REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

LOCURI INEDITE în care sunt ASCUNȘI MIGRANȚII: Uneori nu au nici aer și se înghesuie cu zecile!

LOCURI INEDITE în care sunt ASCUNȘI MIGRANȚII: Uneori nu au nici aer și se înghesuie cu zecile!

Replica API 14 decembrie 2019 | 01:17 326

Cutii, paleți sau chiar pe roți!

Cutii, paleți sau chiar pe roți!

Polițiștii de frontieră se confruntă frecvent cu cazuri de migranți descoperiți pe teritoriul nostru, în general la granițe. Se întocmesc dosare penale, sunt demarate cercetările în vederea luării măsurilor legale. Cei care efectuează aceste transporturi se aleg cu bani frumoși de pe urma transportării persoanelor care vor să plece din țările lor și să intre ilegal în altele. Însă, o dată depistați de oamenii legii, vor fi acuzați de trafic de migranți. Însă, un aspect important este legat de modul în care sunt transportate persoanele, ascunse în fel de fel de locuri, de la cutii de carton, paleți sau chiar pe.. roțile de rezervă!

Un caz concret este legat de poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Ostrov, care au depistat, ascuns sub un camion, pe roata de rezervă, un cetăţean pakistanez, care intenţiona astfel să intre ilegal în România. Mai exact, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc care conducea un ansamblu auto, format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă sub camion, pe roata de rezervă a semiremorcii, o persoană de sex masculin. Tânărul, care nu avea documente de identitate asupra sa, a declarat că este cetăţean pakistanez, are 23 de ani şi s-a ascuns sub ansamblul auto cu scopul de a ajunge în Italia, la prieteni. Conform protocolului româno – bulgar, cetăţeanul pakistanez şi şoferul camionului au fost preluaţi de autorităţile de frontieră din Republica Bulgaria în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. Apoi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi colegii lor bulgari au depistat în P.T.F. comun Silistra - Ostrov doi cetăţeni afgani, ascunşi sub roţile de rezervă ale semiremorcii unui ansamblu auto înmatriculat în Turcia, care intenţionau să intre ilegal în România. În urma controlului efectuat de echipa comună a poliţiştilor de frontieră români şi bulgari au fost descoperite două persoane se sex masculin, ascunse sub roţile de rezervă ale semiremorcii. Cei doi bărbaţi, cu vârste de 17 şi 20 de ani, nu aveau documente de identitate asupra lor şi au declarat că sunt cetăţeni afgani. Din declaraţiile cetăţenilor afgani a rezultat faptul că aceştia intenţionau să ajungă în Austria sau Marea Britanie. De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I - Nagylak au descoperit 20 de cetăţeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia şi India, care încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi în interiorul unei autoutilitare încărcate cu paleţi. Și echipajul unui feribot olandez a descoperit 25 de migranţi într-un container frigorific la bordul unei nave care se îndrepta spre Marea Britanie, nevoită apoi să se întoarcă, au anunţat poliţia şi serviciile de salvare din Olanda, relatează AFP.

CONDIȚII INUMANE: Nu au mâncare, apă și.. nici măcar aer!

În continuare, amintim de un caz de pe teritoriul României, fiind vorba despre o grupare infracțională de trafic de migranți destructurată. În urma cercetărilor s-a stabilit că transporturile de migranți ce ajungeau pe teritoriul României plecau din Timişoara către țările din vestul Europei și se derulau pe parcursul a cel puţin 20 de ore până la destinaţie și erau efectuate de cele mai multe ori cu mijloace de transport de tip camion. Migranții erau ascunși pe parcursul acestor călătorii, în interiorul remorcilor, printre mărfurile transportate. Persoanele astfel transportate nu aveau acces pe parcusul călătoriei la mâncare, apă şi acces la toaletă. În anumite situaţii, din cauza lipsei oxigenului, dar în ciuda temperaturilor mai scăzute, migranții preferau să taie părţi din prelata remorcii pentru a ventila spaţiul în care se aflau. Amintim și faptul că, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, în data de 27.05.2019, în jurul orei 3.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român M.M., în vârstă de 31 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Benz, înmatriculată în România. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, în compartimentului marfă, au fost descoperiţi paisprezece cetățeni străini, ascunşi în trei cutii de carton. Și, din păcate, acestea sunt doar câteva exemple.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pakistanezul ... mars in africa ??? Kek esti mai prost ca pakistanezul !!!! daca Pakistan e in Africa creieru tau e in cacat
0
0
Mori, fututi mortiin gat de nationalitate conlocuitoare jegoasa !
14
4
Bah saraciilor, voi ce plua mea erati inainte de 90? Voi credeti ca de bine emigreaza? Futu-va-n gat cu rasa voastra facuti din Traian si Decebal. Deh, familie traditionala. Neamurike voastre ce plm sunt in Spania, Anglia sau Italia?
6
15
Marsh inapoi in africa. Romania pentru romani.
16
7
moarte imigrantilor!
14
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218