REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Jianu, CNIPMMR: Statul ar trebui să înceapă reforma cu salariile şi eficienţa propriilor angajaţi

Jianu, CNIPMMR: Statul ar trebui să înceapă reforma cu salariile şi eficienţa propriilor angajaţi

Replica API 13 iulie 2022 | 00:00 579

Statul ar trebui să-şi reformeze întâi aparatul propriu şi abia apoi să modifice regulile pentru sectorul privat, a afirmat, luni, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), după discuţiile cu reprezentanţii Guvernului pe tema modificărilor fiscale propuse de autorităţi.

Florin Jianu

"Dorim să promovăm un principiu în ceea ce priveşte modificările codului fiscal: de la mare la mic. Guvernul ar trebui în primul rând să facă o reformă proprie cu privire la numărul de angajaţi, salarii, eficacitate, pensii speciale. Apoi reforma să continue cu marile companii, multe dintre ele care au făcut profituri foarte mari şi ar trebui să contribuie şi ele la bugetul de stat şi abia apoi o reformă în sectorul IMM. Din păcate mereu se începe cu reforma în sectorul întreprinzătorilor mici şi nu se mai continuă cu celelalte două entităţi menţionate", a spus Jianu, scrie Agerpres.

El a menţionat că, printre cererile CNIPMMR a fost ca impozitul pe profit pentru microîntreprinderi din consultanţă fie să fie opţional, fie să fie precizate clar codurile CAEN pentru care se aplică, întrucât tipurile de consultanţă sunt diverse.

"Nu am fost de acord cu modificările privind contractele part-time, pentru că acolo vorbim de cei mai vulnerabili angajaţi şi există riscul să ajungă atât angajatorul şi angajatul să aducă bani de acasă. De asemenea, am obţinut promisiunea că diurna transportatorilor nu va fi impozitată. Totodată, am cerut un impozit fix pe clădiri", a continuat Jianu.

De asemenea, Guvernul a fost de acord ca aceste modificări să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, cu excepţia anumitor prevederi negociate cu sectoarele respective, a mai spus preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272