REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mangalia: O biserică monument istoric va fi reabilitată cu bani europeni

Mangalia: O biserică monument istoric va fi reabilitată cu bani europeni

Replica API 8 februarie 2019 | 02:12 422

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, recent, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud – Est (Brăila), contractul cu finanțare europeană, în valoare de peste 11 mil. de lei, pentru reabilitarea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Lăcașul de cult, cu o vechime de peste 100 de ani, inclus în lista Monumentelor Istorice din județul Constanța, va fi complet refăcut, cu fonduri UE.

Conform documentației tehnice, clădirea bisericii va fi reabilitată din punct de vedere arhitectural și va fi dotată cu toate echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității specifice. Vor fi refăcute fațadele, pictura murală exterioară și interioară și va fi consolidată structura de rezistență. De asemenea, alte intervenții presupun sistematizarea curții bisericii și refacerea perimetrului clădirii, precum și reabilitarea tuturor instalațiilor și a unui lumânărar. Toate cele patru fațade ale monumentului istoric sunt considerate reprezentative. ”Semnarea acestui contract cu fonduri UE este o altă mare realizare pentru orașul nostru, la acest început de an. Imediat ce problemele lăcașului de cult au fost semnalate de către conducerea parohiei, am elaborat și depus documentațiile necesare pentru obținerea finanțării. A fost un parcurs greu, având în vedere încadrarea clădirii în patrimoniul istoric, dar ne bucurăm că am reușit să semnăm contractul. Clădirea nu mai îndeplinea cerințele de calitate la nivel funcțional, dar și pentru enoriași. După ce vom parcurge toate etapele din proiect, vom demara lucrările de restaurare pentru a pune în valoare acest monument istoric”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian. El a mai declarat că un alt proiect, care vizează modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, va fi semnat, în perioada imediat următoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FIX in PIX il doare pe radu cristian de MANGALIA si de Mangaliotii pe care i-a aburit doar cu poze frumoase ca orasul arata deplorabil. Acum s-a pus si pe demolat garaje! Cine stie ce mahar a pus ochii pe locurile alea ca sa-si dezvolte rezidentiale sau palate tiganesti! Adevarata TIGANIE a ajuns Mangalia cu radu cristian! A vrut smecherul, interlopul sa construiasca direct pe plaja? A marcat banu la domn primar si gasca lui si..S-a facut afacerea! Asta e la vedere nu gargara! Pe cinci pagini se intinde declaratia de avere a milionarului asta de kkat, ajuns primar! Un HOT radu cristian.
6
0
De doi ani in locul garajelor demolate vedem mizerie ca la groapa de gunoi. NIMIC realizat, doar mizerie, paragina, ruine si mii de masini in strada! Oras condus de oameni INCONSTIENTI si CORUPTI.
10
0
radu cristian si haita de hoti din jurul lui a demolat garajele fara nicio logica, de-avalma si-nlocul lor numai mizerie si ziduri daramate. Arata Mangalia ca dupa cutremur! Nu puteati sa demolati faceati ceva sa vada omul ca faceti treaba serioasa si, dupa aia demolati in alt cartier si tot asa! Dar voi CL si primarul v-ati pus pe daramat si nimic in loc! Pacat de orasul asta care-a intrat pe mainile unor asa de prosti edili.
11
0
Esti idiot. Du-te ba la stiri din showbiz, din sport. Nu le ai tu cu religia.
2
12
radu cristian, primar vopsit PNL care in realitate joaca ptr. PSD-ALDE, intotdeauna a umblat asa vopsit doar a fost inscaunat primar de mazare & comp.psd., sa-si aduca aminte de campania electorala inaite de a fi ales, cum promitea el ca va moderniza garajele din Mangalia pe care acum le demoleaza de-avalma! De doi ani in locul garajelor demolate vedem in Mangalia mizerie ca la groapa de gunoi. NIMIC realizat, doar mizerie, paragina, ruine si mii de masini in strada! Oras condus de oameni INCONSTIENTI si CORUPTI.
13
0
Un bloc de locuit, altceva decit o mizerie de incinta pentru luminari si coliva nu se putea ?
2
5
Esti idiot. Du-te ba la stiri din showbiz, din sport. Nu le ai tu cu religia.
6
13
era in constructie pe timpul primului razboi mondial,a si fost lovita de un proiectil german,inaintea ei nu exista decat o biserica ortodoxa greaca,acuma spagoveanu a ridicat la cinul de preoti si doi ospatari fratii marlani,din care unu-i protopop,dar ii suge la fiece sarbatoare
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212