REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Managerul Spitalului Efosan din Eforie Nord, schimbat din funcţie de Ministerul Sănătăţii

Managerul Spitalului Efosan din Eforie Nord, schimbat din funcţie de Ministerul Sănătăţii

Replica API 29 mai 2019 | 00:38 3472

Schimbări la conducerea Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (EFOSAN). Ministerul Sănătății a transmis, luni, 27 mai a.c., un ordin prin care a dispus încetarea prelungirii mandatului dr. Anatoli Covaleov în funcția de manager și numirea unui nou manager interimar, în persoana Dorinei-Gabriela Iorga.

La Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (cunoscut mai degrabă constănțenilor drept EFOSAN) se preconizau schimbări la nivelul conducerii încă din luna aprilie a.c., din momentul în care Ministerul Sănătății – căruia îi este subordonat direct spitalul din județul Constanța – a dispus schimbarea componenței Consiliului de Administrație și inclusiv a președintelui.

Astfel, în ședința de la jumătatea lunii aprilie, cele trei reprezentante al Direcției de Sănătate Publică Constanța au fost înlocuite cu trei reprezentante ale Ministerului Sănătății.

Este vorba despre Cristina Schipor, Eleonora Mihalcea și Mirela Calboreanu, care au fost înlocuite cu trei „trimise” de la București, direct de la Ministerul Sănătății: Gabriela Angheloiu – consilier în cadrul Ministerului Sănătății, fost direct DSP București, fost director în cadrul ANSVSA etc, Violeta Sburlea Târnoveanu – consilier superior în cadrul Ministerului Sănătății, și Sorana Cornelia Lixandru – inspector superior în cadrul aceluiași minister.

Odată cu această modificare, a fost schimbat și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului EFOSAN. Astfel, în locul prof. dr. Adriana Sarah Nica (de la Institutul Național de Recuperare, Medicina Fizică și Balneoclimatologie), funcția de președinte este ocupată de Gabriela Angheloiu, consilier ministerial.

Mai mult, deși se stabilise organizarea concursului pentru manager, odată cu modificările survenite, s-a decis și suspendarea concursului.

Iar în această săptămână, au fost puse în aplicare noi modificări. Astfel, mandatul dr. Anatoli Covaleov în funcția de manager a expirat pe 20 mai a.c.. La data respectivă, ministerul de resort a decis prelungirea mandatului medicului pentru o perioadă de o lună, pentru ca pe 27 mai a.c. să revină asupra deciziei și să transmită către spital un ordin prin care anunța încetarea prelungii mandatului dr. Anatoli Covaleov și numirea unui nou manager interimar, în persoana Dorinei-Gabriela Iorga. Aceasta se bucură de susținerea PSD și, potrivit unor surse, vine din domeniul financiar-bancar.

De menționat că părerile la nivelul spitalului sunt împărțite cu privire la modificările survenite. În vreme ce unele persoane consideră că schimbarea este de bun augur, sunt voci care spun că spitalul a funcționat foarte bine sub conducerea dr. Covaleov, în cei șase ani cât a fost manager, gradul de ocupare în cadrul spitalului a fost aproape mereu de 100% și că avea în pregătire două proiecte importante, dintre care unul pentru reabilitarea completă a bazei de tratament „Steaua de Mare”. De altfel, acesta ar fi strâns, în ultima perioadă – având în vedere că banii de la ministerul de resort au venit cu țârâita – fondurile necesare pentru confințarea proiectului de reabilitare.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Ministerul Sănătății, interesat de SOARTA Spitalului EFOSAN? Iată ce schimbări au avut loc în Consiliul de Administrație!

ANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Planuri pentru MODERNIZAREA bazei de tratament STEAUA DE MARE de la Eforie Nord

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SPITALUL VA AJUNGE O RUINA, UN LOC BUN DE SIFONAT BANI.
35
0
In veci nu va mai fi un manager la Dl.Covaleov iar cei care l-au muscat pe la spate vor regreta amarnic daca au pic de constiinta VA TREBUIE UN MANAGER CARE SA VA PUNA LA MUNCA SI SA RESPECTATI PROGRAMUL DE LUCRU SI SA NU MAI CERETI SPAGA ..... DOAMNA ASISTENTA SEFA
103
8
sa se comande si un audit extern, ar fi bine
8
2
nu mai pupati in cur ca covaliov nu respecta personalul ba chiar cei de la sanitas aveau probleme cu el sictir
9
0
Asa oameni se nasc la 100 de ani cum a fost Domnul doctor Covaleov Anatoli timp de 6 ani cit a fost maneger a facut ca acest spital sa arate ca o stea dintr- 0 stare jalnica. Om deosebit de harnic Bravoo. Domnule doctor toata stima.
123
8
Doamna ministru este om politic si executa comenzile pe care le primeste. Dr Covaleov este un om foarte apreciat si respectat de profesionistii din minister. ei stiu cum era si ce probleme avea Efosan inainte si cum este acum, cand unitatea merge foarte bine.
124
8
Bravo, doamna ministru! Schimbati din functie, pentru ca va cer unii, pe un manager care a facut ca spitalul din Eforie sa devina dintr-un spital problema unul de referinta si dupa ce va mai face si un proiect nou si va gaseste si finantare pentru asta, fara ca dumneavoastra sa dati o mana de ajutor! toata stima pentru domnul Dr Covaleov
142
8
Acest domn doctor Anatoli Covaleov acum 6 ani in urma cind a luat. ca maneger aceasta institutie era jalnica dar timp de 6 ani acest doctor maneger a facu ceea ce nu a facut nici un maneger inainte de a fi dinsu la conducere. A facut multe schimbari in bine daca ar fi multi ca dinsu ar merge mult mai treaba si in alte spitale pacat... Mult respect Domnule Doctor.
129
8
Ce a facut Domnul. Doctor Covaleov fiind in functie 6 ani ca meneger a intrat in istorie nimeni nu a facut inaintea lui nici dupa .treburile au functionat. f f bine un meneger deosebit de harnic. Bravo Domnule doctor.
144
10
sunt in tratament si am auzit personalul vorbind despre asta; rar am auzit despre un conducator de institutie sa fie atat de iubit si apreciat de personalul propriu. Eu am fost si in alte spitale dar aici sunt foarte multumita.
150
9
Covaliev fraiaerica ti am traso si tie
10
3
poate ca noua conducere o sa respecte si personalul nemedical al spitalului, umilit constant de catre fostul manager.
11
117
Pe ani mincea ati sarito ce dreaq mai oameni buni robi da repede o hotarare ce naiba se intampla
0
0
Constantenii nu au acces la internai decit iarna in dec-ian ? In rest cu pile mari din Buc ---De anul trecut baile la cada se platesc cu 35 lei pe zi ---e normal ?
0
0
Invata sa vb frumos, cap de creta!
2
1
Om pregatit. A avut la banca vreo doi trei clienti din Sanatate deci cunoaste la perfectie domeniul. PSD nu se dezminte. Are criterii de selectie sanatoase
108
14
Pentru client brdL invata mai intai sa scrii in plm si apoi sa comentezi.
6
4
Felicitari dna Iorga! Succes in continuare!!!
11
111
Ati scapat si aici de un om adevarat, profesionist, cu charisma, dedicat profesiei si un foarte bun manager. Daca nu-i PSD, nimic nu e. Nu disperati dle Covaleov, e pentru scurt timp si stiu ce spun. PSD -ul va purta sambetele de pe vremea apusa a lui Constantinescu...
142
11
D-na Iorga felicitari! O persoana capabila care v-a reusi sa faca lucruri bune pt. acest spital!!
10
110
Felicitari !!! Un nou suflu, o noua viziune moderna menita sa dezvolte medicina.
13
109
Felicitari !!! Un nou suflu cu o noua viziune .
12
107
Romania are nevoie in fruntea tuturor institutiilor, de oameni care sunt buni manageri.Felicitari pentru solutia aceasta, dat fiind faptul ca in domeniul in care a lucrat, d-na Iorga, a avut rezultate extraordinare ca manager.
12
110
Pe Gelu cand reusiti sal schimbati
2
0
O femeie competenta, sunt convins ca va aduce plus valoare acestui spital.
10
109
Succes, doamna Iorga! Este nevoie de oameni cinstiti si demni peste tot!
10
108
Vedem acum ce se va alege de EFOSAN. Toata admiratia dl-lui dr. Covaleaov, doar cei invidiosi nu ii vor recunoaste meritele. Pacat ca se asterne din nou culoare politica asupra acestei institutii medicale.
159
10
Ascensiunea femeilor in functii de conducere, este de neoprit !
9
6
DAR PE BADESCU LAURENTIU MANAGERUL OLIGOFREN DE LA AMBULANTA CIND IL DEMITETI. HOTUL SI CRIMINALUL ASTA TREBUIE EPURAT DIN SISTEMUL DE SANATATE. ACEASTA LARVA CARE A DISTRUS AMBULANTA SI COLECTIVUL CU INCOPETENTA SI PROSTIA LUI MEDIC FACUT PE BANI FARA SA AIBE HABAR DE MEDICINA. SUSTINUT DE PSD SI DE MOGA N CONTINUA SA DISTRUGA TOT. ESTE UN CRIMINAL SI UN HOT CARE FURA NANI AMBULANTEI EL SI CU NEVASTASA MONSTRUL DE LA NAVODARI CARE ARE CREIERUL DE CRETA SI DE O PROSTIE APOCALIPTICA SE CRED PE MOSIA LUI MASA. LATRA PESTE TOT CA LA CIT COTIZEAZA NU IL ATINGE NIMENI. O SA VEDEM TOTUS
6
1
pui unii care habar nu au in astfel de functii. Acelasi tipar si la spitalul judetean
141
8
WTF! Tipul asta chiar era capabil! Probabil de-aia!
160
13

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218