REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Iohannis: Criza ne-a dat lecţii dureroase; sistemul sanitar, primul ce are nevoie de o reaşezare profundă

Iohannis: Criza ne-a dat lecţii dureroase; sistemul sanitar, primul ce are nevoie de o reaşezare profundă

Replica API 17 aprilie 2020 | 00:00 1240

Klaus Iohannis

Criza cauzată de noul coronavirus a dat "lecţii dureroase" despre nevoia de a întări statul, în special sistemul sanitar, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

"Această criză ne-a dat lecţii dureroase, care trebuie însuşite, despre nevoia de a întări statul, despre nevoia stringentă de a restructura serviciile publice, pentru a elimina clientelismul, şi de a susţine zonele care alcătuiesc fundamentul unui stat funcţional, aflat realmente în slujba cetăţeanului, pentru a putea progresa şi a recupera din pagubele grave produse de epidemie. Resetarea României este acum mai necesară şi mai urgentă decât oricând", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că sistemul sanitar este primul, dar nu singurul, care are nevoie de o reaşezare "profundă".

"Vedem acum cât de multe lipsuri a fost necesar să fie acoperite într-un timp extrem de scurt. Doar printr-un efort susţinut şi mobilizare maximă am reuşit să ne adaptăm rapid şi să luăm toate măsurile pentru ca această epidemie să fie ţinută sub control. Altfel, numărul victimelor în România ar fi fost astăzi mult mai mare. Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor rămase din vechile guvernări va continua chiar mai accelerat după ce depăşim aceste momente de criză, pentru că este esenţial ca România să devină o ţară care le asigură cetăţenilor săi toate condiţiile pentru o viaţă decentă şi sigură", a susţinut Iohannis, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prima lectie dureroasa a fost aceea ca am votat niste incompetenti care in ultimele 5 luni s-au ocupat de alegeri anticipate si pensii speciale in loc sa se ocupe de epidemia care ameninta intreaga planeta. Apropos, cate ventilatoare ati adus in tara de cand sunteti la putere???
2
0
Da ordin odata ma Iohanis sa se verifice pentru ce s-au cheltuit miliardele de euro nu doar din sanatate ci de peste tot pentru ca au ajuns sa fure ministri,directori dar si alti agarici de parca nu mai exista nici un fel de legi in tara asta mai ales dupa vara lui 2017 cand guvernul PSD. ALDE a dat lege care le-a dat mana libera la furat directorilor de la stat si primarilor din Romania.
1
1
dupa ce produceti de 30 de ani medici spagari, si pe aia mai fraieri care nu va umfla buzunarele ii scuipati din sistem... va doresc mult succes. macar faptul ca toate spitalele au ramas fara consumabile imediat ce au crescut preturile la masti ar trebui sa va puna pe ganduri, si nu e vorba de medici, e vorba de vesnic nesatuii aia mai mici, agaricii cu salarii mari si nesimtire si mai mare. soferii cu tupeu, brancardierii vesnic ascunsi prin cotloane, stiti voi mai bine.
0
0
...si tara asta are nevoie de un alt fel de presedinte
5
3
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
6
1
o mie de ani sa-mi lingi mie cacatul ! La fel si utopicul futut in cur !!!
2
6
Daca bugetul pt sanatate are acum nevoie de mai multi bani, atunci de ce Pastele Ma-tii de sas idiot ce esti!-scuze, e doar o urare de sezon-ai dat 4 Miliarde de dolari pe niste rahaturi de rachete total nenecesare?!
8
3
hotul Dracului daca cineva ti-ar lua jugulara vreme de 1000 de ani zilnic nu ar avea nici o vina,muie iohanis,muie penele
8
4
ca altfel muream ca mustele.cat despre spaga,asta va muri doar cand se va schimba mentalitatea romanului,adica niciodata.ordine se poate face doar cu pedepse si confiscarea integrala a averii extinsa,inclusiv verisori,matusi,bunicute,etc.Greu de tot si de durata sa invingi mentalitatea fanariota.
1
1
de 30 de ani, sanatatea are an de an buget imens, dar din pacate, la ciolan sunt multi hoti, ca asa e la romani, competenta mica, hotie mare! de la managerii de spitale care sunt alesi dupa slugarnicia si destoinicia la parandarat si pana la paznicul de la intrare, tipa incompetenta in ei! stim toti, cel mai bun doctor in Constanta, e trenul de Bucuresti! prosti, hoti, nesimtiti, dar cu salar baban, plus spagi neimpozabile...
6
0
Dupa contabile si juristi ,la conducerea DSP-urilor or fi numiti si soferi de pe salari !or conduce mai eficient sutele de medici din subordine .
4
0
si nu numai a fost si este lasat in mana unor neinitiati, neprofesionisti, politicieni de duzina, pusi pe capatuiala din furturi si insalaciuni, spitale vechi, cu boli in pereti , scoli care stau s a cada, totul e dezastru!
7
0
de ce nu ati alocat mai multi bani din start cand ati facut bugetul la sanatate acum vii si dai lectii la inceput de an trebuia sa va ganditi ca sistemul de sanatate trebuie imbunatatit dar si banii care ii alocati nu stisti cum sa ii sifonati va puneti fiecare partid oameni cheie in fiecare functie
6
6
Imi da fiori !
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272