REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Iohannis: După 15 mai putem să intrăm într-o fază de relaxare

Iohannis: După 15 mai putem să intrăm într-o fază de relaxare

Replica API 22 aprilie 2020 | 00:00 1005

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că după 15 mai se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor impuse de autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus, doar dacă numărul infecţiilor şi al deceselor scade.

"Este timpul să ne gândim la ceea ce se numeşte un plan de relaxare atunci când condiţiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgenţă, care se termină pe data de 15 mai. După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu membri ai Guvernului.

Şeful statului a subliniat că această relaxare a măsurilor va fi făcută treptat.

"Nu va exista o relaxare dintr-odată, fiindcă specialiştii ne spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii", a afirmat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că aceste măsuri de relaxare se stabilesc în baza dovezilor ştiinţifice şi medicale.

"Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiştii, cu Comitetul Ştiinţific care funcţionează pe lângă Ministerul Sănătăţii, efectiv implicaţi în gestionarea epidemiei. Aceste lucruri vor fi aduse la cunoştinţa publicului de către autorităţile care se ocupă concret de aceste acţiuni", a spus Iohannis.

În context, şeful statului a precizat că el, premierul şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne vor face anunţuri privind măsurile ce vor fi luate. De asemenea, el a adăugat că pe partea economică, unde se lucrează la un plan de repornire a economiei, ministrul de resort va veni cu precizări.

"În niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunţate de cineva care vrea să se profileze poate politic, poate în alt fel", a dat asigurări Iohannis.

El a explicat că măsurile de relaxare impuse de autorităţi în contextul epidemiei de coronavirus vor fi graduale.

"La început vor fi posibile iarăşi activităţi care prezintă un risc mic de contaminare cu acest virus. Este evidentă nevoie de evaluare a medicilor, a specialiştilor, dar şi o evaluare economică, fiindcă noi dorim să repornim economia României. Este la fel de important să înţelegem acum, după ce cât de cât am parcurs o etapă importantă din această epidemie, că relaxare înseamnă că autorităţile se vor implica mai puţin în viaţa fiecăruia şi atunci responsabilitatea revine mai mult decât până acum fiecăruia dintre dumneavoastră, dragi români. Fiecare dintre noi va fi mai responsabil în privinţa chestiunilor care îl privesc direct. Fiecare dintre noi va trebui să aibă mai multă grijă de el, de familia lui şi de cei apropiaţi", a spus preşedintele Iohannis, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt fraierii de sub mine. Romania iese din criza daca supraimpoziteaza marile averi de miliarde, Daca impoziteaza pe cifra de afaceri multinationalele si bancile. Ce ziceti voi alea cu pensiile nu este nici 0,5 din PIB. Sunt vrajeli de invrajbire a populatiei de catre aia putrezi de bogati
1
0
nesimtite alea speciale si de serviciu.taiati posibilitatea sa cumulezi salariul nesimtit cu pensia.mariti varsta de pensionare pentru ginerii de 45 de ani obositi de munca.confiscati si supraimpozitati averile nejustificate ale imbogatitilor peste noapte si asa romania va iesi din criza.
1
1
dupa 15 mai nu ai decat sa iei drumul lui ceausescu,sunt comvis ca daca insisti in prostia ta vei fi impuscat,nu, vei fi lapidat sluga jidaneasca, esti atat de atarnator la sula lui bibiloi de comtinui in idiotenie iar oamenii isi omoara copii,ies pe strada cu o pila de unghii si politaii ii executa,muie iohanis,muie penele
3
1
Anuleaza pensiile nesimtite din toata tara. Ajunge cu atatia profitori la banii statului.
2
1
BAI HANDICAPATULE NENOROCIT! CU TAIEREA PENSIILOR SPECIALE SI ALE REVOLUTIONARILOR SUNT SI EU DE ACORD DAR CU INDEMNIZATIILE AMARATILOR DE DEPORTATI CARE AU DORMIT PE STRAZI IN FRIG, UNII COPII MICI FIIND, CE AI? CEI MAI MULTI S-AU IMBOLNAVIT GRAV ATUNCI SI AU RAMAS CU SECHELE TOATA VIATA DIN CAUZA CRIMINALILOR DE COMUNISTI. ACUM SUNT VAI DE EI. ESTE A NU STIU CATA OARA CAND POSTEZI IDIOTENIA ASTA DE COMENTARIU. NU-TI DORESC ALTCEVA DECAT SA FII SI TU IMPREUNA CU FAMILIA TA IN SITUATIA ASTA CA SA SIMTI PE PIELEA TA SI SA TE TREZESTI LA CRUDA REALITATE. VAI DE CAPUL TAU CAT CREIER ITI LIPSESTE!
4
2
Cum sa plafonezi salariile la 4-5000 de lei? Chiar esti prost? Pai pleaca din tara si de la stat toti doctorii, IT stii, ingineri, specialisti...bai frate, multi dobitoci avem in tara asta
5
0
Multa muie frustatului de mai jos si familiei lui de curve care plange ca nu are pensie speciala !
4
3
Parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272