REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Marţi - şedinţă a Comisiei SRI pentru un punct de vedere pe declaraţia preşedintelui legată de Ţinutul Secuiesc

Marţi - şedinţă a Comisiei SRI pentru un punct de vedere pe declaraţia preşedintelui legată de Ţinutul Secuiesc

Replica API 5 mai 2020 | 22:30 1116

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii se va întruni marţi, de la ora 14,00, pentru a solicita SRI un punct de vedere referitor la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis din data de 28 aprilie cu privire la adoptarea tacită a proiectului UDMR legat de autonomia Ţinutului Secuiesc.

"Cred că este important să avem la Comisie un punct de vedere scris al Serviciului Român de Informaţii, însă îmi menţin opinia referitoare la necesitatea audierii conducerii Serviciului Român de Informaţii. Trebuie respectate procedurile şi regulamentele parlamentare, iar decizia privind audierea aparţine plenului Comisiei, cu atât mai mult cu cât acest subiect este unul ce priveşte securitatea naţională a României, în speţă apărarea valorilor constituţionale (art. 1 din Constituţia României)", a declarat deputatul PSD Marian Gheorghe Cucşa, vicepreşedinte al acestui for, potrivit unui comunicat, scrie Agerpres.

Cucşa a precizat, într-o postare pe Facebook, că în şedinţa Comisiei de marţi se va decide dacă şi când va fi audiat directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig.

"Îmi voi susţine punctul de vedere că e foarte important să aflăm dacă SRI deţine informaţii care să susţină acuzaţiile extrem de grave ale preşedintelui Klaus Iohannis, legate proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Este foarte important să ştim cu toţii dacă şeful statului a vorbit în cunoştinţă de cauză ori doar a aruncat cuvinte care au creat un scandal diplomatic între România şi Ungaria", a menţionat social-democratul.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a criticat proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a depus, luni, plângere împotriva preşedintelui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, în urma afirmaţiilor şefului statului cu privire la "înţelegerea" dintre social-democraţi şi UDMR pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constitutia Romaniei spune clar ca nu ne putem atinge de integritatea Romaniei. Toti cei care au incercat trebuie sa raspunda penal.
4
0
Adica SRI sa dea socoteala unor tradatori de tara.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272