REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Intimidarea, hărțuirea și agresiunea verbală, prezente la un nivel îngrijorător în școli

Intimidarea, hărțuirea și agresiunea verbală, prezente la un nivel îngrijorător în școli

Replica API 10 octombrie 2015 | 00:00 256

Ministerul Educației și UNICEF: “Ești erou când oprești violența verbală!”

Ministerul Educației și UNICEF: “Ești erou când oprești violența verbală!”

Sursa foto: portalsm.ro

Violenta în şcoli este, din pacate, un adevăr al societăţii noastre. Se manifestă în diferite forme, iar şcoala devine spaţiul în care conflictele dintre elevi sau dintre elevi şi adulţi iau proporţii. Acest tip de violenţă se poate manifesta verbal, psihic sau fizic. Tocmai pentru a împiedica aceste lucruri, Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) şi UNICEF au lansat vineri campania împotriva violenței în școli cu mesajul: „Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală!”. Potrivit datelor MECS, în anul școlar 2014-2015, au fost raportate la nivel național 18.793 de cazuri de violență în școală, număr în scădere raportat la anul școlar anterior, dintre aceste cazuri, 3.397 fiind asociate violenței verbale. Conform studiului global UNICEF pe tema violenței din anul 2014, în România, 41% dintre copii erau intimidați și hărțuiți de colegi la școală.

„Vrem ca școala să rămână un spațiu al toleranței, echilibrului și demnității. Dincolo de conținuturile învățării, problemele legate de climatul școlar și de «bunăstarea copilului», inclusiv «bunăstarea relațională», reprezintă domenii de interes pentru Ministerul Educaţiei din perspectiva asigurării unei educaţii de calitate, fiind factori care influențează, potrivit studiilor, atât participarea școlară, cât şi rezultatele obținute. UNICEF România este unul dintre partenerii importanți ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice și un vector al schimbării, ale cărui idei și soluții constructive în domeniul educației depăşesc graniţele comunităţii academice (locale, regionale, naţionale sau internaţionale) şi sunt difuzate în câmpurile politicii şi practicii educaţionale din întreaga lume. Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin această campanie, privind stoparea violenței asupra copilului, este acela al acțiunilor multi-dimensionale și al abordării integrate, care să angajeze, într-o manieră globală, toți membrii comunității”, a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării Ştiințifice. Scopul campaniei este creșterea nivelului de informare și conștientizare la nivel național și local în privinţa formelor și consecințelor violenței verbale în școală. Campania se va desfășura în intervalul octombrie 2015 - iunie 2016.

„Din păcate, studiile arată că intimidarea, hărțuirea și agresiunea verbală împotriva copiilor sunt prezente la un nivel îngrijorător în școli. Cei care fac aceste lucruri sunt fie alți copii, fie profesori. Campania are scopul de a crește nivelul de informare și conștientizare și, în același timp, face apel la cei care sunt martori ai violenței verbale împotriva copiilor să acționeze. Știm că pentru copii nu este ușor să ia atitudine, dar ei pot schimba în bine viața prietenilor lor și, de aceea, în cadrul campaniei, îi numim supereroi”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.

De Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212