REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Israelul a dat lege: Homosexualii pot avea copii cu ajutorul mamelor surogat

Israelul a dat lege: Homosexualii pot avea copii cu ajutorul mamelor surogat

Replica API 7 ianuarie 2022 | 02:36 1126

Oricare cetăţean israelian - inclusiv cei singuri şi cuplurile de homosexuali - va putea avea copii cu ajutorul unei mame-surogat în urma unei modificări legislative, relatează marţi DPA, citată de Agerpres.

Ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz, a prezentat marţi un amendament la lege, ce urmează să intre în vigoare pe 11 ianuarie. "Astăzi facem istorie", a declarat Horowitz jurnaliştilor.

Sarcina cu ajutorul unei mame-surogat era anterior permisă în Israel doar pentru cuplurile heterosexuale, deşi în condiţii stricte, scrie agerpres.ro.

Ca urmare, bărbaţii homosexuali au apelat adesea la mame-surogat în străinătate. Cu toate acestea, procedura este costisitoare şi complicată.

Prin modificarea procedurii, guvernul a urmat o decizie de anul trecut a Curţii Supreme. Cerinţele anterioare au constituit o încălcare a drepturilor omului, se arată în hotărâre.

"Este o zi istorică pentru lupta LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender) în Israel, din lunga luptă pentru egalitate pentru fiecare persoană, şi o zi istorică pentru întreaga societate israeliană", a declarat Horowitz despre noua procedură.

Noua procedură "va împlini visul multora de a întemeia o familie", a adăugat Horowitz.

El a subliniat că se va face totul pentru a proteja drepturile mamelor-surogat. Potrivit Ministerului Sănătăţii, doar aproximativ 100 de femei pe an au acceptat până acum să servească drept mame-surogat în Israel.

Israelul a devenit mult mai tolerant faţă de homosexualitate în ultimele decenii. În special, metropola de coastă Tel Aviv este considerată deosebit de liberală. Cu toate acestea, cuplurile de acelaşi sex nu se pot căsători şi au existat adesea probleme cu adopţia şi maternitatea surogat, aminteşte agenţia germană de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragi paracticanti, sa stiti ca si noi v-am fwte cu mare drag in cwur si in gat, dar la modul la care un mascul alfa se pi5a pe inamic. Noi nu ne atasam emotional de astfel de nedezvoltati mental. Diferenta e ca voi vreti si bebe gugugaga. Eu stiu ca aveti parinti si saracii cand afla despre voi se duc cu asta in mormant, chiar daca s-au tinut tare si nu va lasa sa banuiti. Asa ca ramaneti oameni, nu animale.
10
1
Bai practicantule. Peste cateva zeci de ani, astia ca tine vor fi atat de multi, iar astia normali vor fi atat de putini incat vor fi fortati sa va nasca voua plozii. Ii veti tine in laboratoare, captivi. Femeile vor valora mai mult decat diamantele si vor fi vanate pentru a naste pui vii. Of of! Vor incepe razboaie, tari in care au ramas doar barbati vor disparea, ramanand fara surogati. Voi oricum nu aveti prea multa carte. Ramaneti voi la practicat, ca nici cu mama ta nu poti face copil pentru ca aveti adn identic si ati da nastere la monstri cu mutatii genetice. Practicanti auzi hahaha.
22
1
Dragi hateri, Ca homosexual practicant, va spun ca ideea de a avea copii ne-ar incanta doar in perspectiva posibilitatii de a ii naste natural.
1
24
Asta cu fwtutul in cwur e treaba lor, nu ne intereseaza. Dar legalizarea casatoriei este prea mult. Deja a scapat de sub control. Asa au inceput si cu tatuajele, 2-3, pana au luat-o razna cu moda, se tatueaza pe fata, pe ochi, complet etc. La fel si cu operatiile estetice, silicoane, nas... si deja o iau razna si cu asta. Or sa ajunga sa-si faca transplant de picioare de taur, coarne, fata de animale, aripi si alte chestii. Stiinta avanseaza, deja le permite asta. O luam razna rau ca specie, fratilor...
18
2
inseamna ca sunt handicapati in ultimul hal ,m-ai bine va spanzurati faceti degeaba umbra pe fata pamantului , apropo bine va face arabii
5
2
vine sfarsitul lumii ... sa ia mame surogat cimpanzei ca sunt mai normali ca ei
7
1
The entire world is going mad. Leftism is a mental illness
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212