REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.1° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, s-a autosuspendat din funcția de consilier al ministrului

Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, s-a autosuspendat din funcția de consilier al ministrului

Andreea VREJOIU 7 iulie 2023 | 16:42 2723

Ligia Gheorghe, consiliera și fina Gabrielei Firea, implicată în dosarul bătrânilor torturați în azilele groazei din Ilfov, a solicitat suspendarea contractului de muncă pentru funcția de consilier al ministrului, pe perioada desfășurării anchetei, motivând că nu dorește să afecteze  percepția publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea și a ministerului.

Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, s-a autosuspendat din functia de consilier al ministrului

,,Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse susține eforturile autorităților de a cerceta faptele regretabile din căminele de bătrâni și consideră că, acolo unde sesizările se confirmă, persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă în fața legii. Orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, este inacceptabil. Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni și nu putem fi de acord cu astfel de comportamente.

Reiterăm faptul că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nefiind printre în atribuțiile ministerului.

De asemenea, ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz și nu a avut cunoștință despre activitatea centrelor menționate în această anchetă.

Facem mențiunea că situația juridică a doamnei G. L. nu s-a schimbat, având în continuare calitatea de martor în această anchetă.  Doamna G.L., care a avut legături cu asociația din dosar o scurtă perioadă și pe o funcție onorifică, dar nu a lucrat niciodată la căminele de bătrâni și nici nu a cunoscut activitatea acestora, a pus la dispoziția organelor de cercetare toate informațiile pe care le deține și este în continuare la dispoziția instituțiilor pentru a oferi explicațiile necesare.”, au transmis reprezentanții Ministerului Familiei.

Cine este Ligia Gheorghe?!

Ligia Gheorghe a fost vicepreședinte al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz în perioada 2020 - martie 2022 și apare deocamdată ca martor în dosarul DIICOT privind maltratarea a peste 100 de bătrâni în trei azile din Voluntari. Gabriela Firea, care s-a grăbit să transmită că nu are nicio implicare în cazul azilurilor de pe teritoriul orașului condus de soțul său, este veche prietenă cu Ligia Gheorghe, căreia i-a nășit și fiica. A luat-o și consilieră în Ministerul Familiei, iar de la sfârșitul anului 2021 a pus-o administrator la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA, care deține mai multe active pe malul mării, la Costinești.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma, pesedeul va duce la azil! Sa ii mai votati!
2
0
Ce fata de zdreanta are...
9
0
daca tragi cu pusca langa un pom cu pasari zboara toate. Dupa un timp vin la loc. Nu pe aceeasi creanga dar tot in pom. R-ati ai draku de mwisti hoti !!!
18
0
de ce nu-si da demisia? dupa ce se mai linistesc lucrurile revine pe post......
16
0
Bună tanti asta. Merge o tură
6
4
HUUUUOOOOO FIREA!!! PARSIVO!!!! Sa-ti fie rusine !!!
14
0
fir-ati ale dreacului de tarffe moldo-vence!
16
0
Parvenita din Bacau cu zambet sadic si dorinta de marire. Desi nu are carte multa.
21
0
Rusine Firea te-ai ajuns din fiica de zisar necalificat ditamai ministra ororilor habotnice… Ta-su lui Firea era un amarat de zidar din Bacau sarantoc. Complexele copilariei traite in saracie
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407