REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Marcel Boloș îi liniștește pe românii nevoiași: "Pachetele cu alimente vor ajunge la toată lumea".

Marcel Boloș îi liniștește pe românii nevoiași: "Pachetele cu alimente vor ajunge la toată lumea".

Valentina CAMARA 6 februarie 2023 | 00:00 717

Ministrul Investițiilor și fondurilor Europene, Marcel Boloș, a vorbit, sâmbătă seara, în exclusivitate la Realitatea PLUS, despre situația voucherelor sociale pe care guvernanții le-au permis românilor pentru a veni în ajutorul celor nevoiași, începând cu ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană, voucherele pentru energie și celelalte cuprinse în pachetul de măsuri al Executivului. 

Marcel Bolos ii linisteste pe romanii nevoiasi:

"Este un pachet complet de fonduri sociale. Urmează ca toate aceste vouchere sa fie distribuite pe parcursul anului. Cardurile sărăciei - am făcut toate demerasurile ca înainte de Sarbatori sa ajungă în centrele care funcționează la nivelul local, al primariilor. E regretabil și îmi cer scuze în numele Ministerului Investițiilor că aceste centre nu și-au organizat mai bine timpul ca să organizeze în mod civilizat distribuirea pachetelor. Se putea organiza pe zile, eventual în ordinea alfabetică. A pune oamenii pe drumuri, persoane cu dizabilități, care au anumite nevoi - fac apel să fie atenți la modul de distribuire (a pachetelor - n.r.)", a afirmat Boloș.

Întrebat în legătură cu îngrijorările oamenilor, care se tema ca ar putea ca pachetele cu alimente sa nu ajungă la toată lumea, ministrul a răspuns: "Nu exista acest lucru. Pachete alimentare există pentru toată lumea. Sunt produse care nu au probleme de perisabilitate. Sunt în cantități suficiente. Cu un pic de organizare putem face astfel încât să nu asistăm la astfel de scene (cozile de zilele trecute, din țară - n.r.).

Cât privește voucherele pentru plata facturilor la energie, ministrul PNL a precizat că autoritățile sunt în plin proces de distribuire a acestora.

"Ne-am asumat data de 1 februarie cu cele 6 județe și continuăm până în 20 februarie (...). Fac apel la toți beneficiarii să înțeleagă că avem toți banii pentru toată lumea. Să nu dea buzna în oficii poștale ca să se formeze cozile acestea care nu sunt deloc plăcute.

Menționez că avem 3 modalități de plată: la oficiu poștal, direct la postaș sau de acasă, prin online. Mecanismul este creat ca accesul la banii ajutorului de încălzire sa fie cât mai facil si cât mai bine folosit de către oameni", a arătat Marcel Boloș.

Potrivit ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, voucherele se pot folosi și pentru datorii restante, mecanismul fiind gândit "pentru datorii curente si restante fata de furnizorii de energie".

"Mecanismele pe care le pregătim, spre exemplu voucherul educațional a cărui valoare intenționăm să o creștem de la 500 la 700 de lei și să introducem și studenții, urmează sa-l definitivam in februarie, cel târziu la începutul lui martie. Acestea vor ajunge la începutul de an școlar 2023-2024.

Cele pentru repararea locuințelor trebuie aprobate în guvern. Voucherele pentru bebeluși sunt cu mecanismul în prag de avizare. De asemenea, ne propunem să creștem pragul (...)", a mai spus Boloș.

Referitor la oportunitatea rotativei din luna mai, conform căreia PNL va ceda funcția de premier PSD precum și unele ministere, Marcel Boloș a spus: "La schimbarea de ministere există o perioadă de acomodare pe care toată lumea o cunoaște și suntem obișnuiți cu ea. E important ca programele și măsurile să aibă parte de continuitate (...)

Activitatea mea e afectată în perspectiva unei potențiale schimbări, daca protocol e respectat așa cum e el. Responsabilitatea în exercitarea atribuțiilor de ministru nu poate fi stopată dintr-o dată pentru că ar aduce pentru România un risc privind pierderea banilor, echivalentul a 7,5 miliarde euro. E o decizie care se ia la nivelul coaliției. Mereu au existat aceste perioade de acomodare pentru viitorii miniștrii. Fiecare ministru își asumă programul de guvernare (...)".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Micsorati taxele pe munca , dati pensionarilor proportional cu ce au contribuit , dar dupa aceeasi formula de calcul, dati alocatii mari doar la max 4 copii,iar cei cei care au trandavit toata viata si au trait pe seama alocatiilor copiilor nu -i mai lasati sa faca copii de care isi bat joc ca sunt copiii fara viitor .Incetati sa ne faceti inima franjuri cu doamnele mame care au 6 copii cu 7 tati si nu-i mai linistiti pe o parte din nevoiasi, ca nu sunt chiar asa stresati. Intr-o mana au comanda de la televizor si in cealalta telefonul.Stresati sunt cei care se trezesc in fiecare dimineata , muncesc pe un salariu din care nu poti sa traiesti si au si rate .
2
0
SUNT PACHETE PENTRU TOATE PURORILE ACESTEI TARI ...LA MUNCA PUTORILOR...MUNCA-I GREA...
3
1
Sclavia model r*mânia ii vreți sclavi pe oameni cerșetori la cozi uriașe uuuuă
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272