REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Maşină AVARIATĂ de un copac care s-a PRĂBUŞIT peste ea. Primăria Constanţa, obligată să plătească DAUNE!

Maşină AVARIATĂ de un copac care s-a PRĂBUŞIT peste ea. Primăria Constanţa, obligată să plătească DAUNE!

Replica API 6 iunie 2019 | 01:43 837

Șoferii care și-au găsit mașinile distruse de copacii căzuți, şi care au acţionat în instanţă Primăria Constanţa, pentru despăgubiri, golesc conturile administraţiei locale. Un constănţean a obţinut câştig de cauză într-un proces intentat Primăriei Constanţa, după ce maşina i-a fost avariată din pricina unui copac căzut pe autoturismul aflat în parcare. Asociaţia de proprietari firmulase adresă către primărie în vederea toaletării pomilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Administraţia locală spune că nu se face vinovată pentru producerea incidentului şi încearcă să demonstreze acest lucru la recursul înregistrat marţi, 4 iunie, la Curtea de Apel.

În ianuarie 2018, autoturismul marca Volkswagen Golf ce aparţine unui constănţean din zona CET, aflat în parcarea amenajată din jurul blocului,a fost avariat din pricina unui cpac ce s-a prăbuşit peste el, un copac bătrân, uscat. Incidentul s-a produs din cauza condiţiilro meteo nefavorabilă, de ploaie şi vânt puternic. Nu numai Volkswagen Golf a fost afectat, ci şi un alt autoturism aflat în zonă. A fost anunțat serviciul 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj al secției 3 Poliție care a făcut investigații, fotografii și a întocmit un proces – verbal de constatare. Ulterior, la fața locului a sosit și o echipă a Primăriei Constanţa– Direcția Gestionare Servicii Publice, care a tăiat copacul și a eliberat cele două autoturisme. Costul reparațiilor maşinii a fost de 13.201 lei. Bani pe care a încercat să-i recupereze în instanţă, deschizând acţiune împotriva primăriei. Şi a reuşit, decizia pe fond pronunţându-se în septembrie anul trecut, însă Primăria Constanţa a formulat recurs, acesta înregistrându-se pe rolul Curţii de Apel pe 4 iunie.

Interesant este faptul că Asociaţia de proprietari de pe strada Topolog, de care aparţine reclamantul, a adresat Primăriei Constanţa, în septembrie 2017, o adresă pentru eliberarea autorizației de tăiere/toaletare a arborilor de pe domeniul public. Potrivit răspunsuluia dminsitraţiei locale, o echipă de la Spaţii Verzi ar fi urmat să vină în decembrie pentru toaletare arborilor. Ceea ce nu s-a întâmplat, a spus reclamantul în instanţă, fapt pentru care s-a revenit cu solicitarea la data de 08.01.2018, intervenția nefăcându-se nici atunci.

La rândul ei, Primăria Constanţa, prin apărători, a precizat că în luna decembrie echipa s-a deplasat cu utilajele din dotare în vederea efectuării acestor lucrări, lucru care nu s-a îndeplinit din cauza vehiculelor parcate în perimetrul blocurilor.

Apărătorii mai spun că nu i se poate imputa primăriei prejudiciul, în contextul în care la data de 18.01.2018, condițiile atmosferice s-au manifestat sub formă de intemperie, respectiv, ploaie și vânt puternic – furtună ce a fost cauza directă și exclusivă a ruperii copacului.

Reamintim faptul că şi la începutul anului 2017s-a produs un incident asemănător. O mașină aflată în parcarea unui bloc din Tomis 3 s-a făcut praf după ce un copac a căzut peste ea. La acea dată, proprietarul autoturismului avea polița de asigurare facultativă pentru riscul de avarii tip CASCO emisă de Omniasig. Mașina a avut nevoie de reparații, fapt pentru care, asiguratorul, în baza solicitării, a acordat asigurarea cuvenită în cuantum total de 11.300 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea întregului prejudiciu înregistrat la auto reparat. Așa că, firma de asigurări s-a îndreptat împotriva primăriei pentru recuperarea despăgubirii, motivat de faptul că arborii plantați pe domeniul public sau privat al acesteia se află în proprietatea sa.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De toate cotetzele ati ajuns sa vorbiti Faruk marcela ..ati luato pe prajeala lasati femeile inpace
0
0
Nu, toti arborii ajunsi la maturitate trebuie taiati si inlocuiti cu blocuri.
0
0
Eu cu faruk facem dragoste
2
0
Toti copacii ajunsi la maturitate trebuie taiati si inlocuiti cu altii tineri.
5
0
vorbesti exact ca o javra din puscarie. La Multi Ani acolo in cusca zoo.
2
1
pruia ti am muito pe bianca
1
3
de ce nu te duci sa i dai cu pula peste bot la berbec?ca ii place
4
2
N-am mai mancat o friptura din 1900 toamna bag numai Doneruri nici cacat nu mai am ca n-am ce , eu alaturi de fratele si taticul meu Nas am fost sodomizati si obligati de Bogdan Pruia sa avem relatii sexuale ,ulterior ne-a dat si cu pipi pe noi iar lu taticu I-a lasat si un cadou
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614