REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Iordania a surprins aparate de zbor în timpul atacului iranian

Iordania a surprins aparate de zbor în timpul atacului iranian

Georgiana BOGLEA 15 aprilie 2024 | 00:00 667

Iordania, ţară ce se învecinează cu Israelul, a interceptat aparatele de zbor care au pătruns în spaţiul aerian iordanian în timpul atacului cu drone şi rachete lansat de Iran împotriva Israelului.

Iordania a surprins aparate de zbor in timpul atacului iranian

Forţele armate iordaniene „vor face faţă oricărei ameninţări sau încălcări ce pune în pericol securitatea şi siguranţa ţării, a cetăţenilor săi, a spaţiului său aerian şi a teritoriului său, indiferent de unde provine aceasta şi cu toate mijloacele disponibile”, a atenţionat guvernul iordanian.

Forţele armate au „interceptat şi neutralizat aparate care au pătruns în spaţiul aerian iordanian în timpul nopţii trecute” şi că bucăţi din acestea au căzut „în mai multe locuri”, fără a face răniţi.

Iranul a lansat, sâmbătă, peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc. Teheranul a acuzat Israelul de acest bombardament, însă acesta nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian, care nu recunoaşte Republica Islamică.

Ele generează temeri privind o escaladare în Orientul Mijlociu, într-un context deja exploziv pe fondul războiului din Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Iordania! Asa ar trebui sa facem si noi. Orice obiect trece prin spatiul nostru aerian fara incuviintarea autoritatilor noastre trebuie anihilat. Dar in Romania nici nu exista legislatie, exista doar Ro-Alert.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272