REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La Cogealac a fost aprobată noua grilă de salarizare. Opoziţia acuză: „Se joacă cu bugetul după bunul plac al primarului”

La Cogealac a fost aprobată noua grilă de salarizare. Opoziţia acuză: „Se joacă cu bugetul după bunul plac al primarului”

Replica API 2 august 2017 | 00:00 632

Gheorghe Alexa

Consiliile locale aprobă, în această perioadă, grila de salarizare pentru angajaţii din administraţia publică locală.

Potrivit Legii nr. 153/2017, salariile se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Local în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate și aplicarea acestuia se face etapizat, începând cu 1 ianuarie 2018, excepţie făcând salariile lunare ale personalului prevăzut la art. 11, respectiv funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu şi din serviciile publice de interes local, precum şi indemnizaţiile lunare ale personalului care ocupă funcţii de demnitate publică, care se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, de la data de 1 iulie 2017.

La Constanţa, noua grilă de salarizare a fost aprobată în şedinţa din data de 31 iulie. La fel, şi în comuna Seimeni, unde au existat discuţii aprinse pe acest subiect, fostul primar Lucian Blaj atrăgând atenţia că salariile nu pot fi de ordinul a 6 miliarde pe an, în timp ce bugetul localităţii se ridică la doar 4 miliarde.

Şi la Cogealac a fost discutată problema noilor salarii, în şedinţa de Consiliu Local din data de 31 iulie. Cu un buget al comunei de circa 2,5 milioane de lei pe an, primarul Gheorghe Alexa a prezentat o grilă “cu dare de mână”. Astfel, secretarul comunei va pimi un salariu net de 4.068 lei, consilierul personal al primarului primeşte un salariu net de peste 3.000 de lei, un referent cu studii medii – la fel, şoferii (4 la număr în cadrul acestei primării!), între 2.501 şi 2.580 lei salariu net.

Asta, în timp ce primarul are un salariu net de 5.000 lei şi câţiva bănuţi. Grila a fost aprobată graţie voturilor consilierilor PMP, partid din care face parte şi edilul Gheorghe Alexa. Evident, opoziţia se declară scandalizată de situaţie: „Sunt creşteri foarte mari, comparativ cu bugetul comunei. Consilierii PMP se joacă cu bugetul local după bunul plac al primarului”, susţin alţi consilieri locali.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/salariile-din-primaria-seimeni-motiv-de-disputa-6-miliarde-pe-an-la-un-buget-de-4-vezi-documente-325916/

https://www.replicaonline.ro/a-fost-aprobata-noua-grila-de-salarizare-a-angajatilor-primariei-constanta-consilierii-locali-si-au-marit-indemnizatia-326020/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Papagalule,Alexa poate sa fie si la al 10-lea mandat,tot un cretin este.A picat ca prostu,ca musca-n lapte.Hahaha
4
2
Bun, Replica si unde este ilegalitatea ? Sunteti tampiti , asta este legea si se va aplica in toate comunele. Iar Alexa este la al doilea mandat, deci inseamna ceva! Degeaba tot dati in el ca nu o sa va dea niciun miel. Santajistilor, o sa ajungeti ca Diaconescu.
0
6
Acest pacalici de primar a facut numai rau comunei la fel cum au facut si ceilalti primari, dar mai nenorocit ca asta nu a fost niciunu. A vandut piata, a vandut oboru, a vandut banca,a vandut terenu din fata garii, a vandut dreptul la un trai decent al locuitorilor. Acum cativa ani un om din Gura Dobrogei a fost alungat din sat de catre locuitori.... Asta merita si acest frizer cu ifose de primar. Consilierii lui sunt de tot rasu..... RUSINE sa va fie ca ati votat niste salarii NESIMTITE
13
2
Consilierii PMP au votat salariile angajatilor din primarie nu ca i-ar iubi prea mult ! Au votat ca sa-i aibe de partea lor,sa-l asculte pe primar si sa faca tot ce le cere,neconditionat ! La Cogealac nu se justifica asemenea salarii. Nu se incaseaza asemenea salarii nici in oras.La Cogealac lumea moare de foame iar primarul le face angajatilor din primarie salarii exorbitante.RUSINE primarului si consilierilor PMP si consilierilor care au votat.A-ti aratat ca nu va pasa de Cogealac
13
2
E o vorba din batrani :te-ntinzi cat ti-e plapuma.Primarul Alexa sa se intinda dupa bugetul comunei sau poate vrea sa-i plateasca din bugetul propiu.N-ar fi rau ca are de unde slava Domnului.
9
1
Nu sunt de acord cu aceste salarii ce mai iau,scade bugetu! Sa va fie rusine color de la PMP ca ati votat, si PSD,ului felicitari! Hotilor numai pentru voi vreti bani, nu va mai saturati! Pentru angajati nu este buget, dar pentru Cati este buget! Sa va fie rusine si felicitari celor care au votat, sau gandit si la oameni nu numai la interesele lor personale! Rusine PSD,ului.
5
5
normal ca primarul da salariile dupa bunul plac la oamenii care l-au sustinut in campanie gen vintila numai are de unde sa-i dea pamant din fondul primariei asa ca la angajat consilier personal cu salariul mai mare decat cei care muncesc soferi la fel nu transportau ei oameni de la dealu la ramnic sa-l voteze ca roti ceilalti cu salarii mari mooceanu manuela sapte sotia prietenului primarului paka si altele de care n-a aflat prostuta de luminita inca da ea se multumeste ca toate machidoancele ca-i da barbatusu bani si i-a facut magazin sa aiba cu ce se ocupa cinei ca ea ce numai mioara mitreni
5
0
Eu cred ca la Cogealac se poate vorbi de incompetenta, prostie, lasitate..... Daca primarul este prost nu ai ce sai explici el considera ca este un lucru normal ca 75 % din bugetul local sa se cheltuie pe salarii..... Huuuuaaaa....
10
1
Parcu tabacarie e jumate vandut. La palatu copiilor se construieste mol noi de nol avem nevoie moll in toate parcurile
3
1
Legea asta a salarizarii ptr personalul din primarii pare ca e o pomana porcului.Si banii se vor termina repede,si tara va intra intr-un rahat si mai mare decat al lui boc cand a taiat salariile.
5
0
Cel mai slab primar din istoria comunei !
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108