REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Locuitorii din Henri Coandă, primii la depus dosare pentru ajutorul de încălzire

Locuitorii din Henri Coandă, primii la depus dosare pentru ajutorul de încălzire

Virgil STOIAN 7 octombrie 2022 | 00:00 1949

Începând cu data de 26 septembrie 2022, constănțenii pot depune formularele pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2023. Ajutoarele pentru încălzire în sezonul 2022-2023 se acordă în cadrul a patru surse de încălzire: energie termică, gaze naturale, energie electrică şi alte surse de încălzire (lemne, combustibili solizi sau petrolieri). Până acum, la Constanța s-au îngrămădit să depună cereri locuitorii din cartierul social Henri Coandă, 163 de persoane solicitând ajutorul de încălzire, fiind vorba despre curent electric. În medie, s-au depus 60 de dosare pe zi, pentru acordarea ajutorului de încălzire.

Pentru a putea beneficia de ajutoare, cei care le solicită trebuie să aibă venituri maxime de 1.386 lei/membru de familie (în cazul familiilor) şi de 2.053 lei (persoane singure). Cu excepţia ajutorului pentru energie termică, în cazul căruia compensarea se calculează în funcţie de consum, valorile maxime ale celorlalte ajutoare care pot fi acordate sunt: 250 lei (gaze naturale), 500 lei (energie electrică) şi 320 lei (alte surse de încălzire).

La Constanța, deocamdată oamenii nu se îngrămădesc, media fiind de 60 de dosare depuse pe zi. Potrivit reprezentanților primăriei, până acum au fost primite: la Termoficare – 50 de dosare, la gaze – 125, la lemne – 130, curent electric – 11 și curent electric Henri Coandă – 163. Prima lună de acordare a ajutorului de încălzire este noiembrie, doritorii putând depune dosarul până pe 20 noiembrie, iar apoi dosarele se pot depune în fiecare lună între 1 și 20 ale luni, urmând să intre în plată cu luna respective. Conform statisticilor, cei mai „harnici” la depus dosare au fost cei din cartierul Henri Coandă, cu 163 de cereri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce ma bucura e ca si ciorile citesc comentariile si daca nu ii pupi in c*r cu pomeni esti rasist . la munca ba atirnatorilor
1
0
ba ahahah,ori esti t***n ori esti agricultor.stai dreq cu tiganimin bloc si mai vb daca e bine sau nu.ia.o le mata de pe centura si du.o la gara,sub pod,unde stai.puneti tiganimea la munca,spart pietre,taiat sare,mine uraniu daca strins frunze si vopsit nu va convine.cind vad un bmw de bronzat in pom,ma unge la inima.va iubim,caca voi nu gasim!aveti loc in india.ba aah,nici rudele lor din turcia nu.i suporta pe tiganii romani,ii trimit inapoi! de ce oare?mata a spalat scarile de bloc?
7
0
Sincer, nu am cum săi invidiez pe acești oameni, faptul că n-au muncit se vede, stau în niște ghetouri insalubre claie peste grămadă, eu unu nu mai plătesc de ceva ani nici 5 bani la statul ăsta mafiot, condus de grupuri de mafioți, și credeți-mă mie destul de bine.
7
1
Culmea, celelalte etnii s-au integrat si poti sa te bazezi pe ele in societate (ingineri, doctori, profesori) dar tiganii refuza de ani de zile sa se integreze. Sub teroarea lor singurul mod de aparare natural este rasismul, in conditiile in care guvernul si administratiile locale ii apara si le ofera conditii bune din banii nostri. Si te miri de ce ajung romanii disperati sa scrie/gandeasca "Moarte Ciorilor". Expulzati toata etnia din Romania, o solutie umana si decenta.
11
1
GIGI e doar un analfabet rasist infect . Ia-o pe ma-ta la vopsit pomi si dupa aia zi de altii. Esti analfabet cumetre .. lasa netul si du-te la scoala . Inapoiat j***s
1
10
Am ajuns sa muncim ca sa beneficieze de ajutoare toate scursurile societatii. S au obisnuit cu mocangeala. Le dadeam eu un ajutor de nu puteau sa l duca . La munca tata !
13
1
ptr prostanul de jos.bouare,am c***i turce la parter.vara le vin alte ciore la 3 noaptea,urla,trintesc usa masinii.pute pe hol a ulei gogosi,asta.i mincarwa lor.stau afarasi fac circ de la 12 la 2,3 dimineata,In Fiecare Zi.mata.i rasista,nic tiganii lor nu.i suporta,famiflia arif,ce.i mai jegosi din mangalia.acum sint la nemti,vara terorizeaza trei blocuri.nici unul nu munceste,era doi acum sint 20.fura curent,cablu apa.rasista e mata,stai. u ei sa vezi ce bine e ,fraiere.daca ar munci,poate ar respecta pe cei care ziua muncesc sa le plateasca pomenile psd!dar si tu esti atirnator,se vede!
10
1
Du-te tu la strans frunze si vopsit pomi idiotule. Ia-o si pe ma-ta cu tine si repara sosele. Esti doar un rasist infect fara scoala care face pzda mare in comenturi. Esti p***t dar ai pareri.
3
14
Hoti care sunt la putre , se gandesc doar la ei . Le mai scapa cate ceva printre degete asta ca sa para ca fac si ei cate ceva pentru popor . Au reusit sa duca in faliment familii si afaceri care pana mai ieri erau cat de cat stabile . Sunt pusi pe distrus , scopul lor nu stiu care este . Ce vedem acum , este ruinarea tuturor nu doar a unora . Ca sa poata sa faca ce vor fara frica unei opozitii , si-au dat mana pnl si psd . Partidele mici nu au putere . Sa si vazut pe doi octombrie ca pot fi si destabilizate . Asta ca sa nu vorbeasca aceiasi limba . Viitorul Romanie este unu gri spre n***u . Chiar si titlul asta ca locuitori din Henri Coanda au depus dosare este ca oameni sa se manance unii pe alti .
8
0
Jigodiile,iar au scos saraci Romaniei la innaintare"nu conteaza etnia"pentru ca sa mute atentia de la mari hoti ai tari:traderi sau intermadiari din emergie care cumpara curentul cu un leu de la producator si in vand cu 7 lei,gastile de interese din toate partidele care au avut bani tari pe mana din 1990 pana astazi,gasti care funtioneaza dupa modelul clanurilor mafiote,acea parte dintre privati defapt niste spaguitori ai funtionarilor de la stat sau agreati de un partid sau altul aflat la butoane,doctori in stiinte falsi,politie corupta,judecatori mana in mana cu politicieni caci parlamentari le-au dat o groaza de drepturi legal nu pentru ca magistrati ar merita ci pentru ca asa a vrut pwla lor,directori la firmele de stat care se comporta de parca ar fi propritari acolo unde au fost numiti politic"deci nu pe baza de competenta",impreuna cu membri A.G.A si ai consiilor de administratie,alti care sug bani de la stat fara sa faca numic si sa nu ii uitam pe cei care au funtii de control si supraveghere a preturilor la energie,alimente,inport-export,legalitatea actelor la firmele private sau de stat oameni care sunt cei mai vinovati pentru situatia asta din Romania tara in care se pare ca nu este lege decat pentru gainari in rest fiecare face ce vrea pentru ca are el pe cineva la care cotizeaza sau face parte din marea famiglie politica din Romania si ai sa spun si de presa care arunca fumigene cum este si articolul asta pentru ca asa trebuie sa faca daca vrea sa aiba bani sa traiasca in jungla asta numita Romania.
8
1
Puneti ba tiganimea la munca!Primariile ulii,ce tot dati pomana?Nu e de munca,pus pomi,vopsit poduri,reparat sosele,nu se gaseste munca necalificata ptr t****i?strins frunze,dat cu var copaci,etc.Stau acasa la caldurica tiganii,taie pomii ramasi si fata ca iepurii viitori asistati.Ptr t******e noi Nu existam,doar sa ne mulga de bani,sa stea intr-un bloc unde sa fure curent si apa,ceilalti sa plateasca.Puneti-i la un loc,lasati pomenile,la munca,intii se platesc datoriile,plata in vouchere mincare!
24
2
Sa traiasca mazare ca a adus ghetoul in mijlocul orasului.
16
2
de incalzire! O canistra de benzina si un chibrit! Sa asomam toate c i o r i l e!!!
20
2
gasti, interese, cum va mai suporta Dumnezeu?
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920