REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Începe bătălia, pe viață și pe moarte, pentru publicitatea stradală, în Constanța!

Începe bătălia, pe viață și pe moarte, pentru publicitatea stradală, în Constanța!

Cristina BĂRBUCEANU, M.P. 12 ianuarie 2023 | 00:00 3471

Un panou de publicitate stradal, amplasat într-o zonă bună a orașului de la malul mării, poate aduce câștiguri substanțiale firmei sau firmelor care l-au închiriat. Câștiguri are și Primăria Constanța, proprietarul amplasamentelor, ce-i drept, mult mai mici. De fapt, așa au funcționat lucrurile timp de 15 ani în Constanța, unde băieții deștepți au avut de câștigat enorm. Iată că, începe, din nou, bătălia, pe viață și pe moarte, pentru publicitatea stradală. Amintim că, o bună perioadă de timp, de amplasarea panourilor publicitare s-a ocupat firma Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu.

Constanța își va alege următoarea firmă care să se ocupe de publicitate

Se preconizează o luptă strânsă pentru publicitatea stradală! UAT Constanța a demarat procedura de licitație publică în vederea închirierii, pe o perioadă de 5 ani, a amplasamentelor, respectiv terenuri și stâlpi ce aparțin domeniului public al U.A.T. Municipiul Constanța, grupate în 2 pachete.

Pachetele se vor licita individual și cuprind locații de pe tot teritoriul U.A.T. Municipiul Constanța pe care se vor amplasa mijloace publicitare, după cum se arată în comunicatul Primăriei. Concret, licitația prevede ca o firmă să fie aleasă pentru a se ocupa de amplasarea, în mai multe zone din oraș, de „panouri publicitare luminoase și indicatoare publicitare direcționale”. Rămâne de văzut cine va câștiga licitația în acest sens. Până atunci, haideți să ne reamintim cine e cea mai cunoscută firmă care s-a ocupat, ani buni, de publicitatea stradală.

O bună perioadă, firma lui Ionuț Barbu s-a ocupat de publicitate

Desigur, până în anul 2021 a avut cine să se ocupe de publicitatea stradală din Constanța. Astfel că, de publicitate s-a ocupat firma Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu. Barbu a primit milioane de euro din banii publici de la foștii baroni ai Constanței.

Montare panou publicitar cu sigla „Seaview Media”

În luna iunie a anului 2004, Primăria municipiului Constanţa a atribuit societății SC Seaview Media SRL, contractul pentru activitatea de reclamă și publicitate desfășurată pe domeniul public și privat al municipiului. Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 15 ani, iar în iunie 2019 acesta a expirat. Decebal Făgădău s-a apucat să refacă regulamentul cu două luni înainte de a expira contractul, însă, de aproximativ doi ani acesta a zăcut prin sertarele primăriei. Pe partea cealaltă este poziționată firma Seaview care, supărată că a pierdut contractul și zecile de panouri și refugii de călători a deschis mai multe procese împotriva Primăriei Constanța, fără rezultat.  În anul 2021, firma Seaview Media SRL a fost pe minus, cu datorii de 89.101 și fără profit.

Reguli privind amplasarea panourilor publicitare, a ecranelor şi publicităţii luminoase

Amplasarea panourilor publicitare se face numai după obținerea autorizației de construire, emisă în conformitate cu prevederile legale în vigoare și ale prezentului regulament local de publicitate. Este interzisă amplasarea oricărui mijloc de publicitate pe stâlpii de telecomunicaţii din lemn şi/sau pe cei special destinaţi susţinerii semafoarelor. Este permisă amplasarea de mijloace publicitare pe stâlpii de iluminat, pe stâlpii special construiţi pentru susţinerea de cabluri de alimentare electrică a reţelei de transport în comun şi/sau pe alţi stâlpi ce permit amplasarea de mijloace publicitare, numai cu avizul UAT municipiul Constanța.

Pot fi amplasate panouri publicitare şi publicitate luminoasă pe faţade, pe terase ori acoperişuri ale clădirilor, astfel încât sistemele lor de prindere să nu constituie o sursă de accidente şi să nu afecteze structura de rezistenţă şi funcţionarea optimă a clădirilor, în condițiile prezentului regulament local de publicitate.

Obligația proprietarilor de astfel de ecrane

Proprietarii ecranelor publicitare au obligaţia transmiterii de informaţii de interes public şi local, precum şi informaţii de interes pentru populaţie în cazul unor situaţii de urgenţă. Conţinutul şi modul de transmitere a informaţiilor vor fi stabilite prin protocol încheiat între proprietarii ecranelor publicitare şi autorităţile administraţiei publice locale, respectiv alte instituţii abilitate ale stat. Proprietarii ecranelor publicitare amplasate sunt obligaţi ca, pe timp de noapte, să reducă intensitatea luminii acestor mijloace de publicitate cu 35%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt curios dacă o sa moara cineva. Lol
0
0
Pe vremea mascariciului nu era nicio lupta , se dadea direct la prieteni. Ce vremuri bune...
2
0
15 ani egal escrocherie si jaf din banii publici - dar “poporul are intotdeauna dreptate” nu este asa ? adica este complice
0
0
ionut barbu e tiganu care a detinut cladirea fostului sediu spit, actualul sediu apia de pe strada sulmona?
4
1
malai, nu gluma! poate face contractul cu dna.
4
0
2019 minus 15 ani inseamna ca acel contract a fost semnat in 2004, desteptule! Fagadau a facut foarte bine ca nu i l-a prelungit. Este greu sa gandesti, nu?
5
0
,,Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 15 ani, iar în iunie 2019 acesta a expirat. Decebal Făgădău s-a apucat să refacă regulamentul cu două luni înainte de a expira contractul.'' Auzi la el, refacea contractul, nemernicul de Fagadau. Cum doamne-iarta-ma sa faci contract pe 15 ani de zile, nemernic de Fagadau?
4
3
nu e boschetarul ala arogant de-i l1ngea cl@nt@ lu' Babu la Primarie?
5
0
nu e boschetarul ala arogant de-i l****a c****a lu' Babu la Primarie?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212