REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Locuitorii unei străzi din Techirghiol, TERORIZAȚI de un VECIN! Poliția i-a BĂTUT la POARTĂ

Locuitorii unei străzi din Techirghiol, TERORIZAȚI de un VECIN! Poliția i-a BĂTUT la POARTĂ

Replica API 8 iunie 2019 | 00:00 423

'Crescătorie' de câini și pitbull AGRESIV lăsat pe stradă!

'Crescătorie' de câini și pitbull AGRESIV lăsat pe stradă!

Mai multe persoane din localitatea constănțeană Techirghiol susțin că un vecin, efectiv, îi terorizează. Acesta ar avea mulți câini în curte, unii corciți și cu rasa Pitbull, pe care i-ar înmulți pentru a-i vinde în piața Brick. Însă nu aceasta este problema care îi deranjează pe oameni, ci faptul că animalele sunt neîngrijite, lăsate să flămânzească, motiv pentru care devin agresive, se bat între ele, făcând un zgomot infernal. Mai mult decât atât, un Pitbull iese frecvent din curte și este agresiv cu alte animale, chiar și cu copiii. Polițiștii locali și cei de la Poliția Națională au verificat situația din teren, dar nu au putut lua legătura cu proprietarul, motiv pentru care îi vor lăsa o 'invitație' la Secție.

Sesizările sunt legate de un bărbat care locuiește pe strada Muncii, colț cu strada Ioan Dona, după depozitele de materiale de construcții: ”într-o singura curte se află mai mult de 10,12 câini, ținuti în condiții improprii, flămânzi. Un câine matur, din rasa Pitbull iese din curte și umbă dezlegat pe afară și atacă oameni, mănâncă și alte animale mici, și se ia la bătaie, intră și în curțile vecinilor, face prăpăd. Iar acest om îi tot înmulțește. Nu are condiții să-i crească și vor deveni un pericol, dacă deja nu sunt!”, susțin oamenii. Poliția Locală din techirghiol s-a autosesizat cu privire la caz și au mers, alături de Poliția Națională, la fața locului. Oamenii legii au precizat că situația se confirmă însă, oricâte demersuri au făcut pentru a sta de vorbă cu proprietarul, nu au putut întrucât acesta nu a ieșit din casă. Astfel, ei vor lăsa o invitație să se prezinte la Secție.

Ce spune Primăria din Techirghiol: un câine are nevoie de 50 – 500 mp!

Totodată, menționăm că reprezentanții Primăriri Techirghiol, amintesc, încă o dată, că pentru întreținerea unui câine - este necesar să se dețină un teren cu suprafață cuprinsă între 50 mp-500 mp.

”Luând în considerare numeroasele sesizări privind disconfortul produs prin deținerea animalelor domestice, doresc să va informeaz cu privire la următoarele aspecte: Conform H.C.L. nr. 17/2017, cetățenii care au în proprietate/administrare atât construcția cât și terenul aferent acestuia pot să întrețînă câini, numărul acestora fiind condiționat de suprafață deținută după cum urmează: pentru întreținerea unui câine - este necesar să se dețină un teren cu suprafața cuprinsă între 50 mp-500 mp. Pentru întreținerea a doi câini - este necesar să se dețină un teren cu suprafață cuprinsă între 501 mp-700 mp. Pentru întreținerea a trei câini - este necesar să se dețină un teren cu suprafață peste 1000 mp. Adăposturile pentru animale se amplasează la cel puțîn 10 m față de cea mai apropiată locuință. Microciparea și înregistrarea câinelui la medicul veterinar este obigatorie conform Legii 258/2013. Nerespectarea regulamentului se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 1000-5000 lei/cap persoane fizice și 2000 -10000 lei pentru persoane juridice. De asemenea, în zona 1 a orașului nu este permisă creșterea animalelor domestice și a păsărilor de curte. În zona 2 se pot crește păsări maxim 10 capete. În zona 3 se pot crește: păsări 30 capete, ovine maxim 5 capete, porcine maxim 3 capete. În zona 4 se pot crește: bovine 2 capete adulte plus 2 capete tineret, ovine 15 capete, porcine 5 capete; păsări 150 capete, după abținerea tuturor autorizațiilor necesare. Pentru anul 2019, Primăria a luat măsură delegării serviciului pentru gestionarea cânilor fără stăpân, în vederea creșterii nivelului calitativ al serviciilor”, potrivit reprezentanților Primăriei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnul virgula daca spuneti cine sunteti putem vorbi
0
0
Pai daca ai doar 1,30 m , ramai sclav toata viata .
1
0
Pe fetita de beldis ii rupeam tartita in wc la teachers. EU am ajuns un sclav taximetrist si el se crede interlop.
1
1
Chiar si eternul Caragiale s-ar prapadi de ras! Din enuntul regulamentului se intelege fara echivoc ideea ca daca ai peste 500 mp nu mai poti creste un singur caine, ci obligatoriu 2, iar daca ai intre 700 mp si 1000 mp nu poti creste nici un caine, pentru ca doi caini poti creste pe maximum 700 mp iar pentru trei caini ai nevoie de minimum 1000 mp. Reguli concepute si editate de cretini pentru cretini.
3
0
primaria nu are tinp de pierdut cu javrele din Techirghiol ...
2
4
Nas si Faruk mi-e dor grav de voi fetele mele va simt lipsa ultimele zile haideti acasa
3
1
aia care vreti sa i Beliti Va pot da si pe a mea
7
2
E plin orasul de caini, iti e frica sa mai iesi pana in centru, sa nu mai zic zona primariei spre politie si stadion . Dar nu maidanezii! ci cainii proprietarilor hamdixapati mintal
11
5
Cainii de la poarta manastirii si sanatoriul de copii sunt sub ocrotirea domnului....aceste animale flamande ataca oamenii seara...exista primarie sa ia masuri...firme de ecrisaj....?!?!
10
4
techirgiol e benefic si oaselor de caine !
4
3
Bai idiotilor si ce ati rezolvat vreau sa spuneti!
6
6
jupuiti caini ,,,si propietaru jupuit de viu.
16
10
Acest comportament agresiv seamana cu cel al Ariciului din medgidia
6
5
ce articol de rahat, nu e limitare la nr de caini pe proprietate, iar primarul e un hingherofil, ca si replica
17
18

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367