REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

IPS Teodosie: „Nu există armă mai puternică decât rugăciunea în lupta cu drogurile”

IPS Teodosie: „Nu există armă mai puternică decât rugăciunea în lupta cu drogurile”

Replica API 24 martie 2015 | 00:23 237

Masă rotundă cu Agenţia Naţională Antidrog

Masă rotundă cu Agenţia Naţională Antidrog

Integrarea profesională a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile a fost principalul subiect de discuţie al mesei rotunde cu tema „Oportunităţi de angajare pentru persoanele din grupurile vulnerabile din Regiunea Sud-Est”, desfăşurată la sediul Arhiepiscopiei Tomisului în cadrul proiectului „Egalitate pe piata muncii! Este vorba despre un proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, eveniment la care au participat reprezentanţi ai Beneficiarului proiectului, Agenţia Naţională Antidrog, ai instituţiilor de stat cu autoritate în domeniul protecţiei sociale precum şi ai unităţilor protejate. Gazda evenimentului a fost Arhiepiscopia Tomisului, în calitate de partener în proiect. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a precizat că va îndemna preoţii să sprijine procesul de consiliere a persoanelor din grupurile vulnerabile: „Nu există armă mai puternică decât rugăciunea în lupta cu drogurile. Dar oamenii trebuie îndrumaţi spre rugăciune, de aceea voi îndemna preoţii să deprindă psihologia persoanelor cu handicap, dependente de droguri sau de etnie romă pentru a-i convinge pe aceştia că demnitatea lor nu este ştirbită. Mulţi dintre beneficiari au o conştiinţă activă şi nu ii vom socoti niciodată inferiori”. Din partea Beneficiarului la eveniment au participat directorul general adjunct al A.N.A, chestor de poliţie Costantin Dumitru şi Iulian Zăuleţ, managerul de proiectului.

„Pentru zona în care ne aflăm se observă o rată redusă a ocupării persoanelor cu dizabilităţi respectiv 12,7% comparativ cu 63% la nivel naţional, de aceea eforturile noastre vor fi îndreptate în această direcţie. În cadrul proiectului, în regiune vor beneficia de cursuri de formare profesională un număr de 230 de beneficiari” a declarat Iulian Zăuleţ în deschiderea evenimentului. Totodată, Emilia Murineanu, Director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanța a prezentat o statistică referitoare la numărul de persoane de etnie romă angajate în judeţ. Potrivit acesteia, numărul de şomeri de etine romă a scăzut de la 803 în anul 2011 la 455 persoane în 2014, acest fapt datorându-se politicilor şi programelor de susţinere a integrării profesionale. La eveniment au luat cuvântul Adrian Gămălie, expert romi in cadrul Prefecturii Constanţa, Roxana Onea, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta şi reprezentanţi ai unităţilor protejate din zonă. Moderatorul administrativ al evenimentului a fost Carmen Grigor, reprezentant Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Menţionăm şi faptul că proiectul îşi propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi şi persoanelor dependente de droguri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272