelor Uniunii Europene (Frontex), Fabrice Leggeri, a afirmat miercuri că...159

21 feb 00:00MapamondItalia: 50 de persoane arestate lângă Veneţia, într-o operaţiune împotriva unei organizaţii mafiote

O 'temută' organizaţie mafiotă având legături cu Camorra, care acţiona la est de Veneţia, în regiunea italiană...176

21 feb 00:00MapamondMai multe persoane au fost înghiţite de o avalanşă la Crans-Montana

Mai multe persoane au fost luate marţi de o avalanşă pe o pârtie de schi în staţiunea elveţiană Crans-Montana, a...170

Sănătate
21 feb 02:56SănătateConstanța, în topul județelor cu cei mai mulți MORȚI confirmați cu GRIPĂ!

Specialiștii Centrului Național de Boli Transmisibile arată că, la nivelul țării, activitatea gripală are un...1561

21 feb 02:56SănătatePlanuri de viitor pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil

...207

18 feb 06:13SănătateBlocul materno-fetal de la Spitalul Medgidia, reabilitat cu bani de la Ambasada Americii

Spitalul Municipal Medgidia deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de...547

18 feb 06:21SănătateÎncă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România

Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România. Este vorba de Epistat, sirop şi...921

18 feb 06:21SănătateCredeți că laptele pe care îl cumpărați chiar e lapte? Iată ce spune Ministerul Agriculturii!

Echipe mixte formate din inspectori cu atribuții de control din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,...1385

15 feb 03:20SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă,...824

14 feb 02:16SănătateINJECŢIILE CU BOTOX – modă cu probleme legislative! Cât de bine pregătiţi sunt cei care promit buze senzuale?

Pe lângă partea șocantă – și anume faptul că o persoană fără niciun fel de pregătire medicală a ajuns să...1175

12 feb 00:51SănătateSiropul de tuse EURESPAL, RETRAS DE PE PIAȚĂ!

Eurespal, un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor, sub formă de sirop și...1301

11 feb 23:15SănătateEPIDEMIE. Numărul bolnavilor răpuși de GRIPĂ, în creștere alarmantă! Încă un mort la Constanța!

Numărul bolnavilor care decedează și în cazul cărora este confirmată prezența virusului gripal crește de la o zi...2548

6 feb 00:12SănătateÎncă doi bolnavi RĂPUȘI de GRIPĂ la Constanța!

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, fără condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal, care a murit...3155