REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Licitaţii CU PROBLEME la Spitalul Judeţean: spaţiile comerciale stau cu lacăt pe ele; pacienţii - cât pe ce să rămână fără mâncare

Licitaţii CU PROBLEME la Spitalul Judeţean: spaţiile comerciale stau cu lacăt pe ele; pacienţii - cât pe ce să rămână fără mâncare

Replica API 9 noiembrie 2018 | 23:51 410

Serviciul de catering, prelungit prin semnarea unui act adiţional

Serviciul de catering, prelungit prin semnarea unui act adiţional

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, trecut printr-o perioadă de frământări, dosare DNA şi acuzaţii teribile la adresa fostei conduceri, nu reuşeşte să îşi găsească ritmul în ceea ce priveşte documentaţia aferentă organizării unor licitaţii ca la carte. Două situaţii ies în evidenţă în ultima lună: licitaţia pentru spaţiile comerciale de la parter şi licitaţia pentru firma care să asigure hrana pacienţilor.

În privinţa spaţiilor comerciale, Curtea de Conturi atrăgea atenţia într-un raport că firmele nu pot desfăşura activităţi comerciale în baza unor contracte făcute „după ureche”. Mai precis, urmare a unui control, Curtea de Conturi a constatat că spaţiile fuseseră atribuite după bunul plac, ba mai grozav de atât, chiriile erau stabilite după aceeaşi manieră. Legal, trebuia să existe o evaluare pentru stabilirea preţului pe metrul pătrat, respectiv organizarea unei licitaţii de atribuire a spaţiilor.

În condiţiile date, actuala conducere a spitalului a purces la conformare. Consiliul Judeţean Constanţa, în subordinea căruia se află unitatea spitalicească, a adoptat şi o hotărâre în acest sens, plus un regulament de organizare a licitaţiei, respectiv a unui caiet de sarcini. Ulterior, spitalul a preluat documentaţia, prin serviciul juridic, de achiziţii şi contabilitate.

Toate bune şi frumoase, numai că serviciul sau serviciile menţionate nu au reuşit să pună cap la cap documentele, aşa că s-au trezit în ziua licitaţiei pentru spaţiile respective, că participanţii contestă încă din timpul licitaţiei ceea ce se petrece. Participanţii au contstat pe data de 22 octombrie că, după primul pas al licitaţiei, sunt acceptate firme care nu îndeplinesc condiţiile din regulamentul stabilit prin hotărârea CJC. Ar fi urmat şi pasul doi, adică firmele calificate să liciteze prin strigare.

Comisia a decis însă că mai bine se pune la punct cu toate hârtiile, decât să rişte noi probleme la un eventual control al Curţii de Conturi ori, mai grav, al organelor de anchetă! Până în clipa de faţă, nu a fost anunţată o nouă dată de desfăşurare a licitaţiei, iar între timp spaţiile sunt închise: spitalul nici nu încasează chirii, iar pacienţii ori aparţinătorii nu mai au de unde să cumpere un covrig, o apă sau un pampers. O pot face, desigur, de la magazinele situate în afara spitalului.

A expirat contractul cu firma care asigură hrana pacienţilor!

Cât priveşte hrana pacienţilor, ieri (8 noiembrie 2018) a fost ultima zi până până la care a fost în vigoare contractul pentru furnizarea hranei pacienţilor. Pentru că, din nou, licitaţia a fost „cu probleme”, procedura a fost pusă pe „pauză”. Mai exact, un participant la licitaţia pentru serviciul de catering a contestat procedura. În condiţiile date, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa nu a avut de ales: a semnat un act adiţional cu firma care a furnizat şi până în prezent mâncare, în sensul prelungirii contractului. Licitaţia se va relua în momentul în care va veni şi soluţionarea contestaţiei depuse de una dintre firmele participante.

Adăugăm că firma SC Arimex Comexim 2000 furnizează mâncare pacienţilor din spital după ce, în mandatul lui Dănuţ Căpăţână, fostul manager al unităţii medicale, a decis externalizarea acestui serviciu.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/curtea-de-conturi-forteaza-spitalul-judetean-sa-organizeze-licitatii-pentru-spatiile-unde-se-vand-pampersi-prajituri-si-ochelari-361836/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa cumperi de la un jegos de machidon?????
0
0
Pai acum se cearta cine sa ia spaga. Inainte o lua capatana si se rezilva imediat!
9
0
Interesant este cum a construit make chiar langa poarta spitalului! Asadar, totul e posibil in Romanika!
7
0
nu mai e Capatana Penalut sa ia spaga
8
2
cat m am rugat de a doua alimentara de cum intrii sa bage Zuzu si nimic, dorea madame bani multi, mama matii de javra ordinara, sa ramai fara spatiu, asa meriti, calicooo
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614