REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

MAE nu recunoaşte aşa-zisele ''alegeri prezidenţiale'' din regiunea Karabah

MAE nu recunoaşte aşa-zisele ''alegeri prezidenţiale'' din regiunea Karabah

Victor ROTARU 13 septembrie 2023 | 00:00 281

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, că nu recunoaşte aşa-zisele "alegeri prezidenţiale" din regiunea Karabah, reiterând susţinerea deplină pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Azerbaidjanului, în frontierele sale recunoscute internaţional, informează un comunicat al MAE transmis luni.

MAE nu recunoaste asa-zisele ''alegeri prezidentiale'' din regiunea Karabah

"MAE reiterează susţinerea deplină pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Azerbaidjanului, în frontierele sale recunoscute internaţional, şi se pronunţă pentru reglementarea politică a tuturor problemelor din regiune, în consens cu principiile dreptului internaţional", precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Regiunea disputată Nagorno-Karabah şi-a ales sâmbătă un nou preşedinte separatist, într-un context de tensiuni în creştere între Azerbaidjan şi Armenia, a informat AFP.

Deputaţii din această regiune muntoasă, populată majoritar cu armeni, dar recunoscută pe plan internaţional ca făcând parte din Azerbaidjan, l-au ales preşedinte, cu 22 de voturi pentru şi unul împotrivă, pe Samvel Şahramanian, 45 de ani, până acum şef al consiliului de securitate al guvernului separatist.

Samvel Şahramanian îi succede lui Arayik Harutiunian, care a demisionat pe 1 septembrie.

Înainte de votul deputaţilor separatişti, Azerbaidjanul a calificat desemnarea unui nou preşedinte drept "o nouă etapă extrem de provocatoare".

"Este vorba de o încălcare clară a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Azerbaidjanului şi aceasta nu este în niciun caz admisibil, nici tolerabil", potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe azer, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
efectele politicii ruse, indiferent de regim(tarist sau comunism) se vad si acum. au mutat populatii, au inversat structura etnica, au luat de la unii, au dat la altii. daca nu era h wilson, presedintele american, mai luam noi transilvania, pe principiul autodeterminarii populatiei majoritare, dupa primul razboi mondial?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468