REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la summit-ul de la Vilnius

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la summit-ul de la Vilnius

Andreea VLAICU 11 aprilie 2024 | 15:26 493

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Vilnius, în marja Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări. „Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante”, a scris șeful statului pe X (fostă Twitter).

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Volodimir Zelenski la summit-ul de la Vilnius  Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis

„Discuție de fond cu președintele Zelenski în Vilnius, în marja summitului Iniţiativei celor Trei Mări. Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante, precum și hotărârea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă și securitatea energetică”, a scris Iohannis pe X (fostă Twitter), după întâlnirea cu Zelenski.

Cea de-a IX-a ediţie a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) are loc, joi, la Vilnius.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la reuniunea I3M şeful statului va pleda pentru eficientizarea în continuare a Iniţiativei şi obţinerea de rezultate concrete, în special în ceea ce priveşte îmbunătăţirea conectivităţii strategice regionale pe axa Nord - Sud. De asemenea, şeful statului român va evidenţia relevanţa în creştere a I3M şi potenţialul său valoros, inclusiv în contextul în care tot mai multe state din regiune şi la nivel global îşi manifestă interesul pentru implicarea în această platformă.

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Volodimir Zelenski la summit-ul de la Vilnius  Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis

Iohannis va aborda, totodată, perspectiva stimulării conectivităţii cu Ucraina şi Republica Moldova, ambele fiind state participante asociate ale Iniţiativei, ca urmare a deciziilor luate la Summitul de la Bucureşti. Totodată, el va sublinia că întărirea rezilienţei regiunii, în ansamblul său, este o necesitate vitală în contextul geopolitic actual. În acest sens, Klaus Iohannis va evidenţia, în special, valoarea adăugată a proiectelor Rail2Sea şi Via Carpathia, a căror implementare va îmbunătăţi mobilitatea militară şi rezilienţa în domeniul infrastructurii din regiune, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele va reitera faptul că ţara noastră va continua să urmărească consolidarea Iniţiativei şi a instrumentelor de care aceasta dispune, inclusiv Fondul de Investiţii şi Fondul de Inovare, în deplină sinergie cu agenda strategică a Uniunii Europene, precum şi în direcţia consolidării parteneriatului transatlantic, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti tare PR0ST, AURistule! Constientizezi ca dintre I******s, Zelenski, Trump si Putin, Putin este cea mai mare marioneta, chiar mai sIuga decat George Simion/S0Soaca? Realizezi lucrul acesta sau plutesti in deriva? RuzZia NU s-a destramat(INCA), tocmai datorita CHINEI! Da, ai citit bine. Putin este MARl0NETA lui Xi Jinping,"papusa"Chinei, a UNICULUI PARTlD C0MUNlST(mostenit de la cel mai mare CRlMlNAL din toate timpurile, MAO). Ala a omorat oameni cat HlTLER, STALlN, PUTlN si restul SATANlSTlL0R care se joaca de-a"ZEll IN ccARNe si 0ASE", ca mai toti DlCATAT0Rll. Ei bine, Putinica PUTAmica, este o piticanie de 1.57cm inaltime, mai scund chiar decat Medvedev sau chiar decat NAP0LEON. Piticania asta cu apucatori imperialiste, Putinica PUTAmica, este un fel de "Kim Jong Un ruzZesc". Fara ajutorul CHINEI, lRANULUl, Coreei de Nord si chiar al Belarusului, RuZzia s-ar fi DESTRAMAT (matematic) vara trecuta. China"baga batul prin gard" ajutand 0RCUL PUTlN pt."divide et impera"in SUA/UE/NATO.
60
3
Doi cretini papusi pe sfori
6
58

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272