REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mai mulți tineri de etnie romă au SEMĂNAT TEROARE: camere de supraveghere FURATE, oameni AGRESAȚI în case!

Mai mulți tineri de etnie romă au SEMĂNAT TEROARE: camere de supraveghere FURATE, oameni AGRESAȚI în case!

Replica API 21 noiembrie 2019 | 00:00 471

Patru tineri au fost trimiși în judecată, pe 26.03.2019, pentru tâlhărie calificată, instanța de fond pronunțându-se la finele lunii septembrie. Astfel, Bairam Jan s-a ales cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 2 ani şi 6 luni, Ibram Geapan Ali: măsura educativă a asistării zilnice pentru o perioadă de 3 luni, Geapan Mamut: 9 ani de închisoare, iar în cazul lui Gepean Relu, cauza a fost disjunsă.

Decizia nu a fost definitivă, iar apelul se va judeca la Curtea de Apel Constanța, pe 9.01.2020. În actul de sesizare, s-a reținut că, în data de 1.02.2018, organele de cercetare penală ale Poliției Orașului Babadag, din cadrul IPJ Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în ziua de 1.02.2018, în jurul orei 10 00 , autori necunoscuți au pătruns, fără drept, în locuința unei femei de unde au sustras suma de 1.000 lei, motiv pentru care a fost constituit un dosar penal. Ulterior, în urma audierii, s-a stabilit faptul că în interiorul locuinței femeii au pătruns două persoane necunoscute, de etnie romă, care, prin violență, au deposedat-o de respectiva sumă de bani. De asemenea, în data de 26.03.2018, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 16.00 , autori necunoscuți au pătruns în locuința unei alte persoane, iar, prin violențe exercitate asupra acesteia, au sustras suma de 500 lei. Aceleași organe de cercetare penală s-au mai sesizat din oficiu (dispunând extinderea urmăririi penale) cu privire la faptul că, în datele de 3.08.2018 și 4.08.2018, două persoane necunoscute au sustras din locuința aceleiași persoane vătămate două camere de supraveghere amplasate pe unul dintre stâlpii imobilului apoi, în ziua următoare, au sustras din interiorul locuinței suma de 1.200 lei. În continuare, în data de 7.05.2018, oamenii legii din cadrul IPJ Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeași zi, persoane necunoscute au pătruns în locuința unei femei și, profitând de neatenția acesteia, i-au sustras suma de 100 lei.

Oamenii s-au trezit cu hoții în casă în noaptea de Revelion

De asemenea, în data de 28.04.2018, în jurul orei 15 45 , persoane necunoscute au pătruns într-o altă locuință și au sustras, de pe un perete exterior al locuinței, o cameră de supraveghere, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 500 lei. Ajungem și pe 31.10.2018, când, în jurul orei 17 30, un bărbat a surprins două persoane necunoscute când au sustras o cantitate de material lemnos, iar unul dintre autori, pentru a-și asigura scăparea, a exercitat amenințări asupra sa, pentru a-l determina să nu anunțe organele de poliție. În data de 31.12.2018, în jurul orei 22.00, persoane necunoscute au pătruns, fără drept, în locuința unei familii și, prin exercitarea de violențe asupra persoanelor vătămate, le-au deposedat de un telefon mobil marca Samsung Galaxy J3.

Cu antecedente penale, fără studii, fără venituri.., mod barbar de a agresa victimele

Indivizii de etnie romă, inculpați în dosarul de față, sunt cunoscuți cu antecedente penale, fiind vorba de furturi și tâlhării. Modul în care acționează este unul barbar. Spre exemplu, victimele peste care au intrat în case au fost trase de păr, trântite la pământ, cu perna pe față, lovite cu pumnii și picioarele. Nu au studii, nu realizează venituri, nu au ocupații, însă unii dintre ei au în întreținere copii minori. Nu s-au ascuns de faptul că au plecat la drum cu gândul de a fura pentru a supraviețui. Au avut tendința de a nu recunoaște, însă, după ce au fost supuși testului poligraf, au decis să colaboreze. Așa cum se poate oberva și mai sus, unul dintre inculpați, care ar fi fost "capul" și care are multe condamnări la activ, a primit acum 9 ani de închisoare. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla la apel.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ati uitat: M U I E PESEDE. Ei le-au creat privilegii hotilor si talhalior care sufoca Romania.
2
0
Sunt acuzati toti tiganii pentru ca au cel mai mare procent din comunitate care nu se integreaza in societate, rata de delicventa fiind mare. De aceea perceptia ca toti ar fi la fel. Desigur nu toti sunt asa. Dintre aia putini care sunt oameni cinstiti am prieteni. Dar procentul din etnie care nu vrea, repet nu vrea sa se integreze in societate e mare. De aceea aversiunea unora. E statistica, numere, oameni, nu neaparat discriminare ci teama de cei care sunt rai. Iar multi dintre ei sunt naspa.
12
1
la sapun cu ei ,
12
0
Specie de Pasari protejate prin lege . Pe timpul lui Ceausescu unde plm erati ?
10
0
Vad aici numai comentari frumoase .ce imi place cel mai este cum astia care comenteaza ..GENERALIZEAZA si dupa parerea lor ar trebui toti tigani EXTERMINATI....domnilor ROMANII....in primul rand uitativa la nume...deci acei hoti sant turci nu tigani...si faptul ca voi nu stiti care mai decare sa vb mai urat si sa cereti ca toti tigani sa fie exterminati..asta va face mai inferiori tuturor tiganilor....prin vocabularul vostru prin modul vostru de gandire ..voi dati dovada de idiotenie....PS .....pe net toti santeti tari in gura dar in viata de zi cu zi va pisati pe voi in fata tiganilor
3
10
cea mai spurcata si periculoasa rasa de om este tiganul,care trebuie omorat si sparte ouale sa nu se inmulteasca
23
0
Cand se detoneaza in poligon munitia gasita aiurea pe cine stie unde ciorile astea borate trebuie sa fie puse la un loc si sa se fertilizeze solul cu ele!
16
0
la puscarie cu toti tigani, mue cu cacat la toti tiganii.
9
1
voi comunistii va-ti furat si mamele javrelor, a-ti distrus Romania, meritati injectie cu otrava, limbisti cu copii handicapati
1
20
Ce sa ne mai incurcam cu astia - la ghilotina direct.
19
0
Sa-i integram in societate oferindu-le locuri fara examen la scoli, facultati. Sa le oferim programe medicale gratuite, si ajutoare fara numar si mai ales cu munca putina . Se vede eficienta acestor programe. Se mai intrevede si cardasia probabila cu unele autoritati de ordine publica. Puscaria e casa lor ca nu au ce face in afara ei multi ca ei daca nu le dai pomeni de la UE si guvern.
18
1
Mai rau este ca enorm de multi romanii , dau din fund pe manele la nunti sau asculta in masina !!! La pachet cu nesimtire , dispret si aroganta . Daca vorbim de Maresalu Antonescu , suntem rasisti ,nu-i asa ?
22
1
La sapun cu ciorile! Astia si peste 20 daca ies, tot in cap vor da.
31
0
sa se dea pedepse maxime
22
1
Ai sesizat corect! Este cipanul care comenteaza sub psudonimul "mokanel". Atat il duce mintea!
16
2
Nenea era tigande matase,functionar ,veteran de tazboi ,avea un blestem" ma rog la bunul dumnezeu ca sa le de painea cea de toate zilele si dusmanilor mei ,dar sarea sa si_o scoata singur firar mama lor....si insira blesyemele
4
0
Judecatori ii alinta cu pedepsele astea pe infractori . Judecatori incurajeaza infractionalitatea prin aceste pedepse date . Asa nu o sa avem niciodata scazuta infractionalitatea . Mai degraba va creste si vom ajunge sa traim ca in brazilia . 20 , 30 DE ANI FARA NICI UN DREPT ACESTOR JIGODII .
24
0
esti la odihna si ...calificare!in mina si la ocna de sare, nu mult, dar corect, muncesti mananci si pleci si cu niste banuti acasa, cuminte , linistit,sau daca nu , repetir!
15
0
Numai atat? Daca murea cineva de socul suferit?
12
0
Saly amparatu sigur esti makidon
13
3
Cand eu va spun ca trebuie inceput un noh santier, Canalul Oltenitza-Matea Neagra, voi ziceti ca-s nebun. De ce ii e frica cel mai tare tziganului? De munca! Ia sa-l condamni la munca sa vezi cum se potolesc. Dar asa, trai pe vatrai!
35
1
Romini prosti pai asa se face la romini care se da smardoi intrat peste iei si luat gatu ca la frati n ostri de la isis sabia la gat romini sa plece la munca la anglea la stres mosi la kur loati gatu la romini koorve si bosketari
3
38
Doar ciori imputite si tigani. Cica sa nu fii rasist, futui in gura de suedezi,cand or fi toti boratii la ei in case sa ii vad...
53
0
Inainte cand impuscai o cioara iti dadeau astia la 3 perechi de ghiare cateva cartuse..ghiare de cioara evident.s au inmultit..pe toti copacii peste tot ciorile astea..te uiti pe geam vezi ciori..deci ..6 ghiare
42
1
... Si cand intra cioara la voi in casa ... sa il primiti cum se cuvine : cu un cutit in cap ! Este autoaparare ! Ce bine l-a primit aviatorul IOVAN pe cioara care il vizita noaptea ... cu un glont in capatana !
61
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614