REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

INCREDIBIL! Un INCONŞTIENT a DECLANŞAT fiesta cu ARTIFICII... din pat. VIDEO

INCREDIBIL! Un INCONŞTIENT a DECLANŞAT fiesta cu ARTIFICII... din pat. VIDEO

Replica API 31 decembrie 2020 | 23:03 6630

Sărbătorile de iarnă le-au luat minţile constănţenilor care, pe lângă proviziile de mâncare şi băutură, şi-au umplut buzunarele şi cu petarde şi pocnitori, de dragul amuzamentului. Chiar dacă legea interzice cetăţenilor folosirea acestor articole pirotehnice, se pare că unii locuitori ai Constanţei au bubuit petarde şi anul acesta, terorizându-şi vecinii. Un constănţean, locuitor în cartierul Tomis Plus, a aruncat cu artificii pe geam, direct din mijlocul apartamentului, poate chiar din mijlocul patului.

A aprins artificii în apartament

Nu există sărbători de iarnă în care să nu auzim sunetul asurzitor al petardelor și pocnitorilor. Cu toate că în această perioadă polițiștii constănțeni au avut printre obiectivele prioritare și prevenirea unor fapte care încalcă legislația în ceea ce privește regimul materialelor pirotehnice, atât de folosite în perioada Crăciunului și a anului nou, constănţenii nu s-au lăsat intimidaţi.

În cartierul Tomis Plus, marţi seară, în jurul orei 20:00, din interiorul unui apartament au fost “aruncate” nu mai puţin de 10 artificii, direct pe geam. Ameţit de aburii lui Bachus, probabil, locatarul a uitat de toate riscurile la care s-a expus. Imaginile surprinse sunt de-a dreptul uluitoare.

Ce amenzi riscă cei ce nu respectă regulile

Cei care încalcă regulile privind deținerea și folosirea obiectelor pirotehnice, printre care petarde, pocnitori etc, riscă amenzi de 5.000 de lei. Potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cea care stabilește cadrul legal al utilizării articolelor pirotehnice, o parte dintre acestea pot fi folosite doar de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani. Conform actului normativ, aceste persoane pot deține și utiliza materiale pirotehnice de divertisment ce prezintă un risc scăzut și un nivel de zgomot neglijabil, în timp ce alte categorii de materiale pirotehnice pot fi folosite doar de către pirotehnicieni. Nerespectarea prevederilor legii se sancționează cu amenzi cuprinse între 5.000 și 7.500 de lei.

Dosare penale pentru comercianţii de articole pirotehnice

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat controale, pe raza municipiului Constanța, Agigea, Năvodari la agenți economici autorizați în vederea comercializării de articole pirotehnice. În urma verificărilor, au fost identificate în jur de 250 de kilogramte de materiale pirotehnice din categoriile F2, F3 și P1 (baterii de jocuri de artificii, petarde), care erau comercializate fără autorizaţie persoanelor fizice. Bunurile au fost ridicate în vederea indisponibilizării. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

VIDEO:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
interziceti draq pocnitorile, toti cacatii de 7-14 ani stiu sa bubuie, e noaptea in care se afirma si ei
1
1
si...tragi apa
3
0
un rupt in cur pensionar in calduri si probabil matrafoxat bine votant pesede sau haur a inceput distractia .mergeti peste el cu amenzi si o sa se potoleasca .Romanul nu se potoleste decit cind trebuie sa dea bani in rest e desteptul pamantului plat ba chiar si epidemiolog .
10
12
In km 5 copii de 5- 6 ani ne terorizeaza cu pocnitorile pana seara tarziu cand incep cei mai mari cu artificiile; asta,inca de la inceputul lunii Ma- ngrozesc de ce o sa fie in noaptea asta. Asa a fost si anul trecut, a 2- a zi am gasit in curte resturi de la artificii. De ce mai avem politie locala, de ce se minte ca se fac controale?
13
6
Ce asteptari aveti de la un popor al carui nivel de educatie si cultura se reduce la Las Fierbinti, un serial care promoveaza mitocania, incultura, lenea si prostia? Romanii din acest serial isi iau modele in viata, expresii, comportamente, etc...
15
8
"din mijlocul patului", uluitor, incredibil... Mai ai cuvinte din astea, fraze, epitete... sau te ajutam si noi? Ce articol "devastator" ai putut scrie. Lol
11
4
Daca asa a vazut el in Las Fierbinti....
10
1
Azi-dimineata la 2 pe Solidaritatii se trageau cu artificii. Ne prefacem ca patrulam si inspectam?
12
2
Ce control au facut ca sunt chioscuri ambulante la vedere la Brick in fata garii, la Kaufland si-n multe alre locuri!
14
2
Atata caz pentru distractia unui rupt in cur. Atat il duce tartacutza, asta face.
14
2
Bine ca au fost luate masuri.
6
2
Ti-e rau ? Ai probleme ? Sau esti idiot din fire ?
15
3
Fara artificii...v ati iohanizat de tot...
9
22
Ideal ar fi sa nu se mai vanda!!!
21
7
cine dracu scrie stirile astea? hahahahah
20
7

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407