REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Lovitura lui Ponta pentru Dragnea și Tăriceanu a ajuns în presa internațională!

Lovitura lui Ponta pentru Dragnea și Tăriceanu a ajuns în presa internațională!

Replica API 7 decembrie 2018 | 00:00 245

Pierderea majorității de către PSD și ALDE în Camera Deputaților a fost relatată, miercuri, de Euronews. Jurnaliștii străini au citat un analist politic român care a profețit că fostul premier Victor Ponta va deveni o voce importantă a opoziției, conform stiripesurse.ro.

„Coaliția de guvernare din România a pierdut, marți, majoritatea parlamentară după ce mai mulți parlamentari s-au înscris în alt partid, arătând încă o dată instabilitatea politică existentă în țara care se află la câteva săptămâni distanță de preluarea președinției Consiliului UE”, a scris Euronews.

Jurnaliștii străini au menționat că celor din PSD și ALDE le lipsesc acum două voturi pentru majoritate. Știrea mai arată că patru deputați au plecat din PSD la partidul fostului premier Victor Ponta și publicația îl citează pe acesta cu afirmația că PSD a fost „deturnat de un grup care conduce țara spre dezastru”.

Euronews mai scrie că de când a venit la putere acum doi ani cu o majoritate confortabilă, coaliția de guvernare s-a confruntat cu scandaluri. Jurnaliștii străini enumeră condamnarea lui Dragnea în primă instanță, acuzațiile Comisiei Europene privind piedicile în lupta împotriva corupției, plus alte scandaluri interne care „au ridicat dubii privind capacitatea Bucureștiului să preia șefia Consiliului UE”.

Publicația menționează că de fiecare dată, Dragnea a găsit soluția să își păstreze majoritatea, prin racolări din alte partide.

Analistul politic Radu Magdin, fost consilier al lui Ponta, a spus pentru Euronews că PSD ar putea deconta la alegerile europarlamentare faptul că s-a luptat mai mult cu procurorii decât pentru mandatul primit de la cetățeni la urne și că partidele mai mici, precum Pro România, USR și RO+ ar putea să profite de această oportunitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Insuficient si ineficient insa ca de obicei. Dracnea rezista.
1
0
Cu ce sa profite ponta usr sicioloa hai ponta poate lua un 2% de la psd dar ceilalti de dreapta ia de la pnl ai-l scot pe iohannis din turul 2 asa ca ponta cu securisti lui o ia in bate sa vedem mai castiga daciana la anul pt europarlamentare in partidul lui ponta de 3 lei
0
0
Cine e Viorel asta? Un profitor de ocazii.
2
0
pisicul tradator se da si el mare , o sa vedem ce mai ramane din formatiunea lui politica.Nici via lui Ghita unde o alerga pe Luluta, nici nasii Oprea si Maior nu-l mai salveaza.Marsh la dat cu mopul in cofetaria sotiei
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272