REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Litoralul românesc, RAIUL comercianţilor. Constănţenii au ajuns la limita răbării: ‘CEREM să ni se respecte dreptul la plajă GRATIS’

Litoralul românesc, RAIUL comercianţilor. Constănţenii au ajuns la limita răbării: ‘CEREM să ni se respecte dreptul la plajă GRATIS’

Replica API 25 iunie 2018 | 10:49 354

Plaja nu mai este de mult oază de libertate şi încărcare energetică pozitivă! Tot mai mulţi comercianţi au “invadat” nisipul cu baruri şi şezlonguri. Ambaltă frumos ideea de a oferi confort turiştilor care doresc să vină la mare pe litoralul românesc, comercianţii îşi fac de cap cu intenţia directă de a scoate profit. Plaja era cândva un loc “sălbatic”, malul Mării Negre având plaje în care oamenii se simţeau cu adevărat liberi şi se bucurau de liniştea mării. Astăzi, lucrurile s-au schimbat.

Odată cu aprobarea sezlongurilor pe plajă, a barurilor şi a sutelor de magazine, dar şi cu intenţia dezvoltării turismului românesc în acest sens, litoralul românesc a devenit “mica Ibiza”, locul în care muzica se aude tare şi distracţia este în toi. Constănţenii aplaudă investiţiile făcute pe litoralul românesc, iubesc muzica şi ştiu să se distreze cel mai bine. Cu toate acestea, nu îmbrăţişează ideea ca fiecare petic de plajă să fie ocupat de şezlonguri.

“Nu au trecut cei 5 ani de cand plajele din Constanţa au fost amenajate cu fonduri Europene. Nu au trecut cei 5 ani în care activitatea comercială este interzisă pe plajă. Din acest an, dreptul la plajă gratis ne-a fost luat prin invazia de şezlonguri, Plaja care este un domeniu public a devenit un domeniu privat unde fiecare îşi face propriile reguli. CEREM sa ni se respecte dreptul la plajă GRATIS. Dorim o soluţie pentru oprirea nebuniei cu şezlongurile.”, a declarat o constănţeancă pentru Replica de Constanţa.

Comercianţii, “în vizorul” autorităţilor locale

Reamintim că în data de 15 iunie a.c., ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a avut o întâlnire cu autorităţile locale constănţene în care s-a discutat despre proiectul care priveşte impactul eroziunilor costiere. Ministrul Apelor şi Pădurilor a inspectat plajele din sudului litoralului românesc şi a constatat unele abateri la legile impuse.

“Am fost şi la Vama Veche! Aici am constatat faptul că lipsesc cu desăvârşire indicatoarele de semnalizare cu privire la poţiunile de plajă pe care turistul îşi poate întinde cearceaful”, a precizat acesta la acea dată. În continuare, ministrul a declarat că observând asta şi aflându-se la prima abatere, agenţii economici au primit avertismente, însă în cazul în care nu vor respecta aceste reglementări, riscă rezilierea contractelor de închiriere!

Aşadar, începând de săptămâna trecută, s-au trimis înştiinţări cu privire la acest fapt agenţilor economici de pe litoral: montarea de panouri care să indice locul cearceafelor pe plajă, 30 % din porţiune, partea de la mal fiind destinată turiştilor care se pot relaxa şi pe prosop. Aceste sunt doar câteva aspecte care vor fi rezolvate.

Citeţte şi: https://www.replicaonline.ro/zona-de-coasta-a-marii-negre-in-plin-proces-de-reabilitare-diguri-noi-si-plaje-largite-358521/

Citeşte şi: https://www.replicaonline.ro/preturi-mai-mici-constantenii-prefera-plajele-din-oras-in-locul-aglomeratiei-din-mamaia-358657/

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nimic,asa e legea pe 5 ani de cand au largit plajea,,spaga mare la apele romane
5
0
idem si la vama veche, padurea de umbrelute si sezlonguri devine de la an la an tot mai deasa. Malul marii este ocupat integral de aceasta padure, mi-e greata sa mai pun piciorul pe asa zisa plaja cu muzica din 5 directii, beach-baruri etc. O sa transformam acest loc in Costinesti cat de curand. Traiasca maneaua, semintele si berea la pet. Rusine
6
0
Sobolani astia o sa manance si nisipu.
6
0
Oare cine e primar : fagabou decebalus. Asa ca ciocu mic , ti ai dreaq de hoti si koorve
7
1
De ce i-au lasat sa faca baruri si sa puna sezloange? Plajile nu aveau voie sa fie inchiriate cel putin 5 ani, nu s-au putut abtine de la spaga care au luat-o si au uitat regulile? Niste gunoaie de oameni cei care ne conduc le doresc moartea arzand... Niste gunoaie toti cei care ne conduc... Rusine deaia am ajuns tara asta asa, nu se respecta doua vorbe la un loc
10
0
Este abia al treilea an si plaja din Faleza Nord...extinsa printr-un program cu fonduri europene s-a umplut de umbrele si sezlonguri...chiar nimeni nu vede ce se intampla...parca regula era ca dupa cinci ani sa ai voie pentru a planta umbrele, sezlonguri si mai stiu eu ce alte tampenii. Romania tara excrocilor...
15
0
makidonii din primarie fac legea
16
2
Las' ca fac eu plangere la fondurile EU ca sunt sezlonguri pe nisipul platit de ei,si sa vezi cum ramburseaza fondurile!
24
0
In mod firesc,plajele ar trebui intretinute de primariile localitatilor . Primariile sa poata autoriza chioscuri de unde cine vrea,sa-si inchirieze saltele,umbrele,sezlonguri,pe care sa si le instaleze fiecare unde crede pe plaja. Plaja este libera,de ce dracu niste mogaldani sa stoarca bani de la oameni? Ce e cu tigania asta? E jaf pe fata,sub eticheta asa zisei economii libere de piata.
27
0
Consider ca autoritatile publice au datoria de a pastra curatenia pe plajele romanesti, prin masuri disciplinare daca e nevoie, somatii, amenzi, afise informative cu reguli impuse. Nu datorita unor bisnitari este mai bine " intretinuta" plaja. Un singur sezlong duminica la ora 15 costa 25 de lei pe plaja dintre Venus si Saturn , unde nici cabine de schimb nu exista. Nici toalete si nici salvamar.
24
0
Cand nu o sa mai jupoaie pielea de pe tine ABDL atunci o sa aibe lumea loc de cearceaf gratis le plaja...pana atunci macar sa-si plateasca curatenia care le e esigurata pe plaja
9
7
Poate aude si maidanezul de Horia Constantinescu seful OPC Constanta care a ocupat plaja sin Costinesti cu tot felul de chioscuri ,corturi,baldachine.Afacerea este a lui si se ocupa personal de ea ,chiar daca a instrainat-o in acte fostei si actualei sotii,mamei ,nepotului .Stim cu totii ca nu trebuia sa aibe nimic pe numele lui cand a acceptat functia publica la OPC.Maidanezul nu intelege ca la apa au voie turistii cu prosopul!
38
4
Bai Uzune cand ai ajuns iarasi director la Apele Dobrogene ai spus ca esti specialist si ca o sa faci ordine in institutie. Ai facut un cacat, nu ai schimbat nimic din directorii ciorditori pusi de Mitrea si Papari cu girul umflatului de Constantinescu. Nu te vad bine in maxim trei luni te dau astia afara ca au bani de pe la cei cu plajele si platesc la stapanul tau de la Bucuresti membru Alde iar papagalii tai de sefi PSD o sa se cace pe ei asa cum au facut cu toate institutiile din Constanta. Esti un mare fraier si iti meriti soarta!
30
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108