REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Maroc și Spania se luptă pentru un jucător al Barcelonei: "Este nerăbdător să joace cu noi"

Maroc și Spania se luptă pentru un jucător al Barcelonei: "Este nerăbdător să joace cu noi"

Replica API 27 decembrie 2021 | 23:55 1154

Selecţionerul Marocului a afirmat că Abde îşi doreşte să joace pentru echipa naţională a ţării în care s-a născut, după ce au apărut informaţii că federaţia spaniolă face presiuni ca jucătorul echipei FC Barcelona să nu dea curs convocării pentru Cupa Africii pe Naţiuni, informează mundodeportivo.com.

"L-am descoperit de curand si am vorbit cu el. El juca la echipa a doua şi nu l-am putut convoca, dar acum joacă la prima echipă. Am văzut că are calitatea necesara pentru această echipă (n.r. - a Marocului). Joaca pe bandă, este rapid, este capabil să facă diferenţa în zonele laterale. Nu avem mulţi jucători de genul ăsta şi m-am gândit că ne poate interesa", a spus Vahid Halilhodzic.

El a precizat că Abde îşi doreşte foarte mult să joace pentru Maroc şi speră să ajungă la o înţelegere cu Barcelona, astfel încât să nu fie probleme cu convocarea lui pentru Cupa Africii pe Naţiuni.

"Joacă şi este aproape titular. Deşi joacă doar de o lună sau de o lună şi jumătate, l-am sunat pentru că evoluează la o echipă precum Barcelona. Am vorbit cu el de două ori şi este nerăbdător să joace cu noi. Este foarte mândru să joace pentru echipa Marocului.

Vom vorbi cu responsabilii echipei lui, cu preşedintele şi directorul sportiv, pentru că nu îi pot interzice să răspundă convocării, fiind eligibil. Noi vom încerca să ajungem la o înţelegere amicală, să explicăm lucrurile şi să găsim o soluţie acceptabilă pentru toată lumea”, a mai spus tehnicianul bosniac.

Presa spaniolă a scris, vineri, că Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) face presiuni asupra fotbalistului marocan al echipei FC Barcelona, Abdessamad "Abde" Ezzalzouli, să nu răspundă convocării în premieră la echipa naţională pentru Cupa Africii pe Naţiuni (9 ianuarie - 6 februarie).

Tânărul Abde, 20 ani, a impresionat în acest sezon la echipa catalană, anunţându-se un jucător cu mare viitor.

La fel cum a făcut cu Ansu Fati, jucător de perspectivă, tot de la Barcelona, ce putea evolua pentru reprezentativa din Guineea-Bissau, RFEF vrea să-l convingă pe marocan să nu răspundă convocării la naţionala statului african.

Totuşi, forul spaniol nu i-a promis o convocare fermă la naţionala iberică, însă i-a subliniat faptul că staff-ul tehnic este foarte interesat de el, potrivit marca.com.

Abde, care joacă pe banda stângă a echipei din Barcelona, este născut în Maroc, dar a depus o solicitare de a deveni cetăţean spaniol, cerere ce ar putea fi rezolvată favorabil în luna ianuarie şi care i-ar deschide calea spre naţionala antrenată de Luis Enrique.

Tânărul fotbalist s-a format ca jucător la Hercules, unde a ajuns în 2016. Barcelona B l-a transferat în august şi Abde a impresionat de la primele meciuri, fiind promovat repede la prima echipă, pentru care a evoluat deja în opt partide în LaLiga şi a marcat un gol, scrie News.ro, conform hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102