REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ludovic Orban: Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022

Ludovic Orban: Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022

Replica API 9 februarie 2021 | 00:17 1571

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022.

Ludovic Orban

"Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie", a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă în acest an nu va mai fi o altă creştere a punctului de pensie, decât cea de anul trecut, Orban a spus: "Cu siguranţă, punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022".

Potrivit liderului PNL, "sistemul de a creşte punctul de pensie în iulie - septembrie a provocat foarte multe anomalii şi foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară".

"Sigur, am discutat şi de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe şi care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu, şi anume: dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

Referindu-se la pensiile speciale, Orban a amintit că în planul Guvernului există ca obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor, care va cuprinde şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale.

"Există un acord între PNL şi USR - PLUS de a susţine modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. (...) Problema este că elaborarea prevederilor legale care să permită apropierea pensiilor speciale de (...) un principiu de contributivitate se va face într-o perioadă mai lungă de timp. Din cauza asta noi am votat in BP al partidului în unanimitate să susţinem modificarea, de altfel e şi un proiect de lege depus de PNL, - modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor, astfel încât să nu se mai plătească pensii speciale pentru cei care au fost parlamentari. (...) UDMR să vă prezinte punctul de vedere al UDMR, eu vă prezint punctul de vedere al PNL", a adăugat Orban.

El a menţionat că prin bugetul pe acest an, subiect discutat în şedinţa coaliţiei de luni, se doreşte creşterea investiţiilor şi absorbţia fondurilor europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat o sa mai rabde romanii atata umilinta? Chiar nu ne putem trezi odata sa nu mai ramana picior de politician actual?
3
0
Cu siguranta vot creste!! De unde rasa matii Organe ai tu siguranta?? Io zic k VETI SUGE PULA pana la sfarsitul anului ASTA CU SIGURANTA!
1
0
Odata la 32 de ani si mamaliga explodeaza. Daca ati sti cati de Bobu, Postelnicu, Dinca etc. sunt si acum in guvern, parlament si alte structuri de conducere!...
3
0
Oamenii au vrut schimbare,schimbare pe care o au acum!Unii au vrut schimbarea ,iar altii nu s-au sinchisit sa iasa la vot,iar acum tac si inghit in sec!Daca ar durea prostia v-ati tavali pe jos de durere!Asa este cand te saturi de bine!
5
0
Usr si Udmr nu sint de vina ?----stau bine-mersi impreuna cu pnl penntru avantajele financiare ---- nistenemernici care stau impreunna ptr ciolan ----Imi pare rau ptr votantii lor dar si-au batut jocde tot poporul asta amarit----
5
3
Totul se poate rezolva in cateva zile nu pana la 1 ianuarie 2022, numai sa se vrea! Dar interesele sunt altele pt nenorocitii astia!
5
2
Orbane, si boschetarul de Basescu cat a fost la putere a facut ce faceti voi acum. Cate procente a luat PMP la alegeri ?
7
2
luati si inghititi, acum stati in casa oitelor!!!
10
4
Vom creste punctul de pensie cu 0,000000000000000000000001 la suta...ASTEPTATI PROSTII NOSTRI !
9
7
ORBAN ORBAN DOI BAN GAURIT SI LA SUMAN AI PLESNIT SI RABUFNIT PE POPOR TU AI MINTIT DUPA MULTA CARANTINA SI JANDARMI CU BURTA PLINA NOI AM SUFERIT IN CASE RABDIND GRAV RABDIND DE FOAME SI IN STARILE DE ALERTA SUNTEM LIBERI CA IN CUSETA SOMAJUL NU E PLATIT POPORUL E SCHINGIUIT CU SCUMPIRI SI TAXE MARI FIREATE-AI DRACU DE BONDARI ORBAN SI CU SLEAHTA TA UUUU
10
7
va invit pe partie dragii mmei zapada e grozava ! eu traiesc ca un nababa pe spinarea voastra ! voi muriti in spitale eu duc o viata de lux si ma doare la schiuri ... mai citesc pardon silabisesc cateva abureli de pe prompter pentru prostime eu atata prostie ca in tara asta chiar nu am vazut ... si am calatorit prin foarte multe tari vorba aia ...
8
7
Corect! Are dreptate d-ul Orban, da Legea 263 sa fie aplicata. Pana la 1 ianuarie 2022 guvernul are timp sa rezolve toate innechitatile, discrepantele si anomaliile: pensii speciale, pensii parlamentare, salariile si sporurile magistratilor, pensiile ENORME ale acestor privilegiatii ai psd-lui...daa.... Ciumatiii care si-au votat asemenea facilitati, pentru ei si magistrati, ca sa le apere HOTIILE, crezand ca scapa de BRATUL LUNG AL LEGII.
9
8
A-ti mintit oameni , jegurilor si v-au votat ca oile !
13
6
Muie ciuma rosie !
8
16
Multa muie organe, tie si sefului tau plavanul. La pachet sa luati muie si cu usr jegurile din guvernul mincinos.
14
7
Orbane,se ne sugi pwla!Dar vin-o mai repede ca asteapta si guvenul.
13
7
pana in toamna sunteti istorie pnl,la pachet cu usr.
16
6
Huoooo! Escrocilor,huooo,ciuma galbena,sunteti niste mincinosi si nenorociti,vanzatori de tara.Nu va e rusine sa dati ochii cu pensionarii?De ce nu respectati legea 273,golanilor,de ce mintiti cu nerusinare seniorii acestei tari care au muncit ca sa aveti voi acum ce sa vindeti capitalului strain.Va plangeti ca nu aveti bani la buget pentru marirea pensiilor,pai cum s-aveti daca nu impozitati capitalul strain care a colonizat Romania.Multinationalele transfera 90% din profit inainte de impozitare,in afara tarii la societatile mama sau in paradisuri fiscale,in loc sa plateasca impozitul aici .
17
6
Daca mai aveti vreo treaba cu guvernarea pana atunci.
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212