REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Majoritatea angajaților din învățământ refuză vaccinarea împotriva Covid-19

Majoritatea angajaților din învățământ refuză vaccinarea împotriva Covid-19

Replica API 22 decembrie 2020 | 21:54 2199

Peste jumătate (56,3%) dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19, conform unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" în perioada 16 - 21 decembrie 2020, relatează Agerpres.

"Federaţia Sindicatelor din Educaţie 'Spiru Haret' a realizat, în perioada 16 - 21 decembrie 2020, un sondaj în rândul angajaţilor din învăţământ, pentru a vedea percepţia acestora privind redeschiderea unităţilor şcolare şi vaccinarea voluntară.

Chestionarul vine în contextul în care Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/BioNTech, primul vaccin pentru COVID pentru uz în Uniunea Europeană. Astfel, din ianuarie, autorităţile române ar urma să înceapă vaccinarea populaţiei. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinşi şi angajaţii din sistemul de învăţământ.

Pe scurt: peste 13.000 de angajaţi din învăţământ au răspuns la chestionar; 56,3% dintre repondenţi spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19; 43,2% dintre repondenţi afirmă că doresc revenirea la şcoală şi la predarea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare", se spune într-un comunicat al federaţiei, remis sursei citate.

Organizaţia menţionează că 13.356 de angajaţi din învăţământ au răspuns la întrebările puse de FSE "Spiru Haret", cele mai multe dintre acestea (92,6%) fiind cadre didactice.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cei mai mulţi dintre respondenţi sunt în categoria de vârstă 40 - 49 ani (38,3%), urmează cei din categoria de vârstă 50 - 59 ani (23,3%) şi cei din categoria 30 - 39 de ani (21,8%).

"Putem spune că rezultatele sunt edificatoare pentru toate zonele şi nivelurile de învăţământ. La întrebarea 'În ce zonă predaţi?' 49% dintre repondenţi au spus că sunt din municipii cu peste 15.000 de locuitori plus municipiul Bucureşti; 21,7% predau într-un oraş; 29,3% în comune şi sate. Observăm că majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităţilor de învăţământ şi revenirea la predarea faţă în faţă. Astfel, peste 70% din cei care au răspuns la chestionar, mai precis 73,1%, doresc redeschiderea grădiniţelor; 75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare şi I-IV să revină în clase; 70,6% sunt pentru redeschiderea şcolilor pentru elevii claselor V-VIII; 69,4% au răspuns că vor redeschiderea liceelor şi şcolilor profesionale", se arată în comunicat.

Potrivit sursei menţionate, cu toate că cei mai mulţi dintre angajaţii din învăţământ care au răspuns la chestionar doresc reîntoarcerea la şcoală, se observă că majoritatea nu este de acord să se vaccineze - 56,3% - chiar dacă vaccinul va fi gratuit.

"În ceea ce priveşte momentul revenirii la predarea faţă în faţă, observăm că 43,2% doresc să revină în şcoli cât mai curând posibil, în timp ce 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional", se mai spune în comunicat, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
amicilor si o masina noua care este scoasa pe piata se pune la punct de producator dupa feedback-ul primit de la cele achizitionate pe piata in primul an de vanzare tot la fel cu vaccinul asta e etapa de testare in masa, da, ne vom vacina dupa ce se incheie si aceasta ultima testare!!
2
0
Exista o serie de animozitati legat de acest aspect , insa, recomand cu incredere iesiti din bula cu Ro, luati va informatiile din alte tari si atunci veti vedea dezinteresul statului nostru fata de cetatean. La aceasta se adauga lipsa de profesionalism a presei din Ro , care este aservita ori slab pregatita, fiind preocupata de ce Sosoaca nu poarta masca . Nimeni nu a spus ca Ungaria a cumparat deja 5 tipuri de vaccinuri si doze de ordinul milioanelor , ca in Serbia a ajuns azi primul transport de vaccinuri , in Croatia este constituit un consiliu stiintific ad hoc cu larga participare
0
2
Singurul lucru ipotetic este inteligenta ta. Esti atat de idiot incat nu cred ca stii care e definitia dictaturii. Dar cu dreptul meu la viata pe care tu il pui in pericol prin neacceptarea unui vaccin cum e? Sau primeaza doar persoana ta egoist idiot ce esti?
0
3
dar nu este asa.Se comporta ca niste analfabeti functionali.Ceea ce si sunt.Le este frica ca le baga Bill Gates cipul
4
7
Atunci cand ti se ingradesc drepturile si libertatile - la educatie, la munca, la libera circulatie, la intrunire, la proprietate, la procurarea celor necesare traiului, la practicarea religiei conform cultului de care apartii etc, dar ti se impun - sau ti se refuza!- proceduri medicale sau tratamente de orice tip, in scopul unui ipotetic bine comun, atunci sa stiti ca traiti in dictatura. Daca nu intelegeti ceea ce am scris, inseamna ca fie sunteti prea tineri si nu stiti ce inseamna dictatura, fie sunteti niste comunisti imputiti, sau in cazul cel mai fericit niste idioti.
8
2
proful imi convine so fut pe mata
1
4
articol tendentios. nimeni nu a intrebat nimic; acel asa zis sindicat este ca si inexistent in domeniu.
8
0
ce ma, v-ati plictisit sa va tineti loazale acasa? nu va mai puteti aduce amantii sau amantele? Eu zic de exemplu ca fiecare copil sa nu fie primit la scoala decat daca familia lui e vaccinata, asa am rezolvat tot, va convine???
8
6
scot analfabeti pe banda rulanta, asa isi fac datoria cadrele didactice.
5
6
Eu nu inteleg cadrele didactice, de aproape un an iau salariile si nu foarte mici stand acasa, copii au dat inapoi cu cca doi ani la nivelul de cunoastere, nu se gandeste nicio minte luminata din tara asta sa se repete anul scolar ca n-are nimeni nimic de pierdut.
5
4
Informatiile sunt de la liderul vostru de sindicat!
3
1
nic huma mira.Majoritatea sint pesedisti,spalati la creier si ymbecilizati in trindavie.Dati.mi mie un vaccin refuzat de astia sau de medicii mengele,sA.l fac eu.Voi puteti crapa,se mai racoresc prostanii din tara,e bine!
5
5
De aia vine valul trei, ca nu vor oamenii sa se vaccineze
5
3
Eu sunt profesor si nu m-a intrebat nimeni, Si nici pe colegii mei. Si atunci de unde informatiile astea?
15
2
au acest drept dar isi pierd pe cel de a profesa deoarece pun in pericol copiii Nu vrei -stai acasa Asta de la 15 : 09 - ioha a vrut sa fie primul ca sa dea incredere oamenilor dar a fost refuzat de specialisti ca sa nu se interpreteze ca abuz de functie Poti citi chiar acum si sper ca atunci cind postezi sa fi informat nu latrau
3
9
Asta e corpul profesoral al tarii,atit e el de informat si pregatit restul e doar lehamite
8
14
il vaccineaza Iozefini. Iti arata o seringa si il vaccineaza cu alta.
11
4
neamtul klaus primul si apoi eu
10
6
Daca ii "obliga" guvernul nu sunt de acord, daca le spune directorul sau inspectorul scolar ca trebuie rup usa cabinetului medical care sa fie primul cu vaccinul la brat si mai dau si din coada si pun de o cheta sa-i cumpere un cadou.
14
8
Daca nu se vor vaccina nu se se deschid scolile.Cu 100 de lei nu se vor vaccina poate 10000 de lei la vaccinare da! De asta se pensioneaza toti,de frica vaccinului.Si lui joanus ii este frica! La mai mare!
10
8
daca le mariti salariul cu 100 lei o sa fie sigur de acord cu vaccinarea
8
18

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272