REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

LITORALUL descris de turişti: ‘SCUMP ŞI MIZERABIL! GUNOAIE peste tot, vânzători ambulanţi exasperant de mulţi şi haos’

LITORALUL descris de turişti: ‘SCUMP ŞI MIZERABIL! GUNOAIE peste tot, vânzători ambulanţi exasperant de mulţi şi haos’

Replica API 10 august 2018 | 00:00 1319

Sursă foto: Mamaia Nord – Bogdan Ocnaru, Facebook

Costinești – Marian Maican, Facebook

Blocuri noi, hoteluri luxoase, iar în fața lor tronează gunoaiele. Plaje reabilitate, cu un nisip fin, în care sunt îngropate mucuri de țigară și PET-uri. Jeg pe drum, pe faleză și pe plaje. Vânzători ambulanți la tot pasul și muzică ce răsună din toată părțile, haotic. Aceasta este realitatea pe care o reclamă turiștii care ajung în stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre. „Îți lasă impresia de baie publică”, spune o turistă despre stațiunea Mamaia, în vreme ce un altul a fotografiat cum, în Costinești, lângă scara de acces spre plajă, s-a format un munte de gunoaie!

Prețurile sunt piperate bine, șantiere sunt la tot pasul, iar mizeria este nelipsită. Aceasta este imagina pe care o descriu cei care au ajuns pe litoralul ca turiști. „N-am mai fost de câțiva ani la noi la mare. Înțeleg și de ce. Și, oricum, e o greșeală pe care sper să n-o mai repet. Litoralul nostru e scump, e mizerabil, e scârbos și populat cu oameni prost crescuți. E un contrast incredibil între blocurile noi, cu finisaje scumpe, mașinile care costă peste 30.000 de euro și jegul de pe drum, faleză, plaje și terase. Dacă o iei la pas, dai peste tone de gunoaie și un miros de îți pică părul din nas”, povestește pe pagina sa de Facebook, jurnalistul Bogdan Ocnaru, venit ca turist pe litoral, împreună cu familia.

Despre Mamaia Nord, acesta spune: „Un loc în care se construiește în draci, haotic, fără vreo strategie. Un loc care se dezvoltă, spun unii. Plaja e lată, are cel puțin 150 – 200 de metri. Nisipul e fin. Chiar dacă e plin de mucuri de țară, PET-uri și pahare. Dacă cineva ar îngriji-o, ar fi minunată. Intrarea în apă e lină, o plăcere să stai la soare.

Mă rog, ar fi o plăcere dacă n-ar răsuna muzică peste muzică, dacă n-ar exista cei 20 de vânzători care să-ți urle în urechi la fiecare două minute. Și asta tot de civilizație ține”. O altă turistă punctează despre sejurul pe care l-a petrecut la mare: „Am reușit să găsim în ultima zi o plajă ok în Mamaia, liniștită și aerisită, în rest totul mi-a lăsat impresia de baie publică”.

Relaxare lângă muntele de gunoi

Nici pentru restul litoralului impresiile nu sunt mai plăcute, fiind reclamată aceeași problemă a gunoaielor. Zilele trecute prezentam în „Replica de Constanța” cum tratează turiștii plaja sălbatică din Tuzla, unde sunt aruncate gunoaie la tot pasul.

La Costinești, în schimb, gunoaiele sunt adunate într-un munte, fix lângă scara de acces spre plajă, după cum arată jurnalistul Marian Maican. Nici vorbă de preocupare din partea turiștilor de a-și strânge resturile în pungi menajere, pentru a le duce la cea mai apropiată pubelă. Nici vorbă de preocupare pentru mediu și păstrarea lui curată. Iar apoi, la sfârșitul sezonului estival, ne mirăm când voluntarii de la organizațiile de mediu anunță că au strâns zeci de tone de gunoaie de pe plajele din județul Constanța!

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar gunoaiele de oameni necivilizati mai merg pe litoralul romanesc in anul 2018. Inteligentii merg in Bulgaria,Turcia,Grecia,Croatia,Italia. Civilizatie la preturi decente. Locuiesc in CT si cand vreau mare merg in Bulgaria sa scap de gunoaie umane si non-umane.
1
1
Toate scursurile fara cei 7 ani de acasa vin vara pe litoral si au pretentii de Miami. Vor cazare ieftina dar conditii de 5 stele, fac ciorba in camerele de hotel, se imbata pana se pisa pe ei si dupa fac scandal, lasa camerele de cazare si baile intr-un hal fara de hal, nu strang absolut nimic dupa ei. Pe plaja ingroapa gunoaiele si chistoacele in nisip, nu ii duce mintea sa ia o punga la ei sa isi stranga mizeria dupa ei. Arunca ambalajele pe strada. Daca adultii fac asa, copii lor o sa urmeze exemplul acestora cand vor creste! Ar trebui aplicate amenzi usturatoare si s-ar rezolva imediat!
17
1
La costinesti se vede clar ca oamenii vor sa arunce gunoiul la pubela. Care pubela ? Aia pe care ar trebui s-o goleasca de cinci ori pe zi. Dar betivul de primar are alte smenuri de facut.
6
0
NU S AR ADUNA MUNTI DE GUNOAIE PE TOATE STRAZILE SI STATIUNILE CONSTANTEI!NIMENI NU VERIFICA!SE MATURA STRADA CU NUIELE RUPTE DIN COPACI!RUSINE, PARAZITILOR DE LA PRIMARIE!!!UNDE SUNT MILIOANELE PE CARE LE INCASEAZA FIRMA?! SA FITI ATENTI DECI IN SEC 21 SE MATURA PE JOS CU UN MANUNCHI DE 5 6 NUIELE!!! FAGADAU CE ZICE?!
10
0
ia nu mai veniti ma pe aici daca e mizeria! ca daca nu mai veniti, nici nu va mai fi!
12
4
Romanul are memorie scurta. Asa era si anul trecut, la fel va fi peste 20 de ani. V ati obisnuit, va place sau ignorati ca voi nu sunteti ca restul. Sunteti praf ca natie ba, sunteti in cadere libera si absolut nimic pe lumea asta nu o sa va scape de gunoaie, nulitati la vedere, manelism si tiganie. Si copii copiilor vostrii in aceeasi cloaca o sa traiasca asa ca relaxati va, luati o punga de seminte, un bidon la 2 litrii de bere si mintiti va ca aveti o viata frumoasa. Sunteti vai mama voastra de natie, de la 20 de ani am realizat ca m am.nascut unde nu trebuia cand nu trebuia.
13
0
Si cine face mizerie? Nu cumva tot turistii??
15
2
Jeja se manifesta oamenii veniti de afara, astia ce au uitat deja graiul romanesc. Si ca sa ne saboteze pe noi, in mod intentionat se creeaza mizerie, haos, insa ce nu stiu ei este ca noi suntem deja imuni la acest gen de bataie de joc. Caci incepand cu iliescu si pana la dragnea, inclusiv basescu asta au facut, ne-au sabotat tara, isi bat joc de oamenii ce i-au votat, toti merita, stiti voi.
6
1
Turistii sa stea cu ciocu mic caci ei sunt principala sursa de gunoi de pe litoral. Lipsa de civilizatie se vede in special vara cand vin ei la plaja si distractie. Lucrurile nu se vor schimba pana nu se introduc amenzi de vreo 400-500 RON pentru 1 PET aruncat langa scari, Iar autoritatile sa introduca cosuri de gunoi cu reciclare anti-vandalizare in toate zonele turistice. Azi-dimineata la 8 o dna bine pe Stefan cel Mare introducea foarte profesionist gunoiul menajer de acasa umpland instant un cos de gunoi. Amenda este de 300 dolari in New York pentru acelasi lucru. In Constanta, 0 RON.
11
0
Mizerie e caracteristica lipsei de LEGI asa cum isi doreste pesta pesedista si gloatele de infractori oficiali si neoficiali. Citeva zeci de amenzi si prezentarea lor in presa si totul ar deveni ca in germania. Dar romanul e educat de pesta ca totul e relativ atita timp cit supravietuiesti mergind pe trecere, intrind intr-un spital, mergind la judecatorie, ... asa ca totul este exact asa cum sint si LEGILE ! Dementa si rautate !
10
2
Bogdan Ocnaru, tipa lumea ca nu are loc de cearsafuri si tu spui ca plaja nu e organizata si curata ? pe ce plaja ai fost tu ma nene in Mamaia Nord. mamaia nord e singura plaja organizata si curat prietene, sunt si mici exceptii dar de neluat in seama. tea suparat pe tine cineva si ce ai zis , ia sa-i iau eu putin la perpules. o fi mai curata plaja de la Eforie, sau aia de la 2 Mai, poate Vama Veche, cu siguranta aia din Mamaia de pe la Perla.
4
3
De remarcat ca tocmai turistii fac mizerie,arunca gunoaiele peste tot si dupa aia se plang.
17
0
Asociatiilor de turism, ce fac?
8
1
Sefii PSD tot aici vin?
11
0
Dar dintre acesti turisti autentici sunt 25%. Resul sunt niste salbatici ce fac aceste mizerii ,urla zi si noapte se inbata si se drogheaza.Mai avem un hop si scapam.
26
0
scrieti ca e la Navodari, nu in mamaia sau le e rusine?
12
1
In realitate Navodari
15
1
Nici chiar asa Mizeria o fac toti pt ca toata Romania este plina de gunoaie Am devenit de o nesimtire rara Copii needucati adulti la fel arunca gunoaie peste tot iau masa pe plaja si si lasa resturile ,arunca din masini ,lasa gunoiul la coltul blocului ,sau la usa apartamentului pana pute .Imi spunea cineva ca in Japonia nu sunt cosuri de gunoi Fiecare si l duce la pubela lui .Romania este minunata si litoralul este frumos .Nu mai proslaviti pe altii educati va progeniturile .Volens nolens de aici mancam au mancat si trait parintii si bunicii
20
0
De vreo zece ani,ma plimb pri Mamaia numai in extrasezon.In timpul sezonului pe plaja si nu numai este o mizerie de nedescris,facuta atat de turisti cat si de localnici,deopotriva.
26
3
propagat si s-a dorit asa sa fie.uitati-va cine sunt ''patronii''de ''hoteluri'':fosti ospatari care luau suturi in cur-adica machedoni-care au pus labele jegoase pe patrimoniul de stat.apoi au aparut arabii si alte lepadaturi.Prostia e atat de mare si de o parte si de alta.Sunt unii sado-maso care dau 1000 de euro cel putin pe sejur 2 persoane,5 zile.Mai fratilor,cu banii astia sunt multe alte locuri de 10 ori mai atractive.delasarea administratiei locale psd cu mazare si valetul lui vor duce la dezastru Constanta.la asa primar asa zona turistica.plaja a ajuns o cocina pentru porci.
32
2
Mda..de parca nu turistii fac mizeria de nedescris...
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614