REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.6° Constanța Vin., 31 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6319
0.6° Constanța Vineri, 31 Martie 2023 Anul XX Nr. 6319

Mărturia cutremurătoare a unui preot, după accidentul de la Babadag: „Eram neputincios“

Mărturia cutremurătoare a unui preot, după accidentul de la Babadag: „Eram neputincios“

A.F. 28 ianuarie 2023 | 00:00 14068

Un preot din Tulcea s-a numărat printre primii şoferi care au ajuns la locul cumplitului accident de la Babadag. Preotul Alexandru Balaban a povestit că se afla în spatele mașinii în care se aflau cei trei tineri care au murit în accident.

Marturia cutremuratoare a unui preot, dupa accidentul de la Babadag: „Eram neputincios“

În zona Două Cantoane din judeţul Tulcea, la îeșire din pădurea Babadag, un şofer în vârstă de 21 de ani, care circula cu viteză, a pierdut controlul direcţiei, iar maşina s-a izbit violent de un copac şi s-a rupt în două. Cei trei tineri aflați în autoturism au fost aruncaţi pe câmp în urma impactului. Casandra, o fată în vârstă de 17 ani, şi un băiat în vârstă de 15 ani au murit pe loc, în timp ce şoferul a ajuns în comă la spital, acolo unde a decedat.

Preotul Balaban a lansat un apel către părinţii care le dau copiilor o maşină.

„Dragi părinti, vă rog din suflet, educați-vă copiii, responsabilizați-i atunci când le dați o mașină pe mână.

Știu, e drept  și eu m-am bucurat când am luat permisul, dar viața e mai presus de toate, o altă mașină se poate lua, dar de un alt suflet nu ai cum să mai faci rost, când s-a despărțit de trup e greu, foarte greu, nu se mai repară, nu se mai întoarce!
Întâmplarea face că azi veneam dinspre Tulcea și am văzut cât de haotic se mergea pe șosele, cred că m-a și depășit la un moment dat și m-am gândit că oare nu se gândesc la viețile lor, oare nu se gândesc la mamele lor care i-au ținut la sân, oare nu se gândesc la tații lor care îi așteaptă acasă, oare nu se gândesc la bunicii lor care rabdă de dor să-i întâmpine în prag?

Unde vă grăbiți fraților, încotro, de ce ne comportăm ca și când suntem nemuritori, pentru că viața e ca "o floare și un abur de dimineață'", duhul iese și nu se mai întoarce?

De data aceasta cu toate că merg mai încetinel, mi s-a deschis si portbagajul și am oprit să-l închid, cred că 3-4 minute, iar în acel moment m-au depășit 5-6 mașini, cred că mi-au zis si "câteva" pentru că încurcasem puțin circulația.

Marturia cutremuratoare a unui preot, dupa accidentul de la Babadag: „Eram neputincios“

Îmi continui drumul, ies din pădure de la Babadag, departe în zare, un nor de praf, o fi furtună, vârtej?  Nu , era o mașină ieșită mult în decor, împărțită în bucăți. Teoretic nu-mi venea să cred, practic era real.

Pentru că uneori sunt sensibil, dar fiind zilnic în fața vieții și a morții, am încercat să ajut, dar ce pot să fac? Eram complet neputincios, ce să fac și cum să fac? Primul gând a fost acela " DOAMNE, TE ROG, SĂ FIE ÎN VIAȚĂ, AJUTĂ-LE".
Prima dată văd un tânăr în agonie și am zis din nou, "Doamne, ajută-l sau măcar iartă-l", iar mai încolo încă doi tineri tot în agonie, fata cu o față blândă, aveai impresia că doarme, dar nu a fost așa.

Cât de neputincioși suntem în fața morții, am fi dat ani de la noi numai să știu că acei tineri mai trăiesc.

Sincer am tot sperat, m-am tot rugat, SALVATORII au încercat să-și facă treaba, mă uitam în  ochii lor, salvase multe vieți, dar acum erau epuizați și neputincioși, se vedeau în ochii lor lacrimile de mamă și de tată, îi priveau ca pe proprii copii și și-ar fi dorit mai mult să facă pentru acești copii, dar era peste puterile lor de data aceasta.

La un moment dat mă întrebase un domn, cred că polițist,  "ați văzut, cum a fost, ce s-a întâmplat" sincer nici nu m-ai știu ce am răspuns și nu cred că mai contează.

Am tot văzut fel și fel de comentarii, fel și fel de reacții, eu atât vă întreb? Dacă era fiul sau fiica dumneavoastră, mama sau tatăl, sora sau fratele cum ați fi reacționat? Răul se face de oricine, binele doar de oameni cu caractere puternice.

Marturia cutremuratoare a unui preot, dupa accidentul de la Babadag: „Eram neputincios“Fata de 17 ani care a decedat în urma accidentului

Mai contează în aceste momente " vorbele de duh" NU, dar ce contează?

Contează cu adevărat să ne rugăm ca Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în latura celor drepți.

Recunosc, nu-i cunoșteam, dar am aflat cum îi cheamă și mă rog pentru sufletele lor la fiecare Liturghie și sper ca Dumnezeu să asculte printre multe altele și rugăciunile noastre.

Gândiți-vă că acum mamele și tații lor suferă, sunt în grea încercare, sunteți părinți, puteau fi in locul lor copiii voștri, ai noștri, nu-i mai amărâți pe cei dragi ai lor, lăsați-i să-și plângă în liniște copiii.

Și noi suntem șoferi, unii am trecut prin accidente, nu a fost ușor, dar încă suntem pe aici, Dumnezeu ne-a păzit, să nu-l mâniem!

Fraților, când vă ies cei dragi pe ușă, în cazul de față copiii, sărutați-i pe creștet și spuneti-le să meargă încet, pentru  că cineva îi așteaptă acasă și dacă nu se mai întorc se "îmbolnăvesc" de dor.
Dumnezeu să-i ierte! Veșnică să le fie pomenirea! Rugați-vă pentru sufletele lor, dar și pentru cei dragi care suferă din pricina acestui necaz!“, este mesajul preotului tulcean.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dumnezeu săi odihnească în pace condoleante familiei îndurerate
2
0
BUNUL DUMNEZEU SĂ AIBĂ GRIJĂ DE SUFLETELE LOR NEVINOVATE! AMIN!
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
164825212420
5/49
34253192426
joker
381323416