REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Litoral SA, o ruină sau o ‘găină cu ouă de aur’? Agenţia de turism a statului nu produce nimic, dar are patru şefi

Litoral SA, o ruină sau o ‘găină cu ouă de aur’? Agenţia de turism a statului nu produce nimic, dar are patru şefi

Replica API 9 august 2018 | 00:15 711

Litoral SA, agenția de turism deținută de stat, nu mai prestează niciun fel de activitate de ani de zile, dar Ministerul Turismului se încăpățânează să o lase în viață. Firma cu un singur angajat și patru șefi a raportat pentru prima jumătate a acestui an pierderi de 100.000 de lei, bani pe care statul îi cheltuie pentru salariile celor trei administratori și a directorului general.

Litoral SA din Mamaia, la care Ministerul Turismului deține 82,2732% din acțiuni, a raportat pentru semestrul I din 2018 venituri zero și cheltuieli de 101.394,22 lei, mult mai mari față de aceeași perioadă din 2017, când a tocat doar 65.548,82 lei. Firma cu sediul în Vila 26 din stațiunea Mamaia a înregistrat astfel după primul semestru pierderi de 99.435,05 lei, față de 64.604,93 lei în perioada similară din 2017. În aceste condiții, Litoral SA își va dubla pierderile la final de an, în 2017 raportând un minus de 157.022,84 lei.

Firma nu mai prestează absoliut niciun fel de activitate din 2012, singurele sale venituri provenind din dobânzile bancare. Litoral SA deține active cu o valoare totală de 1.321.693 lei, în scădere de la an la an. Firma de stat deține în depozite bancare și în casierie cash în valoare 660.845,49 lei, statul aruncând astfel pe geam sume importnte, din moment ce după primul semestru din 2017 lichiditățile însemnau 855.266,3 lei. Din câte se pare, statul va ține firma în viață până va termina de irosit aiurea toți banii pe care Litoral SA îi are în conturi. Sau, pânîă când va decide să resusciteze această agenţie.

Cine conduce Litoral SA

Din mai 2018, Litoral SA este condusă de un Consiliu de Administrație (CA) din care fac parte Daniela Florentina Mastromarino (care este și director general), Isabel Diana Nodiț și Dumitru Lucian Lungoci. Fostă secretară în Primăria Cobadin, Daniela Mastromarino se află la conducerea Litoral SA încă din 2015, după ce, în 2013, ajungea şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Control şi Autorizare (DGCAT) din Autoritatea Naţională pentru Turism. Isabel Diana Nodiț este de puțin timp la șefia Litoral, unde a venit de la conducerea ONG-ului Asociația Pro Mehedinți, soțul său, Andi Gheorghe Nodiț, fiind fost vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți, trecut prin PNL și PDL. În fine, CA-ul de la Litoral SA este completat de Dumitru Lucian Lungoci, actualul director al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Regie pe care, de altminteri, Lungoci a scăpat-o de la faliment. Nu se ştie momentan care este rolul acestuia în cadrul Litoral SA sau dacă statul român chiar are vreun interes să salveze această agenţie de turism.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ministrul turismului doarme? Cum poti sa nu faci nimic si sa primesti salariu. Pentru ce exista Consiliu de administratie? Cine raspunde, sa plateasca.
1
0
Ambulantierii, pompierii, medicalii din urgenta, militienii, albinutze din primarii - nu toti si doua trei deconcentrate - constructii si mediu baga ca tampitii, fiind oricum prea putini. Pe de alta parte, tone de sefuti, sefuleti, frecangii pe la regii si batranet prin comitet umfla, la nivel de tara, miliardul de euro la misto, anual. Si-i doare fix la bashketzi. Nu mai pomenim de lauzele de prin diverse ambasade pierdute prin Vietnam, Argentina si mai stiu eu pe unde draq. Suntem bine.
4
1
De directori este nevoie, patru bolovani care se bat de musca prin birouri. Oricum sunt numiti politic, ceea ce inseamna ca sunt niste prostalai, ca numai din astia gasesti prin partide, unul mai prost si mai lenes ca altul. Din banii aia mai bine se matura prin oras, mai astupau o groapa, toti lingaii de partid au ajuns directori.
12
0
incompetenta va trebui sa dispara, nu mai e mult
12
1
L-a avut si pe Burceanu director a furat si a plecat acum e la Techirghiol la avocati director fura in continuare fara numar unde mai pui ca daca nu il controleaza nimeni s-a plictisit vrea primar al constantei
11
0
Incredibil, o taranca de corbu cu nume de parasuta din italia, face un ban gramada fara sa stie nici unde e sediul. Dar ce se deranjeaza psd sa schimbe ceva, nu. Nici macar un om de la ei sa puna, ei tin tot oamenii lui glabinasu de la pnl in functie.
15
1
Care sa fie rolul lor acolo? Isi rotunjesc veniturile fara sa faca nimic, e clar, nu e nevoie de lamuriri suplimentare. Nu stiu ce cauta aia de la corbu si mehedinti acolo, ba bine a zis vanghele, ne fura si altii din afara si noi suntem umili
13
0
Cred ca li se potriveste manusa . Adica patru putori nu sefi care ling in pula sefi de la bucuresti si sigur sunt cei mai sarguinciosi in campaniile electorale si pe internet . Asta cred ca se intampla .
11
0
Si nu fac si astia greva ptr salarii mai mari ca la ministerul sportului??? Iata doua ministere turism si sport care numai au nicio treaba cu performanta in domeniu si care toaca banii tarii ca niste fabrici comuniste.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367