REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Iohannis: România condamnă recunoaşterea 'independenţei' regiunilor separatiste Doneţk şi Luhansk

Iohannis: România condamnă recunoaşterea 'independenţei' regiunilor separatiste Doneţk şi Luhansk

Replica API 23 februarie 2022 | 23:01 647

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-o declaraţie de presă, că România condamnă cu fermitate recunoaşterea de către Federaţia Rusă a "independenţei" autoproclamatelor republici separatiste din Doneţk şi Luhansk din Ucraina, subliniind că este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, iar comunitatea internaţională trebuie să reacţioneze ferm, scrie Agerpres.

Klaus Iohannis

"România condamnă cu fermitate recunoaşterea de către Federaţia Rusă a 'independenţei' autoproclamatelor republici separatiste din Doneţk şi Luhansk, părţi componente ale Ucrainei. Acest act reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei. De asemenea, prin această decizie, Rusia încalcă obligaţiile care îi revin în calitate de semnatar al Acordurilor de la Minsk, care devin astfel golite de conţinut. Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, ameninţă, prin acţiunile sale, pacea şi securitatea globale garantate de însuşi Consiliul de Securitate ONU, încălcând deliberat principiile de drept internaţional prevăzute de Carta ONU şi de Actul final de la Helsinki. Comunitatea internaţională trebuie să sancţioneze ferm, imediat şi fără echivoc această decizie lipsită de responsabilitate a Rusiei", spune şeful statului în declaraţia de presă transmisă de Administraţia Prezidenţială.

Iohannis arată că România reafirmă şi în acest context susţinerea puternică pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi că va acţiona în coordonare cu partenerii şi aliaţii săi pentru aplicarea măsurilor de răspuns potrivite.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni seară decretul de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turistul imbecil vorbeste aiurea tot timpul
1
0
sa-ti vezi de treaba ta ,plavan inutil
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272