REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Klaus Iohannis intră în joc la rotativă: cere un ministru în Guvern și negociază cu PSD

Klaus Iohannis intră în joc la rotativă: cere un ministru în Guvern și negociază cu PSD

Ana Maria LIPAN 3 mai 2023 | 15:30 883

Liberalii, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă, au început să facă potecă spre Palatul Cotroceni pentru a afla poziția lui Klaus Iohannis în privința rotativei guvernamentale, scrie stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis intra in joc la rotativa: cere un ministru in Guvern si negociaza cu PSD

La Cotroceni, liberalii au avut ”surpriza” ca președintele să ceară un nou post în Guvern. După Bogdan Aurescu și Ligia Deca, Klaus Iohannis l-ar vrea în Guvern și pe Cosmin Marinescu, în prezent consilier prezidențial pe teme economice, ne-au precizat surse politice.

La rotativă, Ministerul Economiei va reveni celor de la PSD, de aceea Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să fie de acord cu renegocierea protocolului.

Au fost stabilite deja primele contacte între PSD și Klaus Iohannis. Social-democrații și-ar dori ca liberalii să le cedeze Transporturile, acolo unde vor să-l păstreze pe Sorin Grindeanu.

Klaus Iohannis intra in joc la rotativa: cere un ministru in Guvern si negociaza cu PSD

Cei de la PSD aveau planuri și cu Ministerul Economiei, acolo unde ar fi urmat să fie instalat Mihai Tudose. Totuși, dacă vor ceda acest minister către PNL/Klaus Iohannis, atunci Tudose ar putea deveni vicepremier și ministru al Apărării.

Marcel Ciolacu a anunțat public faptul că îl dorește în Guvern pe Mihai Tudose, iar în acest context mutările au șanse mari de realizare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bineinteles ca PSD il vrea tot pe Grindeanu la Transporturi . Acest KGB-ist veritabil al PSD si-afacut datoria de a bloca/intarzia constructia de autostrazi , mai ales traversarea Carpatilor, si deci trebuie sa continue
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468