REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Liberalul care l-a schimbat pe Opreanu de la conducerea AFIR, dator vândut la Dragnea

Liberalul care l-a schimbat pe Opreanu de la conducerea AFIR, dator vândut la Dragnea

Mirela PASCAL 12 octombrie 2022 | 00:00 4035

Dorin Opreanu, membru PNL Constanța, a fost eliminat din funcția de director general al AFIR-Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Scaunul lăsat liber a fost ocupat de un alt liberal, George Chiriță, din Călărași, care era director la AFIR Călărași. În prezent liberal convins, Chiriță și-a început cariera politică în PSD. Nu s-a mai regăsit în doctrina social democraților și a  schimbat macazul. Însă, a rămas în relații cu foștii colegi, dar și cu sponsorii Partidului Social Democrat. Așa se face că George Chiriță a împrumutat 225.000 lei de la Dan Dragnea, un abonat la contractele cu statul și a cărui firmă a făcut obiectul de studiu al DNA, pentru contracte executate doar pe hârtie, nu și în teren.

Mai multe organizaţii, federaţii şi cooperative agricole au cerut demiterea conducerii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în speță a constănțeanului Dorin Opreanu, pentru gestionarea deficitară a procesului de atragere a fondurilor europene alocate României în 2021-2022. Nu și-a dat demisia, însă a  fost demis, scaunul lui fiind ocupat de George Chiriță, un cunoscut politician din Călărași.

sursa foto: calarasipress.ro

George Chiriță, legături cu un sponsor PSD și abonat la contractele cu statul

Ajuns în viața politică locală în urmă cu vreo 7 ani, George Chiriță, de profesie inginer de vânătoare, a poposit în curtea PSD, iar mai apoi pe listele PSD fiind votat în 2016 consilier județean. Un an mai târziu, a fost numit șef la AFIR Călărași. Ulterior, probabil nemairegăsindu-se în doctrina social liberală, a ajuns în ograda PNL, iar astăzi este șef peste toate agențiile AFIR.  

Chiar dacă nu mai este în PSD, Chiriță a rămas strâns legat de foștii colegi, dar și de sponsorii partidului. Anul trecut, Chiriță a împrumutat bani de la Dan Dragnea, un afacerist din Călărași, sponsor PSD și abonat la contractele cu statul. Dragnea este unic asociat al firmei Telpron Comex, aceeași care a făcut, în urmă cu câțiva ani, obiect de studiu și la DNA. Presa locală spune despre lucrări supraevaluate și neexecutate. Firma este adorată de primăriile din  Lupșanu, Plevna, Nucetu, dar cea din Călărași, cu aceasta din urmă semnând lucrări de  milioane de lei. Telpron Comex SRL este o firmă specializată în lucrări de construcții și reparații drumuri apropiată, așa cum spuneam și mai sus, de PSD, fiind un sponsor constant al evenimentelor organizate de social-democrații din Călărași. Numele Telpron Comex apare, de exemplu, pe lista donatorilor PSD, în 2014, cu suma de 15.000 de lei.

Firma lui Dragnea, în atenția DNA pentru lucrări executate… doar pe hârtie

În 2013, Curtea de Conturi arăta, în urma controalelor efectuate în localitățile din județul Călărași, că Telpron a încasat de la Primăria comunei Lupșanu în jur de 37.000 de lei pentru lucrări pe care nu le-a executat decât pe hârtie. Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri de peste 13 milioane de lei, profit de 2, 9 milioane și datorii de 1,3 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa cautam pe google OPREANU TRAFIC TIGARI. S-a internat in spital sa scape, iar ulterior s-a intervenit sa fie albit. A se cerceta de catre organele abilitate.
2
0
Contrabandistii si-au sacrificat oamenii din Vama Veche
2
0
Citim ziuaconstanta ro stiri eveniment patru politisti de frontiera au contestat decizia de destituire din functia publica
1
0
Articol comandat și plătit de unul pe nume Learciu
0
0
Toată lumea vorbește mult, p***t și fără rost fără ca măcar sa cunoască persoanele!! Un articol comandat și plătit de un p***t!!!!
0
0
Nu aruncati cu mocirla in Opreanu fara sa-l cunoasteti,nu a fost vames a fost politist,nu a fost condamnat niciodata,a fost un coleg si camarad pe cinste. Insa s-a bagat in mizeria de politica unde l-au mancat dulaii mari.
2
3
Opreanu este un hot! A fost vames la Vama Veche unde l-au prins cu o spaga, si l-au condamnat cu suspendare. Acum e la fel. Ma mir ca nu l-a saltat DNA pana acum.
7
0
Dorin Opreanu liberal ? Asta da gluma buna. Omul e psd ist sadea. Bine juna din pnl cta sunt pesedisti de a lui Mazare
6
0
opreanu nu avea loc de munca pana sa se insoare
10
1
Si cu Learciu ce ati facut?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272