REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Măsurile anunţate pompieristic de Vâlcov la TV, explicate de Teodorovici: proiectul cu gazele a fost retras; pentru amnistia fiscală se fac analize

Măsurile anunţate pompieristic de Vâlcov la TV, explicate de Teodorovici: proiectul cu gazele a fost retras; pentru amnistia fiscală se fac analize

Replica API 21 iulie 2018 | 01:31 304

De dată recentă, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat la Antena 3 că se va da amnistie fiscală, că se va reduce preţul gazelor, că se vor construit 3 autostrăzi etc.

Prezent la Constanţa, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost nevoit să “scoată castanele din foc”. A explicat cum este cu gazele: detalii AICI.

Apoi, Teodorovici a fost întrebat şi cu privire la amnistia fiscală. Din nou, ministrul, vizibil iritat, dar cu zâmbet pe buze, a declarat că... se fac analize. “Sunt analize care se fac la Ministerul Finanţelor Publice pentru a vedea exact în limita prevederilor europene ca să nu avem probleme pe ajutor de stat care ar fi posibilele scenarii. În 2015, a fost, într-adevăr, o astfel de amnistie. Dacă se plătea în principal până la anumită dată, se ştergeau penalităţile şi jumătate din dobânzi, dacă îmi aduc aminte bine în octombrie 2015. Acum subiectul este altul sau dorinţa ar fi alta”, a declarat Teodorovici. El a adăugat că va exista o discuţie şi cu Comisia Europeană, dar şi faptul că până la finele lunii august va fi gata o analiză privind amnistia fiscală.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu am datorii la stat dar am citit mult despre amnistii fiscale in istoria altor tari. Peste tot in lume se dau amnistii fiscale periodic si cu anumite motivatii bine gandite. Germania, Franta, Italia, Spania, Turcia chiar si China au dat. Italia a dat o amnistie pt toti cei care readuc banii in tara indiferent de sume si platesc un impozit de 10%, scopul declarat, readucerea unor sume imense scoase prin evaziune. Germania a dat fiindca avea de recuperat de multi ani sume de bani la care se adunau penalitati de 3 pana la 10,11ori suma initiala deci niciodata, Spania, Franta la fel. Noi nu!?
0
0
Asta de sub mine, cu trimeata lui, are atitudinea care o au in general aia care nu platesc taxele la timp. Intr-un fel ii inteleg frustrarea dar o analiza economica in care se au in vedere anumite aspecte, impun o astfel de amnistie. De ce sa rostogolesti un bolovan...care la un moment dat se mareste si vine peste altii mai mici si ii striveste. Am ajuns sa ducem lipsa de forta de munca calificata. In tara au ramas toti lenesii care nu vor sa munceasca...si stau la mana intinsa dupa ajutorul social. Romania a ajuns o tara in depresie.
3
2
Cum e sa-ti trimeata anaful somatie pentru 10 lei si pe negoita sa-l gratieze pentru 50 de milioane de euro? Ne mai miram ca avocatul poporului, ciorbea, e inexistent? Si ala are cateva sute de mii de euro datorii. Ne mai facem bine? Intreb si eu!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212