REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

ITM Constanța a aplicat amenzi de peste un MILION de EURO, pentru muncă nedeclarată, în 2020

ITM Constanța a aplicat amenzi de peste un MILION de EURO, pentru muncă nedeclarată, în 2020

Replica API 8 ianuarie 2021 | 23:53 1952

Amenzi de peste 1.000.000 euro, pentru muncă nedeclarata, în anul 2020. Inspectoratul Teritorial de Munca Constanța a desfășurat acțiuni de verificare și control, a societăţilor comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza judeţului Constanța.

Controalele au avut ca obiectiv principal identificarea și combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale din legislația muncii.

Pe tot parcursul anului s-au desfășurat Campanii de control organizate la nivel național, pe domenii de activitate, cât și acțiuni de control organizate la nivel local în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, Jandarmeria Constanta , Serviciul IMIGRĂRI, Direcția Antifraudă 2 Constanța, D.S.V., OPC, etc.

Rezultatele activității de control în domeniul relațiilor de muncă:

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciul Control Relaţii de Munca au verificat în anul 2020 un număr de 3088 agenți economici dintre care 886 au fost sancționați. Au fost aplicate 631 amenzi în valoare de 6.560.600 lei și 255 de avertismente.

Au fost depistate 271 de persoane care munceau fără forme legale la 152 angajatori, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 5.170.000 lei.

În urma verificărilor au mai fost depistați 8 angajatori care foloseau copii minori, fără a respecta regimul de lucru al minorilor, pentru care a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța.

În acest an, au fost înregistrate și soluționate un număr de 1413 sesizări ale cetățenilor cu referire la : concedieri abuzive, neplata drepturilor salariale, neplata orelor suplimentare,nerespectarea timpului de lucru si de odihna, neacordarea concediilor de odihna, refuzul angajatorului de-a îndeplini măsurile dispuse în urma controlului, refuzul angajatorului de-a elibera documentele solicitate de salariați, nerespectarea programului de lucru și altele.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
libertatea muncii este garantata! Nu ITM-ul verifica daca un salariat sta la program si isi indeplineste atributiile de serviciu!!
0
1
Cand o sa aibe curajul si dorinta sa faca controale la institutiile publice privind norma de munca si verifica in revisal dup cnp un angajat dintr o institutie sa vada cate contracte de munca are si cate ore munceste pe zi la toate locurile de munca din contracte atunci o sa zic bravo ITM pana atunci doar mimeaza controale la oamenii mici Aviz doctori profesori universitari etc
1
0
Sa aplice si pt nemunca futulerasancur !!! Pt nemunca in tot aparatul opresiv de stat , unde alde lache cu drept la titu maiorescu is tot felu de consilieri inspectori ! Greva fiscala futuvangura de zdrente! Sau preferati furca!?
0
0
un milion de euro,si salariile celor ce au aplicat legea,20 de milioane,...singura afacere profitabila a fost shpaga primita,amenzile mici vin la pachet cu shpaga meritata
3
0
nici munca fara paine ,nici paine fara munca !
3
0
frumos articol, ca doar asa se face, dam doar datele ce iau ochii. Cate procese au pierdut in anul trecut, cate procese sunt deschise dupa controalele abuzive de anul trecut? Astea nu se pun in articol, nu s-au primit bani pentru asa ceva ci doar pentru reclama.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212