REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ioan Cupşa (PNL): Alegerile anticipate, necesare pentru a pune capăt instabilităţii

Ioan Cupşa (PNL): Alegerile anticipate, necesare pentru a pune capăt instabilităţii

Replica API 8 februarie 2020 | 00:00 488

Ioan Cupşa

Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat vineri că, pentru PNL, alegerile anticipate nu sunt un obiectiv, ci un mijloc prin care să se pună capăt instabilităţii, pentru a avea un Parlament puternic şi un Guvern sprijinit de o majoritate consistentă.

"Am fost acuzaţi că am produs instabilitate ca urmare a asumării răspunderii pe legea alegerilor de primari în două tururi. Instabilitatea este una evidentă, pe care a creat-o chiar PSD. În trei ani am avut trei Guverne PSD, un Guvern PNL şi acum unul interimar. Practic, instabilitatea există. Şi noi avem nevoie de alegeri anticipate pentru a pune capăt acestei instabilităţi", a declarat, în conferinţă de presă, deputatul Ioan Cupşa.

El a subliniat faptul că moţiunea de cenzură depusă şi votată în Parlament, provocând căderea Guvernului Ludovic Orban, s-a îndreptat nu împotriva Guvernului, ci împotriva cetăţenilor acestei ţări. Cupşa a argumentat cu datele obţinute în urma sondajelor comandate de PNL, potrivit cărora "peste 80% din cetăţenii ţării şi-au exprimat dorinţa alegerii primarilor în două tururi de scrutin".

"În fapt, s-au războit cu românii. Nu ne dorim altceva decât ca prin acest mijloc, alegerile anticipate, să redăm puterea românilor şi să avem un Parlament stabil," a spus Cupşa.

Potrivit deputatului, în baza aceloraşi sondaje, PNL ar obţine în jur de 40% din voturile electorilor, PSD în jur de 30%, cuvântul-cheie al rezultatului alegerilor urmând să fie alianţa, respectiv "alianţa în care PNL va da tonul".

"Eu chiar mă bucur că nu va exista un singur partid care să fie majoritar. Cele mai bune decizii se iau când trebuie să ţii cont de mai mulţi. Aroganţa pe care o dă unora numărul trebuie să dispară. Dar avem nevoie de un Parlament puternic şi un Guvern sprijinit de o majoritate consistentă. Un Guvern care să caute şi să obţină o bunăstare reală pentru fiecare dintre noi, nu privilegii pentru unii şi spaimă pentru alţii", a declarat Cupşa.

Deputatul a mai afirmat că ţara este bine guvernată, chiar dacă Guvernul este interimar, dar că Parlamentul României funcţionează în prezent la cota de avarie.

"Comisiile din Parlament se întrunesc atunci când au chef domnii de la PSD, iar activitatea este practic zero în comisii; lucrările în plen se desfăşoară aşa cum îşi doresc cei de la PSD, adică mai niciodată, iar pe ordinea de zi niciuna dintre legile importante nu ajunge să fie dezbătută şi mai apoi votată. Parlamentul României este aproape nefuncţional în acest moment", a spus deputatul Cupşa, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Haideti mai repede cu ele.
1
0
anticipate dc ce va grabiti ca nici voi nu santeti mai breji si cu negociatu cu alte partide faceti compromisuri faceti guvern de uniune nationala si puneti umarul sa faceti ceva pt tara, a zis bine Nicusor Ceausescu nu o sa puteti zugravi ce sa construit in comunism, STATIUNI , TABERE LASATE IN PARAGINA PUNETI OAMENI CAPABILI SA LE READUCA LA VIATA
0
0
roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexitroexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit roexit
1
0
Anticipatele sunt necesare pentru a scapa de hoti !!! Sau te pregatesti sa-i inlocuiesti cu ai vostrii ???
1
1
DA - asa este - dar - Anticipatele trebuiesc realizate si pentru presedinte.
2
1
Da! Corect! Esti un baiat destept, ai pus "punctul pe i". Bravo! Trebuie sa scapam de ciumati, care sunt multi si....., pun piedici. Nu stam dupa cheful si dorintele lor meschine, blocand activitatea si bunul mers al comisiilor din Parlament.
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272