REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iranul denunţă un atac 'terorist și agresiv' american în Siria

Iranul denunţă un atac 'terorist și agresiv' american în Siria

Ana Maria LIPAN 27 martie 2023 | 00:00 446

Iranul denunţă drept un ”atac terorist” atacuri aeriene americane care au vizat grupări proiraniene, în Siria, ca ripostă faţă de un atac sângeros cu dronă, soldate cu 19 morţi, majoritatea sirieni, în noaptea de joi spre vineri, în estul Siriei, potrivit unui ultim bilanţ al Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP, conform news.ro.

Iranul denunta un atac 'terorist si agresiv' american in Siria

Ministerul iranian de Externe denunţă într-un comunicat, publicat în noaptea de sâmbătă spre duminică „atacul terorist şi agresiv al armatei americane al unor ţinte civile în oraşul Deir Ezzor”.

”Statele Unite continuă să fie prezente militar în mod ilegal, să ocupe diverse locuri în Siria şi să atace diverse ţinte, ceea ce reprezintă o încălcare a legilor internaţionale, a suveranităţii şi integrității teritoriale a Siriei”, acuză, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Nasser Kanani.

”Statele Unite susţin că sunt prezente în Siria pentru a lupta împotriva (grupării jihadiste Statul Islamic) SI, (...) ceea ce este doar o scuză pentru a continua ocupaţia şi jaful bogăţiilor Siriei, inclusiv resursele sale energetice şi cerealiere”, acuză el.
Iranul „va rămâne alături de Siria”

”Consilierii militari ai Republicii islamice Iran sunt prezenţi în Siria la cererea Guvernului sirian şi cu scopul de a ajuta ţara să lupte împotriva terorismului”, subliniază Nasser Kanani.

Iranul ”va rămâne alături de Siria pentru a o ajuta la stabilirea păcii, stabilităţii şi unei securităţi durabile”, anunţă el.

Washingtonul a anunţat că a efectuat atacuri aeriene în urma unui atac cu dronă ”de origine iraniană”, joi, împotriva unei baze a coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, în apropiere de al-Hasakah, în nord-sstul Siriei, soldat cu moartea unui subcontractor american.

Alt subcontractor şi cinci militari americani au fost răniţi în acest atac.

În urma acestor atacuri aeriene americane, preşedintele Joe Biden a anunţat că Statele Unite ”nu caută conflictul cu Iranul, ci sunt pregătite să acţioneze cu forţă pentru a-şi apăra poporul”.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa si apere poporul in SUA nu in Siria. SUA=Rusia. Ambele isi apara poporul :)), nu acasa, ci pe alte meleaguri
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614