REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Jorj Unciuleanu, dat în judecată de un PFA. Vezi motivul!

Jorj Unciuleanu, dat în judecată de un PFA. Vezi motivul!

Replica API 7 ianuarie 2019 | 00:00 302

Patronul SC Hunter's Company SRL, firmă pentru care lucrau Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas, cei doi scafandri ce au pierit în 2010 în interiorul epavei Medy, se judecă cu un PFA pentru suma de 6.000 lei. În timp ce Jorj Unciuleanu îl acuză pe fostul colaborator, Liviu H., că, în urma unei lucrări la imobilul din Agigea, nu i-a plătit întreaga sumă, Unciuleanu spune că, de fapt, factura depusă de PFA nu îi este adresată, fiind adresată numitului G. Unchiuleanu, dar, totodată, a invocat și excepția prescripției dreptului material la acțiune pentru capătul ce vizează restituirea sumei de 6965 lei.

PFA Liviu H. l-a acționat pe Jorj Unciuleanu în instanță în septembrie 2016, în susținerea cererii arătând că, în septembrie 2013 a executat și montat la domiciliul lui G. Unchiuleanu lucrări de construcții constând în trepte scara, blat masiv și stâlpi. Pentru lucrările efectuate s-a emis și o factură. Pentru finalizarea lucrării și montajul tuturor treptelor au mai fost necesare și alte materiale de construcții, constând în șuruburi și o bara de inox în cuantum de 229,16 lei, ce au fost achiziționate si achitate de constructor, spune acestea în plângerea de la instanță, potrivit rolli.ro. De la data executării lucrărilor specificate, se mai plânge persoana autirizată, Uniuleanu folosește și se bucură de treptele de lemn fără să reclame nici un fel de deficiente sau vicii ale lucrării. Jorj Unchiuleanu a formulat întâmpinare prin intermediul căreia a solicitat respingerea cererii de chemare în judecată ca fiind nefondată. Pe cale de excepție a invocat lipsa calității procesuale pasive susținând că factura depusă de reclamant nu îi este adresată, fiind adresată numitului G. Unchiuleanu G. Totodată, a invocat excepția prescripției dreptului material la acțiune pentru capătul ce vizează restituirea sumei. Acesta spune că dreptul material la acțiune s-a prescris, deoarece s-a născut la data emiterii facturii fiscale din data de 28.09.2013, iar cererea de chemare în judecată s-a formulat la data de 30.09.2016, cu încălcarea termenului de prescripție de trei ani, neexistand nici o cauză legală de întrerupere a cursului termenului de prescripție. Mai mult, Unciuleanu mai spune că, din cuprinsul facturii fiscale emise, nu rezultă operațiunea de execuție si montaj invocate de către constructor, ci sunt enumerate materiale de realizare a montajului scării, respectiv 17 bucăți de trepte scară, 1 buc. blat masiv si 9 bucăți stâlpi scara. Totodată, mai susține Unciuleanu, fostul colaborator nu a făcut dovada existenței devizului de lucrare și plata în sensul de a se arăta natura lucrărilor pretins executate, cantitatea lucrărilor, termenele de execuție si termenele de plata, în condițiile în care pentru această lucrare s-a făcut dovada că a încasat suma de 2.000 de lei. Cât despre calitatea lucrării, acesta a mai judecătorilor, iar martorii din dosar i-au întărit declarațiile, faptul că montajul scării nu este corespunzător, în sensul că mai sunt căzute din plinte și se mai mișcă din trepte. Persoana care a executat aceste lucrări nefiind de meserie. Instanța de la Judecătoria Constanța i-a dat câștig de cauză și a respins acțiunea inițiată de PFA. Dosarul a ajuns la Tribunal, următorul termen fiind stabilit pentru data de 21 ianuarie a.c.

Reamintim că Jorj Unciuleanu a fost anchetat în dosarul penal după ce scafandrii Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas au pierit în 2010, în interiorul epavei scufundate a navei Medy. Curtea de Apel Constanța l-a condamnat, în 2016, definitive, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Și l-a obligat la plata sumei de 50.000 euro, pentru fiecare familie. Unciuleanu a fost acuzat de ucidere din culpă şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de sănătate şi securitate în muncă. Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Jorj Unciuleanu, în calitate de director salvări, persoană ce coordona activitatea de scafandrerie în cadrul SC Hunters Company SRL, nu a luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă cu privire la activitatea de scafandrerie desfăşurată la data de 09.09.2010 de către victimele Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas (angajat al ISU Dobrogea), nu a asigurat planificarea şi organizarea corespunzătoare a activităţii de scufundare, a dispus ca victimele să intre în interiorul epavei scufundate a navei Medy şi în sala motoare, nu a asigurat scafandru de securitate şi medic sau asistent medical, nu a asigurat şi stabilit un şef de scufundare pentru activitatea desfăşurată şi nu a verificat dacă scafandrii folosiţi în activitatea de scufundare erau atestaţi şi dacă aveau controlul medical anual. Prin neluarea acestor măsuri a rezultat decesul scafandrilor care la data de 09.09.2010 au intrat în interiorul navei scufundate ca urmare a dispoziţiilor date de inculpat şi nu au mai putut ieşi la suprafaţă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru clanul Mazare si Nicusor din ANR care inca mai vor functii de conducere, sa i-o swgeti lui Mezzei mult si bine.
3
0
Doi betivi notorii
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272